Lid worden van Vf? Meld je nu aan

LID WORDEN

Advertentie

Leaderboard Banner Whooz

Junior Verhalen- en Nieuwsmaker

Junior Verhalen- en Nieuwsmaker

Geplaatst op
14-3-2023
Functie
Junior Verhalen- en Nieuwsmaker
Organisation
Hartstichting
Standplaats
Den Haag / Hybride
Opleidingsniveau
HBO/WO
Uren
24 uur p/w
Soort
Loondienst
Salarisindicatie
€3.208 - €4.110 (o.b.v. 40u)

Iedereen een gezond hart, voor nu én later.

De Hartstichting begint aan een nieuwe strategische periode. In een - op z’n zachtst gezegd - uitdagende tijd. De feiten zijn onomstreden: door de toegenomen welvaart en verbeterde gezondheidszorg veroudert de Nederlandse bevolking. Daarnaast bewegen we met z’n allen te weinig, worden we steeds zwaarder, hebben we te maken met slechte sociaaleconomische omstandigheden van kwetsbare groepen én loopt de zorg vast. Nederland telt nu 1,7 miljoen mensen met een hart- of vaataandoening. Doen we niets, dan groeit dit aantal binnen acht jaar tot tenminste 2,6 miljoen. Deze ontwikkeling een halt toeroepen vereist een stevige en vooral concrete ambitie om de urgentie van hart- en vaatziekten op de kaart te zetten. Een ambitie waarin we de nadruk leggen op preventie en oog hebben voor de verschillen tussen mensen.

Ter uitbreiding van onze nieuwsredactie zoeken wij per direct een

Junior verhalen-/nieuwsmaker | 24 uur

 • Tijdelijke aanstelling tot 1 januari 2024
 • Standplaats: Den Haag (hybride werkvorm)

die ervaring heeft met perswoordvoering, het ontwikkelen van nieuwscontent en een storyteller ten voeten uit is.

Wat ga je doen?

Als junior verhalen- en nieuwsmaker, maak je verhalen over allerlei relevante, hart-gerelateerde onderwerpen. Jij bent een veelzijdige verhalenmaker, en daarom bedenk je hiervoor originele invalshoeken. Complexe materie vertaal jij naar aantrekkelijke nieuwscontent. Jij houdt ervan om je in de actualiteit te verdiepen, op mensen af te stappen voor een interview en verbanden te leggen naar onze strategische speerpunten. Ook onze eigen activiteiten, zoals campagnes en evenementen weet jij op een journalistieke manier onder de aandacht te brengen van onze doelgroepen. Je denkt multimediaal en weet nieuwsverhalen door te vertalen naar verschillende kanalen, zoals video, social media of nieuwsbrieven.

Met jouw journalistieke kennis, weet je als geen ander hoe je journalisten te woord moet staan. Jij vangt hen op en helpt hen aan de informatie of koppelt hen aan een woordvoerder.

Je wordt onderdeel van de nieuwsredactie, waar je werkt met verschillende experts, zoals woordvoerders, lobbyisten, wetenschapsvoorlichters, social media managers, adviseurs medische informatie en communicatieadviseurs. Je krijgt veel ruimte, bent verantwoordelijk voor je eigen werk, maar tegelijkertijd werk je ook in een team.

Wie je bent

 • Je hebt affiniteit met (hart)gezondheid;
 • Je bent creatief met taal en in staat complexe materie makkelijk leesbaar te maken voor onze doelgroep. Je schrijft zoals je verhalen zelf graag leest;
 • Je bent een zelfstandige werker, maar je haalt ook plezier uit het werken met een team;
 • Social media en content managementsystemen kennen voor jou geen geheimen en je hebt gevoel voor online beeldmateriaal;
 • Je bent flexibel en collegiaal;
 • Je werkt snel en houdt het hoofd koel bij een deadline;
 • Je bent altijd op de hoogte van het laatste nieuws;
 • Je geeft met gemak een creatieve draai aan een nieuwsverhaal en kan een duidelijke insteek bedenken;
 • Je bent goed in het verzinnen van verrassende onderwerpen los van de nieuwsagenda, want jouw nieuwsgierigheid staat altijd aan.

Kennis en ervaring

 • HBO/WO werk- en denkniveau met een afgeronde opleiding Journalistiek;
 • Ten minste 3 jaar relevante werkervaring op een journalistieke redactie;
 • Ervaring met perswoordvoering is een pré.

Wat bieden wij?

We bieden je een afwisselende baan binnen een professionele en mensgerichte organisatie, met de mogelijkheid om zowel op kantoor als vanuit huis te werken. Binnen en buiten het team krijg je de ruimte om te zoeken naar nieuws en verhalen uit te werken, samen met gedreven collega’s.

 • Het gaat om een tijdelijke aanstelling voor 24 uur per week tot eind 2023;
 • Je brutosalaris ligt tussen de € 3.208 - € 4.110 per maand (o.b.v. 40 uur en afhankelijk van relevante werkervaring);
 • Je krijgt 30 vakantiedagen en 22 vitaliteitsuren op basis van een fulltime aanstelling (40 uur);
 • Eindejaarsuitkering, naast het wettelijke vakantiegeld;
 • Reiskostenregeling, thuiswerkvergoeding, gunstige pensioenregeling, collectieve zorgverzekering en een flexibele feestdag.

De organisatie

Werken bij de Hartstichting is meer dan alleen een baan. We zijn stuk voor stuk enthousiaste ambassadeurs die samen werken aan onze droom: Iedereen een gezond hart, voor nu en later! Dat vertaalt zich in een werkwijze die zich kenmerkt door professionaliteit, gedrevenheid en betrokkenheid. Onze campagnes, evenementen en andere communicatie-uitingen zijn eigentijds en motiverend, en spreken een groot publiek aan. Of je nu preventief met je gezondheid bezig bent of als hartpatiënt de beste behandeling wilt, de Hartstichting ondersteunt je. Precies díe ambitie vragen wij van jou als je bij de Hartstichting komt werken.

Ons kantoorpand is gevestigd in Den Haag, direct aan de A12 en op loopafstand van station Ypenburg. Binnen de Hartstichting werken we hybride. Ons kantoor biedt fijne werkplekken en is de plaats om collega’s te spreken en te ontmoeten. Kom je bij ons werken, dan staan we natuurlijk garant voor een goede inwerkperiode zodat jij snel je weg vindt binnen onze organisatie. We roken niet bij de Hartstichting en streven een gezonde en actieve leefstijl na.

De Hartstichting is in 2022 voor de derde keer op rij verkozen tot beste werkgever in de categorie Goede Doelen en daar zijn wij super trots op! Dit keurmerk is toegekend op basis van een beoordeling door onze medewerkers. Wij onderscheiden ons van andere werkgevers door te luisteren naar de feedback en ideeën van onze medewerkers om zo continu te verbeteren. 

Wij zijn een inclusieve werkgever die alle medewerkers in staat stelt om zich gewaardeerd en gerespecteerd te voelen. Werk is een groot onderdeel van het leven. Het is dan ook logisch dat je veel tijd besteedt met jouw collega’s. Wij vinden het daarom belangrijk dat iedereen zich welkom voelt bij de Hartstichting en creëren een bedrijfscultuur waarin iedereen zichzelf kan zijn.

Meer weten?

Voor meer informatie over de inhoud van de functie kun je contact opnemen met Brenda Hesselink, Persvoorlichter op 06-46307294. Sollicitaties ontvangen wij graag via de website https://hartstichting.easycruit.com/vacancy/3120705/144161?iso=nl

Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie is niet gewenst.

Close