Institutional Funding Manager

Institutional Funding Manager

Geplaatst op
7-6-2021
Functie
Institutional Funding Manager
Organisation
Amref Flying Doctors
Standplaats
Leiden
Opleidingsniveau
WO
Uren
30-33,75 uur p/w
Soort
Loondienst
Salarisindicatie
Marktconform

Amref Flying Doctors werkt aan een gezond en sterk Afrika want wie gezond is, kan beter voor zichzelf zorgen en ontsnappen aan armoede. We zijn de grootste Afrikaanse gezondheidsorganisatie en gaan uit van de kracht van de Afrikaanse bevolking. Sinds ons bestaan in 1957 leiden we zorgpersoneel in Afrika op en zorgen we voor goede medische voorzieningen, basiszorg en voorlichting. Ook praten we met Afrikaanse overheden, want we willen dat verbeteringen in de gezondheidszorg blijvend zijn.

Ben jij een professionele, bevlogen en ondernemende teamplayer? Heb jij ervaring met het succesvol schrijven van voorstellen voor institutionele fondsen of subsidiekaders? Heb jij een passie voor het initiëren van programma ontwikkelingstrajecten? Word jij enthousiast van het (mede) binnenhalen van institutionele financieringen die bijdragen aan een gezond Afrika en heb je een vlotte pen? Dan zijn wij op zoek naar jou!

Taken

De Institutional Funding Manager is facilitator van grote programma-ontwikkelingsprocessen met als doel langdurige financiering te garanderen. Dit doe je door het aanvraag proces goed te coördineren en begeleiden, (mee) te schrijven, en een soepele verbinding te waarborgen tussen nieuwe proposities en de andere fondsenwervers. De Institutional Funding Manager is mede verantwoordelijk voor het signaleren en analyseren van kansen, trends en risico’s en het monitoren van de pijplijn. De Institutional Funding Manager maakt onderdeel uit van het team Future Programmes, dat valt binnen de Afdeling Research, Advocacy & Programmes (RAP). De taken worden uitgevoerd in nauwe samenwerking met de portfoliomanagers binnen de afdeling RAP en de collega’s van de afdeling Fondsenwerving & Partnerships (met name de Senior Partnershipmanager Overheid).

Functie-eisen en profiel

 • WO werk- en denkniveau (sociaal / economische opleiding);
 • 3 tot 5 jaar ervaring in een soortgelijke positie (kennis en ervaring met institutionele fondsenwerving, het schrijven van voorstellen en subsidieprocessen);
 • Aantoonbare ervaring met het succesvol werven van institutionele fondsen;
 • Goede schrijfvaardigheden; je kunt complexe programma’s tot de kern doorgronden en als een wervend voorstel opschrijven.
 • Uitstekende beheersing van de Nederlandse en Engelse taal: in woord en geschrift. Kennis/beheersing van de Franse taal is een pré;
 • (Basis)kennis van ontwikkelingssamenwerking en kennis van de thema’s op het gebied van betere gezondheid in Afrika;
 • Goede samenwerking skills in een cultureel diverse omgeving;
 • Ervaring met het opzetten, uitbouwen en onderhouden van een institutioneel netwerk;
 • Slagvaardig, cultureel sensitief en daadkrachtig. 

Ons aanbod

 • Een boeiende en zelfstandige functie in een professionele, internationale organisatie met standplaats Leiden;
 • Een tijdelijk dienstverband voor de periode van één jaar, met de intentie tot verlenging;
 • Een salaris dat past bij jouw kennis en ervaring en goede secundaire arbeids-voorwaarden (waaronder een premievrij pensioen).

Informeren en solliciteren

Stuur jouw motivatie en CV (in Word- of PDF-document) dan vóór 21 juni 2021 naar sollicitaties@amref.nl. Voor meer informatie neem je contact op met Nanneke Nix, Portfolio Manager van Amref Flying Doctors via Nanneke.nix@amref.nl. Je kunt ook kijken op deze linkEen online assessment kan onderdeel uitmaken van de selectieprocedure. De vacature wordt tegelijkertijd intern als extern uitgezet. Bij gelijke geschiktheid zal de voorkeur uitgaan naar een interne kandidaat. In de samenstelling van ons personeel willen we een afspiegeling zijn van de maatschappij. We moedigen iedereen met vaardigheden, passie en moed te reageren.

Close