Lid worden van Vf? Meld je nu aan

LID WORDEN

Fondsenwerver bedrijven

Fondsenwerver bedrijven

Geplaatst op
3-3-2021
Functie
Fondsenwerver bedrijven
Organisation
Stichting Jeugdeducatiefonds
Standplaats
N.v.t.
Opleidingsniveau
HBO / WO
Uren
minimaal 24
Soort
Loondienst
Salarisindicatie
marktconform

Geloof jij ook in kansengelijkheid en talentontwikkeling voor alle kinderen in het onderwijs?

Het Jeugdeducatiefonds helpt om de ontwikkelingskansen van kinderen die opgroeien vanuit een achterstand te vergroten. Een doel dat door de impact van de coronacrisis op het onderwijs nog urgenter is geworden. Aanvragen voor het fonds lopen via de basisschool, omdat daar bekend is wat de talenten en intellectuele mogelijkheden van de kinderen zijn. De juf of meester weet als geen ander wat nodig is. Waar geldgebrek een belemmering is in de ontwikkeling, kan de school een beroep doen op het Jeugdeducatiefonds. Inmiddels werken we met 235 basisscholen samen. Schooljaar 2019-2020 bereikten we 63.000 kinderen in de doelgroep. Het is onze ambitie om de samenwerking met minimaal 600 basisscholen aan te gaan en zo nog meer kinderen te bereiken. Daarom zijn wij op zoek naar een fondsenwerver voor bedrijven.

Taken/werkzaamheden van de fondsenwerver van het Jeugdeducatiefonds:

- Het uitbouwen van de fondsenwervingsstrategie (korte en lange termijn) van het Jeugdeducatiefonds en het neerzetten van een goede fondsenwervingsstructuur.

- Het geven van invulling aan en uitvoeren van deze strategie en daarmee het verwerven van gelden bij voornamelijk bedrijven, maar ook particulieren en fondsen. Je werkt hiervoor nauw samen met onze fondsenwerver die zich richt op overheden en fondsen.

- Het opbouwen, onderhouden en uitbouwen van relaties met bedrijven, fondsen en ambassadeurs van het Jeugdeducatiefonds. Het gaat hierbij om het gehele proces inclusief administratieve werkzaamheden.

- Het initiëren en coördineren van acties, evenementen etc. om de naamsbekendheid van het Jeugdeducatiefonds te vergroten en daarmee de doelstellingen te bereiken.

Wat zijn cruciale competenties?

- Missiegedreven: laat gedrevenheid zien door de missie van het fonds als uitgangspunt te nemen in de activiteiten en samenwerking met anderen.

- Ondernemerschap: signaleren en zakelijk afwegen van kansen in de sector en samenleving zowel voor bestaande als nieuwe diensten; risico’s aangaan teneinde resultaten en impact te behalen.

- Omgevingsbewustzijn: laten blijken goed geïnformeerd te zijn over maatschappelijke, politieke en onderwijsgerelateerde ontwikkelingen en deze kennis effectief benutten voor de eigen functie of organisatie.

- Sensitiviteit: zich bewust tonen van andere mensen en de omgeving alsmede de eigen invloed hierop. Gedrag laten zien dat getuigt van het onderkennen van de gevoelens, behoeften en belangen van anderen.

- Integriteit: handhaven van algemeen aanvaarde sociale en ethische normen in activiteiten die met de functie te maken hebben.

- Resultaatgerichtheid: het actief gericht zijn op het behalen van resultaten en doelstellingen en de bereidheid om in te grijpen bij tegenvallende resultaten.

- Plannen en organiseren: op effectieve wijze doelen en prioriteiten bepalen en benodigde tijd, acties en middelen aangeven om bepaalde doelen te kunnen bereiken. Wat zijn voor ons belangrijke criteria?

- Track record in een soortgelijke functie met referenties.

- Vaardigheid in het werken met systemen (Salesforce, MSTeams, SharePoint etc.).  Aantoonbare affiniteit met (kinder)armoede en (basis)onderwijs.

- Kunnen managen van relaties in al zijn facetten (mondelinge en schriftelijke communicatie, administratieve afhandeling).

- Goed kunnen werken in een klein team.

- Zelfstandigheid. We hebben geen eigen kantoor en werken vanuit huis.

- Nauwkeurigheid.

Wat bieden wij?

- Dienstverband van minimaal 24 uur per week met een marktconform salaris.

- Een jaarcontract met de intentie om dat daarna om te zetten in een vast dienstverband.

- Een uitdagende functie en de kans om te bouwen aan een relatief jonge en snelgroeiende organisatie.

- Enthousiaste en geëngageerde collega’s.

Jouw schriftelijke reactie voorzien van CV ontvangen we graag uiterlijk 3 april 2021 via info@jeugdeducatiefonds.nl  t.a.v. Hans Spekman, directeur. De procedure bestaat uit twee gesprekken op een nader te bepalen locatie.  

Close