Lid worden van Vf? Meld je nu aan

LID WORDEN

Advertentie

Procurios /Fundraising CRM voor goede doelen

Fondsenwerver

Fondsenwerver

Geplaatst op
2-5-2022
Functie
Fondsenwerver
Organisation
Resto VanHarte
Standplaats
Amsterdam
Opleidingsniveau
HBO
Uren
32 uur p/w
Soort
Loondienst
Salarisindicatie
Marktconform

Resto VanHarte, het recept voor een betere buurt 

Stichting VanHarte zoekt per direct een Fondsenwerver, 32 uur per week 

Resto VanHarte brengt mensen bij elkaar. Wij geloven dat samen eten het recept is tegen eenzaamheid. Daarom organiseren wij sinds 2004 door heel Nederland Resto-avonden. Bij Resto VanHarte in iedereen welkom om samen met buurtgenoten te genieten van een lekker, gezond en vers driegangendiner voor een laagdrempelige prijs. Bereid en geserveerd door vrijwilligers uit de buurt en begeleid door ervaren professionals. 

Resto VanHarte werkt met vele partners samen. Mede door deze samenwerkingen met en de bijdragen van fondsen, de overheid (landelijk en lokaal) en bedrijfsleven verzorgen wij jaarlijks vele tienduizenden maaltijden en een veelvoud aan waardevolle ontmoetingen aan onze eettafels in onze Resto’s (nu 45 vestigingen). Daarnaast zetten we steeds meer in op preventie door actief met de jeugd aan de slag te gaan in onze KinderResto’s. 

Resto VanHarte heeft gedurende de coronatijd haar strategie voor de toekomst herijkt en de eerste slagen op gebied van versterking van het merk en van de organisatie gemaakt. Daarnaast hebben we tijdens corona geleerd hoe groot en voelbaar het probleem van eenzaamheid in Nederland is. Onze ambitie zoals vastgelegd in onze koers 2024 blijft dan ook om door uitbreiding van onze activiteiten meer impact te maken, met een toekomstbestendig financieringsmodel als onderlegger. 

Dit vraagt om de volgende stap op gebied van uitbreiding en professionalisering van fondsenwerving. 

Wat ga je doen? 

Als fondsenwerver bij Resto VanHarte ben jij verantwoordelijk voor het genereren van (structurele) inkomsten. Daarbij richt je je met name op lokale en landelijke subsidies en vermogensfondsen. In samenwerking met je collega’s die zorgen voor de operationele uitvoering in de steden, zorg jij voor gedegen aanvragen ter dekking en verantwoording van reguliere exploitatie en thema-events. Daarnaast heb je een belangrijke rol bij het aangaan en onderhouden van goede relaties met subsidieverstrekkers en fondsen die passen bij de goede naam die Resto VanHarte heeft bij haar financiers. 

Wat zijn onder andere jouw taken en verantwoordelijkheden: 

 • Het werven van lokale en landelijke gelden volgens jaarlijks vast te stellen doelstellingen en prestatie-indicatoren; 
 • Het activeren en begeleiden van de lokale Restoteams bij het aanboren van lokale kansen op subsidie- en fondsengebied; 
 • In samenwerking met de operationele afdeling coördineren en opstellen van de lokale Resto jaarplannen en uitwerken van de daaruit voortvloeiende (subsidie)aanvragen; 
 • Op de hoogte blijven van en inspelen op relevante beleidsterreinen van (semi-)overheden, gemeenten, fondsen en bedrijven (MVO/MBO); 
 • Het onderhouden en uitbouwen van relaties en bijdragen aan de zichtbaarheid en likability van VanHarte door te participeren aan evenementen; 
 • Schrijven en coördineren van de voortgang- en eindrapportages als verantwoording richting financiers. 
 • Inbrengen van fondsenwervingsexpertise in verschillende deelprojecten die bijdragen aan de strategische doelen van Resto VanHarte.

Wat bied jij ons? 

 • Je bent intrinsiek gemotiveerd om mee te werken aan onze missie dat niemand ongewenst alleen is in Nederland. 
 • Je hebt ervaring op gebied van fondsenwerving en –verantwoording en fondsenwervingsstrategieën. 
 • Je hebt aantoonbare kennis van MVO, WMO, Welzijn nieuwe stijl en MBO (Maatschappelijk Betrokken Ondernemen); 
 • Je hebt een HBO-opleidings- en/of werk- en denkniveau. Daarnaast is werken met een CRM-systeem je tweede natuur. 
 • Je hebt ervaring met het werken bij een fondsenwervende organisatie waarbij de core-business een sterk operationeel karakter heeft. 
 • Je bent en werkt overzichtelijk en gestructureerd. 

Wat bieden wij jou? 

 • Een verantwoordelijke, uitdagende en zelfstandige functie in een groeiende non-profitorganisatie met een hoofdkantoor in Amsterdam; 
 • Een sociaal betrokken werkomgeving en resultaatgerichte werksfeer; 
 • Een salaris dat in overeenstemming is met de verantwoordelijkheden, kennis en ervaring en passend in de lijn van salariëring bij goededoelenorganisaties. 
 • Bijpassende secundaire voorwaarden, onder andere: 
  • Laptop en telefoon. 
  • Goede pensioenvoorziening. 
  • Reiskostenvergoeding. 

Interesse

Word jij enthousiast van bovenstaande omschrijving? Stuur dan jouw CV en motivatie naar sollicitatie@restovanharte.nl. Voor vragen over de vacature kun je contact opnemen met Polle Janssens, directeur-bestuurder, 06 215 829 28. Voor meer informatie over Resto VanHarte zie www.restovanharte.nl. 

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld. 

Close