Lid worden van Vf? Meld je nu aan

LID WORDEN

Advertentie

PSI Vransen Direct Mail

Institutional Fundraiser / Bid Manager Social Protection & Child Care

Institutional Fundraiser / Bid Manager Social Protection & Child Care

Geplaatst op
16-9-2021
Functie
Institutional Fundraiser / Bid Manager Social Protection & Child Care
Organisation
SOS Kinderdorpen
Standplaats
Amsterdam
Opleidingsniveau
HBO+/WO
Uren
37,5 uur
Soort
Loondienst
Salarisindicatie
€3.600 - €4.250 (o.b.v. 37,5u)

Institutional Fundraiser / Bid Manager Social Protection & Child Care

4 oktober 2021 – SOS Kinderdorpen zoekt een institutioneel fondsenwerver social protection and child care (1,0 fte) – Amsterdam

Ben jij een ervaren institutionele fondsenwerver en heb jij een passie voor het initiëren en onderhouden van duurzame internationale relaties? Word jij enthousiast van het binnenhalen van institutionele financieringen die bijdragen aan een betere toekomst voor kwetsbare kinderen, families en gemeenschappen? En ben jij daarnaast ook professioneel, samenwerkend, bevlogen en ondernemend? Dan zijn wij op zoek naar jou!

Om onze ambitieuze doelstellingen te realiseren heeft SOS Kinderdorpen per direct een vacature voor een gedreven institutioneel fondsenwerver social protection and child care. Je maakt onderdeel uit van het team Programma’s en Institutionele Fondsenwerving dat in het subteam Institutionele Fondsenwerving bestaat uit drie institutionele fondsenwervers. Je rapporteert aan de coördinator institutionele fondsenwerving.

SOS Kinderdorpen heeft de afgelopen jaren diverse interessante programma’s ontwikkeld en in toenemende mate subsidie binnengehaald bij het Nederlandse Ministerie van Buitenlandse Zaken en de EU voor projecten ten behoeve van jeugdwerkgelegenheid en humanitaire hulp. Als onderdeel van de nieuwe strategie willen we ook meer subsidies binnenhalen op het gebied van (familieversterkende) programma’s voor kwetsbare kinderen en alternatieve zorg.

We zijn daarom op zoek naar een institutioneel fondsenwerver met een focus op het werven van projecten op het gebied van social protection and child care. Hieronder vallen ook bijvoorbeeld thema’s op het gebied van vrouwenemancipatie, SRHR, preventie van seksueel misbruik, familieversterking, maar ook de wereldwijde hervormingen van de zorg voor kinderen zonder ouderlijke zorg (‘alternative care’) in lijn met de richtlijnen van de Verenigde Naties op het gebied van alternatieve zorg.

Als ervaren fondsenwerver/ bidmanager heb je een centrale rol in het ontwikkelen van een gedegen meerjarige strategie voor het aantrekken van meer subsidies voor social protection and child care. Dit betekent: het identificeren van fondsenwervingsmogelijkheden en het behouden en uitbouwen van bestaande relaties, donoren en samenwerkingspartners. Je reageert snel en adequaat op nieuwe mogelijkheden en gaat graag de complexe uitdaging aan om onze projecten en programma’s bij grote institutionele donoren onder de aandacht te brengen. Met jouw expertise en programmatische kennis weet jij je netwerken zodanig in te zetten zodat deze resulteren in succesvolle aanvragen. Je kijkt daarbij ook actief naar internationale financieringsmogelijkheden voor onze programma’s.

 Wat ga je doen?

 • Je ontwikkelt een meerjarige strategie t.b.v. meer subsidies voor projecten in het focusgebied social protection and child care.
 • Je ontwikkelt kwalitatief hoogwaardige financieringsaanvragen in nauwe samenwerking met het donorserviceteam, bestaande uit o.a. een projectcontroller en een expert op jouw focusgebied
 • Je zorgt voor tijdige indiening bij institutionele donoren. Je draagt bij aan het ontwikkelen en implementeren van een ‘donor journey’ per donor.

Dat wil zeggen:

 • Expertprofilering.
 • Partnerschappen ontwikkelen en onderhouden met relevante organisaties.
 • Netwerken met en beïnvloeden van donoren.
 • Indienen van succesvolle voorstellen.
 • Bij binnengehaalde projecten: nauwkeurig overdragen aan accountmanagers.
 • Investeren in relatiebeheer met de huidige donoren en identificeren van de meest kansrijke fondsenwervende mogelijkheden/donoren voor jouw focusgebied.
 • Bijdragen aan de ontwikkeling van de meerjarige institutionele fondsenwervingsstrategie met heldere doelen en zorgdragen voor kwartaalrapportages.
 • Aansturen van een team van multi-stakeholders. Dit zijn stakeholders in de federatie waaronder lokale kantoren alsmede externe partners t.b.v. het ontwikkelen van een kansrijke financieringsaanvraag, conform de richtlijnen van de donor.
 • Bijhouden van in- en externe ontwikkelingen in de institutionele fondsenwervende markt en donor intelligence en deze kennis delen binnen de organisatie en het team.

Jouw profiel

Graag maken wij kennis met jou als je voldoet aan de volgende functie-eisen:

 • Jij bent een doorzetter, flexibel, innovatief en een netwerker.
 • Je hebt minimaal vijf jaar ervaring en aantoonbaar succes in institutionele fondsenwerving en stakeholdermanagement in de ontwikkelingssector.
 • Je hebt aantoonbare kennis en ervaring met succesvolle aanvragen bij de Europese Unie.
 • Je hebt ervaring met het schrijven van multi-partneraanvragen.
 • Je hebt een uitstekende beheersing van mondelinge en schriftelijke communicatie in de Nederlandse en Engelse taal
 • Je beschikt over HBO+/WO werk- en denkniveau
 • Je hebt een EU werkvergunning.

 Het zou een pre zijn als je ook de volgende kennis en ervaring hebt:

 • Fondsenwervende ervaring met Nederlandse overheid, multilaterale organisaties en internationale stichtingen.
 • Kennis en ervaring op het gebied van social protection and child care en/of aanverwante thema’s zoals alternatieve zorg, familieversterking, educatie, SRHR etc.
 • Beschikking over een relevant netwerk (andere NGO’s/ partners, donoren, BuZa en EU).
 • Beheersing van de Franse en/of Spaanse taal.

 Ons aanbod

 • Een goed salaris, afhankelijk van kennis en werkervaring circa € 3600,- en maximaal € 4250,- op basis van een fulltime dienstverband (37,5 uur).
 • Een ruime regeling voor vakantie- en ADV dagen: 35 dagen (voltijd).
 • Aandacht voor persoonlijke ontwikkeling en opleiding.
 • Een mooi en goed bereikbaar kantoor in Amsterdam West.
 • Mogelijkheid om flexibel te werken

  Solliciteer direct!

  Ben je enthousiast en herken je jezelf in dit profiel? Wacht niet langer en reageer vόόr zondag 31 oktober 2021 aanstaande via ons online sollicitatieformulier: https://werkenbij.sos-kinderdorpen.nl/institutional-fundraiser-bid-manager-social-protection-child-care-2. Heb je nog vragen over de vacature, dan kun je contact opnemen met M.H. Geels, coördinator institutionele fondsenwerver, via marjolijn@soskinderdorpen.nl of op 06-52400451.

  Veiligheid van kinderen en volwassenen is voor SOS Kinderdorpen essentieel. SOS Kinderdorpen accepteert geen enkele vorm van misbruik, fraude of corruptie. Het onderwerp integriteit komt aan bod in het selectieproces. Het overleggen van een recente Verklaring omtrent gedrag en het afnemen van referenties is onderdeel van de procedure. In de referentie-check gaan we in op het onderwerp integriteit.

  Over SOS Kinderdorpen

  Elk kind een familie. SOS Kinderdorpen gelooft dat familie de enige effectieve plek is voor de ontwikkeling van een kind. Wereldwijd staat 1 op de 10 kinderen er echter alleen voor of groeit op in een onveilige situatie. Voor deze kinderen zet SOS Kinderdorpen zich structureel in. We steunen en versterken kwetsbare families, zodat zij de zorg voor hun kinderen kunnen blijven dragen en voorkomen wordt dat de familie uiteenvalt. Kinderen zonder familie of in een onveilige thuissituatie geven we een nieuw thuis binnen een SOS familie. Zodat ook zij zich kunnen ontwikkelen tot kansrijke volwassenen die verantwoordelijkheid kunnen nemen voor zichzelf en de mensen om ze heen. Want wat een kind leert, geeft een kind door. SOS Kinderdorpen maakt onderdeel uit van een internationale federatie en is actief in 137 landen en gebieden.

  Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

  Close