Lid worden van Vf? Meld je nu aan

LID WORDEN

Advertentie

Leaderboard Banner Whooz

Kennishouder Post Covid NL

Kennishouder Post Covid NL

Geplaatst op
13-9-2022
Functie
Kennishouder Post Covid NL
Organisation
Longfonds
Standplaats
Amersfoort
Opleidingsniveau
HBO/WO
Uren
16 uur p/w
Soort
Loondienst
Salarisindicatie
Max. €4.688 (o.b.v. fulltime)

Al vrij snel na de uitbraak van het coronavirus werd duidelijk dat sommige mensen (long)klachten overhielden na een coronabesmetting. Terwijl Nederland zich met name richtte op het voorkomen van besmettingen door het nemen van adequate maatregelen, vond Longfonds het belangrijk om de mensen met deze klachten bij te staan. Daarom heeft Longfonds met Coronaplein haar deuren opengesteld voor alle mensen met (langdurige) klachten na een corona-infectie, inmiddels Long Covid of post COVID-19 genoemd.  

Post Covid NL, wat voor 1 juni 2022 Coronaplein.nu was, is binnen Longfonds een patiëntenorganisatie voor mensen met langdurige coronaklachten. We zetten ons in voor (h)erkenning, lotgenotencontact, betrouwbare informatie en het behartigen van de belangen dan onze doelgroep. Komende tijd gaan we aan de slag met het uitbreiden van lotgenotencontact. We starten met fysiek lotgenotencontact op verschillende plekken in het land en willen mensen van fysiek naar digitaal lotgenotencontact begeleiden. Daarbij hebben we extra aandacht voor mensen met een lage sociaal economische positie.

Bij Longfonds werken we met 85 enthousiaste mensen aan deze droom. Je werkt samen in een klein team. Elk team kan de uitvoering van het werk zelfstandig organiseren. Het MT geeft richting, faciliteert en ondersteunt de teams. Bij Longfonds roken wij niet en streven een gezonde en actieve leefstijl na.

Ben jij een proactieve en meedenkende collega en spreken onze doelstellingen en werkwijze je aan? Dan is deze functie zeker wat voor jou! 

Kennishouder Post Covid NL, 16 uur

Functie

Als Kennishouder ga je werken in het multidisciplinair team, waarbinnen alles is gericht om mensen met langdurige klachten na een corona besmetting zo optimaal mogelijk te ondersteunen en ze de (h)erkenning te geven die ze verdienen. We zijn een ambitieus team in wat we allemaal willen bereiken voor de patiënten. We geloven in de kracht van samenwerking en willen anderen in beweging krijgen om mee te werken aan onze visie. Doel van Post Covid NL is tweeledig. Het versterken van mensen met Long (langdurig) Covid en hun naasten. En we doen de collectieve belangenbehartiging waarbij we pleiten dat er gunstige maatregelen worden getroffen en er een goed beleid wordt gecreëerd ten behoeve van de Long Covid patiënt. Binnen Post Covid NL wordt er vanuit de Agile werkwijze gewerkt, waardoor je in staat bent om snel en effectief in te spelen op veranderingen.

Verantwoordelijkheden

 • het beantwoorden van vragen van patiënten (als die niet door advieslijn of medicus beantwoordt worden, soort 2e lijn);
 • volgen nieuwe ontwikkelingen op gebied van oorzaken, behandelingen, duiden ervan (samen met b.v. longartsen) en mede bepalen welke standpunten we hierover moeten innemen (samen met public affairs); 
 • beoordelen van nieuwe info (wetenschappelijk onderzoek en andere ontwikkelingen, in overleg met expert netwerk); 
 • een voorzet maken voor teksten(voor website, socials, etc.)  over nieuwe informatie vanuit wetenschappelijk onderzoek of andere ontwikkelingen; 
 • in de toekomst deelnemen aan trajecten voor het opstellen van richtlijnen. 

Wij vragen

 • minimaal post hbo of academisch werk- en denkniveau;  
 • aantoonbare medische kennis of werkervaring vanuit een verpleegkundige achtergrond; 
 • affiniteit met agile werken bij voorkeur met de scrummethode; 
 • nieuwsgierigheid naar Long Covid en verdere ontwikkelingen en oplossingen; 
 • een verbindend karakter die uitstekend kan samenwerken; 
 • je  kan goed luisteren en antwoorden formuleren in heldere begrijpbare taal; 
 • je kan hoofd- en bijzaken onderscheiden en bepalen wat belangrijk is; 
 • dat je empathisch, inventief en resultaatgericht kunt handelen en je hebt daarbij een relatiegerichte houding voor een optimale samenwerking. 

Wij bieden

 • een contract voor de duur van 1 jaar met daarna uitzicht op verlenging (deze functie is afhankelijk van subsidies);  
 • een salaris conform functieschaal J van cao Longfonds (max. € 4.688,-); 
 • aantrekkelijke secundaire arbeidsvoorwaarden waaronder 13e maand en meerkeuzesysteem; 
 • maandelijkse bijdrage in ziektekostenverzekering, goede pensioenregeling en vitaliteitsbudget;? 
 • een leuke, dynamische en leerzame werkomgeving met online trainingsmogelijkheden; 
 • een hybride werkplek, een kantoor om te ontmoeten en inspireren in combinatie met een thuiswerkplek; 
 • mogelijkheden voor persoonlijke groei en ontwikkeling; 
 • volledige reiskostenvergoeding met openbaar vervoer of fiets. Het kantoor ligt aan het NS-station Amersfoort. 

Informeren en solliciteren

Heb je interesse in deze uitdagende en veelzijdige functie? Dan ontvangen wij graag je sollicitatie via onze websiteVoor meer informatie over deze functie kun je terecht bij Margriet Weide, sr, projectadviseur participati, telefoonnummer (033) 43 41 283 en over het sollicitatieproces kun je terecht bij Karin Hoevers, HR Adviseur, telefoonnummer 033- 43 41 273. 

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld. 

Close