Advertentie

Procurios StayUnited

Klantmarketeer

Klantmarketeer

Geplaatst op
29-6-2020
Functie
Klantmarketeer
Organisation
Goede Doelen Loterijen
Standplaats
Amsterdam
Opleidingsniveau
HBO/WO
Uren
40 uur p/w
Soort
Loondienst
Salarisindicatie
Marktconform

De Goede Doelen Loterijen (Nationale Postcode Loterij, BankGiro Loterij, VriendenLoterij) zijn een unieke combinatie van maatschappelijke betrokkenheid en commerciële ambitie. Wij zijn de grootste particuliere fondsenwerver van Nederland en de op één na grootste private gelddonor aan goede doelen ter wereld. Met dit geld zijn veel belangrijke projecten op het gebied van mens en natuur, sport, cultuur, gezondheid en welzijn mogelijk gemaakt. Voor de afdeling Marketing van de Nationale Postcode Loterij zijn wij op zoek naar een Klantmarketeer voor 40 uur per week.Bij de Postcode Loterij zijn de deelnemers je "klanten". Als Klantmarketeer doe je dan ook je uiterste best om de deelnemers enthousiast te houden. Ook begrijp je dat slim gebruik van data voor een goede deelnemerrelatie onmisbaar is en weet je die om te zetten in effectieve campagnes gericht op deelnemerbehoud. In de rol van Klantmarketeer ben je verantwoordelijk voor het initiëren en optimaliseren van activiteiten gericht op het verminderen van opzeggingen. Met jouw expertise draag je bij aan het leveren van maatwerk en breng je creatieve vernieuwende concepten.

Wat ga je doen?

De Nationale Postcode Loterij stelt de tevredenheid van bestaande deelnemers voorop. Als Klantmarketeer ben je dus de spin in het web. Het behoud van de deelnemer start al bij het acquisitiemoment en jij overziet de gehele customer journey, analyseert waar we het verschil kunnen maken om deelnemers tevreden te houden en opzeggingen tegen te gaan. En je handelt daarnaar. Hierbij:

 • Initieer, bouw, evalueer en optimaliseer je eenmalige campagnes en doorlopende programma’s met als doel het aantal opzeggingen te verlagen;
 • Ben je continu op zoek naar het beste resultaat uit je campagnes;
 • Maak je zo veel mogelijk gebruik van automation en A/B-tests om de campagnes zo efficiënt mogelijk te laten verlopen;
 • Zit je kort op de behoudcijfers en reageer je adequaat op ontwikkelingen in het opzeggedrag van onze deelnemers;
 • Segmenteer je in je campagnes waar mogelijk op basis van klantdata, online gedrag en data uit andere relevante bronnen;
 • Loop je niet weg voor het betere analysewerk waarin je de performance en verbeterkansen van je initiatieven inzichtelijk maakt;
 • Ben je up-to-date met de laatste ontwikkelingen op het gebied van klantbehoud en relevante trends binnen onze klantenbase en deel je deze proactief met je collega’s.
 • Ontwikkel je op basis van data-analyse en marktonderzoek, effectieve en innovatieve klantmarketing- en loyalty-programma’s.

Dit heb jij in huis:

Als Klantmarketeer combineer je een sterkte analytische blik met resultaatgerichte oplossingen en breng je deze tot leven met jouw can-do-mentaliteit. Elke dag stel je de deelnemer centraal in je strategieën en vertaal je analyses naar concrete acties om de deelnemer te behouden. Achter elke strategie zit een KPI waar je dagelijks proactief op stuurt met een continue drang om waar mogelijk te optimaliseren. Teven heb je de ervaring om het roer volledig om te gooien en nieuwe ideeën te testen vanuit een sterke hypothese. Verder:

 • Heb je minimaal HBO werk- en denkniveau;
 • Beschik je over minimaal 3 jaar ervaring in een marketing omgeving op het gebied van loyalty of retentie;
 • Heb je een duidelijke commerciële drive, ben je een doorzetter en werk je graag met ambitieuze targets;
 • Ben je zowel pragmatisch en kun je op korte termijn resultaten boeken, als in staat na te denken over lange termijn klantbehoud oplossingen;
 • Ben je in staat zelfstandig beslissingen te nemen, toon je initiatief en kan je ook goed samenwerken;
 • Ben je maatschappelijk betrokken en heb je een warm hart voor de goede doelen die de loterij steunt. 

Nationale Postcode Loterij

Wij steunen goede doelen die werken aan een rechtvaardige en groene wereld. De Nationale Postcode Loterij steunt goede doelen die werken aan een rechtvaardige en groene wereld. Wij werven fondsen voor onze goede doelen en geven bekendheid aan hun werk door het organiseren van een loterij. Bij de Nationale Postcode Loterij is je postcode je lotnummer

Ook onze ambassadeurs ondersteunen en onderschrijven onze droom van een betere wereld. Martijn Krabbé, Caroline Tensen, Quinty Trustfull, Gaston Starreveld, Humberto Tan, Nicolette van Dam en Winston Gerschtanowitz zijn al jaren ambassadeur. Met hun enthousiasme en visie weten zij anderen te inspireren om hun lot in eigen hand te nemen. De Nationale Postcode Loterij is dus een loterij waar iedereen wint. Onze goede doelen én onze deelnemers! 

Wie wij zijn?

De Goede Doelen Loterijen zijn ontstaan vanuit de missie fondsen te werven voor goede doelen. Inmiddels spelen ruim 3,5 miljoen Nederlanders mee met de Loterijen, winnen honderdduizenden mensen per maand prijzen en zijn we de grootste particuliere fondsenwerver van Nederland! Dankzij alle deelnemers wordt er dit jaar meer dan 500 miljoen euro geschonken aan goede doelen. Met dit geld worden veel belangrijke projecten op het gebied van mens en natuur, cultuur, gezondheid en welzijn mogelijk gemaakt. Bij de Goede Doelen Loterijen werken mensen met verschillende nationaliteiten en achtergronden. Daar worden we blij van, want diversiteit is een ideale voedingsbodem voor creativiteit, innovatie en samenwerking. Het spreekt misschien voor zich, maar we zeggen het toch nog maar even: als je denkt een waardevolle bijdrage te kunnen leveren aan onze organisatie, ben je welkom. Ongeacht je roots, religie, leeftijd, arbeidsvermogen of levensovertuiging.

Wat bieden wij jou?

Je gaat werken met en voor 600 collega’s in het meest duurzaam vernieuwde pand van Nederland, op loopafstand van station Amsterdam Zuid. Naast een goed salaris en een goede en stabiele pensioenregeling hebben wij ook andere aantrekkelijke - unieke - arbeidsvoorwaarden. Zo krijg je een OV-vrijkaart en mag je regelmatig op bezoek bij de goede doelen die dankzij de inleg van de deelnemers door de Goede Doelen Loterijen gesteund worden. Ook mag je vrijwilligerswerk doen in loterijtijd en kan je jezelf via onze Lottery Academy blijven ontwikkelen. Ook bieden we je dagelijks een heerlijk ontbijt en lunch met biologische en lokale producten. Daarnaast kun je bij ons lekker fit blijven; als je dat graag wilt. We organiseren bootcamps, kickboks- en yogalessen.

Zien we je snel?

Enthousiast geworden? Kom virtueel kennismaken! Solliciteer door middel van het opsturen van je CV en motivatie t.a.v. Emilie Lamers (recruiter). Doe dit uiterlijk voor donderdag 9 juli aanstaande. Wil je meer informatie? Emilie staat je graag te woord via 020 – 673 2446.

De vacature staat niet open voor bemiddeling door bureaus, acquisitie wordt niet op prijs gesteld.

Close