Fondsenwerver Particuliere Markt

Fondsenwerver Particuliere Markt

Geplaatst op
30-12-2019
Functie
Fondsenwerver Particuliere Markt
Organisation
Oxfam Novib
Standplaats
Den Haag
Opleidingsniveau
HBO/ BA
Uren
36
Soort
Loondienst
Salarisindicatie
€ 2.782,- en € 4.280,- op basis van 36 uur per week

Oxfam is een wereldwijde beweging van mensen die samenwerken om het onrecht van armoede te verslaan. Samen redden, beschermen en herbouwen we levens. En we zullen niet stoppen totdat elke persoon op aarde armoede of elke vorm van ongelijkheid of discriminatie kan verslaan.Wij zijn een internationale confederatie van 19 organisaties die samenwerken met partners en lokale gemeenschappen op het gebied van humanitaire, ontwikkelingshulp en campagnevoering, in meer dan 90 landen.

In al ons werk staan drie kernwaarden centraal: Empowerment, Accountability, Inclusiveness. Klik hier voor meer informatie over onze waarden.

Oxfam Novib is op zoek naar een:

Fondsenwerver Particuliere Markt 

Den Haag

36 uur

 

Dit zijn wij
Het team Acquisitie & Loyaliteit, onderdeel van de unit Public Engagement (PE), werft donateurs en onderhoud deze relaties door mensen in Nederland bij onze missie te betrekken; een rechtvaardige wereld zonder armoede.


De functie
In deze functie lever je een significante bijdrage aan de werving van nieuwe donateurs en additionele inkomsten van bestaande donateurs. Aan de kant van werving werk je nauw samen met acquisitie collega’s om te zorgen dat nieuwe wervingsconcepten bedacht en getest worden en dat wervingsacties groeien in aantal en effectiviteit. Aan de kant van bestaande donateurs werk je mee aan de implementatie van de meest inspirerende donateurscommunicatie, waarbij jouw functie focust op het realiseren van acties gericht op waardevermeerdering. Jouw rol is divers met veel afwisseling, maar met een hele sterkte focus op concrete resultaten. Je gebruikt jouw direct marketing kennis en ervaring om diverse wervingsacties uit te voeren en met jouw getrainde oog zorg je ervoor dat resultaten goed gemonitord en geoptimaliseerd worden.

 

Wie ben jij?
Jij bent een fondsenwerver in hart en nieren en hebt oog voor de donateur in elke fase van de relatie. Je houdt van afwisseling en komt snel en graag in actie. Je vindt zowel werving van nieuwe donateurs als behoud van bestaande donateurs fascinerend en werkt graag aan een afwisselend portfolio van projecten, want voor jou is vooral het realiseren van resultaten wat motiveert.


Taken en verantwoordelijkheden
Vanuit je rol in het Acquisitie & Loyaliteit team:
•    neem je de lead in het ontwikkelen en implementeren van campagnes om fondsenwervende doelstellingen te      behalen;
•    houd je het overzicht over afgebakende projecten en campagnes, je stelt strakke prioriteiten, zorgt voor optimalisaties en bent niet bang om keuzes te maken als deze zorgen voor een beter resultaat;
•    zet je jouw goed ontwikkelde kennis en ervaring in direct marketing kanalen (telemarketing en direct mail een vereiste) in om resultaten te realiseren; 
•    help je om kennis, effectiviteit en enthousiasme voor direct marketing in de afdeling en organisatie te vergoten. 
•    stuur je de bureaus aan met wie we samenwerken om tot het beste resultaat te komen;
•    zorg je ervoor dat je resultaten meetbaar en inzichtelijk zijn;
•    adviseer je pro-actief over het fondsenwerving programma;
•    breng je innovatie en zorg je ervoor dat we aanhaken op nieuwe fondsenwervende trends;
•    vertegenwoordig je Oxfam Novib vanuit je eigen vakgebied op donateur-, coalitie- of Oxfam niveau.

Als Fondsenwerver Particuliere Markt werk je in het team Acquisitie & Loyaliteit nauw samen met 7 fondsenwervers en twee data intelligence specialisten. Ook werk je samen met tal van andere collega’s binnen de rest van de unit Public Engagement. Je rapporteert aan de manager Acquisitie & Loyaliteit.

 

Functie eisen

  •  HBO of BA opleiding
  •  minimaal 5 jaar relevante (werk)ervaring
  •  projectmanagement-vaardigheden
  •  resultaat- en conversiegericht 
  •  liefhebber van cijfers en analyses
  •  ervaring met telemarketing en/of direct mail 
  •  zeer goede mondelinge en schriftelijke vaardigheden in Nederlands en Engels

Wat biedt Oxfam Novib
Een concurrerend, eerlijk salaris en arbeidsvoorwaardenpakket dat te verantwoorden is naar onze donateurs. Het salaris voor deze functie is ingesteld in schaal 9 met een salaris tussen € 2.782,- en € 4.280,- op basis van 36 uur per week. Wij bieden een jaarcontract met mogelijkheid tot verlenging. Standplaats voor deze functie is in Den Haag.

Kandidaten voor deze functie moeten de Nederlandse nationaliteit, een EU-lidstaat of een geldige werkvergunning voor de Europese Unie hebben. 
 

Sollicitatieprocedure
Ben je geïnteresseerd? Upload dan uiterlijk 12 januari 2020 jouw motivatiebrief en CV via ''applay'' knop. Meer informatie over de vacature is te verkrijgen bij Reinier Spruit, Manager Acquisitie & Loyaliteit, reinier.spruit@oxfamnovib.nl. De vacature wordt tegelijkertijd in- en extern uitgezet, bij gelijke geschiktheid geniet de interne kandidaat voorrang.

Sollicitaties die wij ontvangen per e-mail worden niet in behandeling genomen.

Oxfam streeft naar het aantrekken van groot talent dat niet alleen geschikt is, maar ook Oxfam's hoge standaard van normen, waarden en principes naleeft, die zich inzet voor het voorkomen en uitroeien van elke vorm van wangedrag inclusief seksuele intimidatie, uitbuiting en misbruik, elk ander type misbruik van macht of gebrek aan integriteit, en financieel wangedrag. We zetten ons in voor het welzijn van kinderen, jongeren en volwassenen. We hechten er grote waarde aan dat alleen diegenen die onze waarden en normen delen en antoonbaar naleven, worden aangenomen om voor ons te werken.

Opmerking: Aanbod van werkgelegenheid zal onderworpen worden aan voldoende geachte referenties en kunnen onderworpen worden aan passende integriteitsscreeningcontroles, waaronder strafregisters en screening op financiering van terrorisme. Oxfam maakt hiervoor onder meer gebruik van World Check One.

Close