Lid worden van Vf? Meld je nu aan

LID WORDEN

Advertentie

Fondsenwerver Particuliere Donateurs

Fondsenwerver Particuliere Donateurs

Geplaatst op
18-7-2022
Functie
Fondsenwerver Particuliere Donateurs
Organisation
Stichting Wemos
Standplaats
Amsterdam
Opleidingsniveau
HBO
Uren
32 uur p/w
Soort
Loondienst
Salarisindicatie
Marktconform

Ben jij een ambitieuze en daadkrachtige allround fondsenwerver die op zoek is naar een veelzijdige en uitdagende rol met veel ruimte voor eigen inbreng? Durf jij het aan om de (online) fondsenwerving voor Wemos van scratch op te zetten? Dan zoeken wij jou!

In deze functie maak je de financiering van (inter)nationale programma’s mogelijk door het werven van particuliere donateurs. Met jouw kennis van (online) marketing en je hart voor mondiale gezondheid kun jij het complexe werk van Wemos naadloos afstemmen op de doelgroep die je benadert. Daarmee laat je mensen niet alleen kennismaken met Wemos, maar weet je hen te overtuigen en te boeien, waardoor we een duurzame relatie kunnen opbouwen.

Over Wemos

Bij Wemos vinden we dat alle mensen in de wereld toegang moet hebben tot de gezondheidszorg die zij nodig hebben om zo gezond mogelijk te leven. Om dat mogelijk te maken analyseren wij oorzaken die dit in de weg staan, en ontwikkelen daar structurele oplossingen voor. Denk daarbij aan vraagstukken als: Hoe komen we tot een eerlijke en duurzame inzet van voldoende zorgpersoneel wereldwijd? Hoe zorgen we voor voldoende financiële middelen om iedereen toegang tot goede gezondheidszorg te bieden? En wat is er nodig om te zorgen dat medicijnen toegankelijk en betaalbaar zijn? Vanuit onze kennis en ervaring in het veld beïnvloeden we overheden en internationale instellingen. Onze global health advocates zitten geregeld bij de WHO, de Wereldbank en de EU. En we hebben partnerorganisaties in landen in Europa en Oostelijk en Zuidelijk Afrika.

Fondsenwerving bij Wemos

Particuliere fondsenwerving staat nog in de kinderschoenen bij Wemos. Dankzij successen in onze programma’s op het gebied van Global Health en de gegroeide aandacht voor gezondheid door de Covid-19-pandemie, zien wij volop kansen om een bredere groep mensen te overtuigen van de relevantie van ons werk. Momenteel werken we met een externe marketeer aan een strategie en een plan van aanpak voor het werven van particuliere donateurs. De nieuwe Fondsenwerver zal samen met deze externe marketeer een eerste online campagne uitvoeren en evalueren. Vervolgens krijgt deze nieuwe collega de ruimte om daarop verder te bouwen.

Deel jij onze visie op het belang van gezondheid wereldwijd? En sta jij te popelen om onze programma’s te vertalen naar kansen voor financiering? Wie weet ben jij dan de

FONDSENWERVER PARTICULIERE DONATEURS (32 UUR)

die we zoeken. Herken jij jezelf in onderstaand profiel? Dan ontvangen wij graag jouw sollicitatie!

Wat ga je doen?

 • Je ontwikkelt diverse journeys voor de gehele donor lifecycle.
 • Je weet de juiste snaar te raken waarmee je de doelgroep enthousiast maakt over de visie en het werk van Wemos.
 • Je ontwikkelt (online) concepten en campagnes voor het stapsgewijs werven (en behouden) van leads en donateurs.
 • Je analyseert resultaten van campagnes en online acties, o.a. via Google Analytics, en gebruikt deze inzichten voor het doorvoeren van verbeteringen.
 • Je initieert, coördineert en begeleidt de uitvoering van de plannen, bewaakt daarbij de doelstellingen, de planning en het budget en onderneemt actie bij knelpunten.
 • Je denkt mee/adviseert over een CRM-systeem ter ondersteuning van de journey en werkt mee aan implementatie van het systeem.
 • Je selecteert en werkt samen met in- en externe online partners en stuurt hen aan op resultaat en kwaliteit.
 • Je start met online werving van particuliere donateurs, maar hebt daarnaast ook andere ideeën (en ervaring) om particuliere donateurs te werven. Bij Wemos liggen alle opties open en sta jij aan het roer.

Je positie in de organisatie

Als fondsenwerver speel je een belangrijke rol voor de financiering van ons werk. Je bent onderdeel van het communicatieteam waarin je samenwerkt met vier communicatiemedewerkers en de manager communicatie, die tevens je leidinggevende is. Daarnaast werk je nauw samen met de programmateams op de thema’s Finance for Health, Human Resources for Health en Access to Medicines.

Wat bieden we?

 • Een uitdagende rol in een klein, internationaal team met zeer betrokken collega’s
 • Een 32-urige werkweek en werkdagen in overleg
 • Een arbeidsovereenkomst van 1 jaar, met de mogelijkheid tot verlenging
 • Salaris afhankelijk van kennis en ervaring
 • Opleidingsmogelijkheden
 • Hybride werkvorm: deels thuis, deels op kantoor
 • Wemos is goed bereikbaar met het openbaar vervoer

Wat vragen we?

 • HBO werk- en denkniveau, middels opleiding of bewezen in de praktijk
 • Minimaal 3 jaar ervaring als (online) fondsenwerver
 • Uitstekende schrijf- en redactievaardigheden in Nederlands en Engels
 • Ervaring met SEO, SEA, social media advertising, Google Analytics, A/B-testing en usability testing
 • Sterke affiniteit met de thema’s waarop Wemos werkt
 • Ervaring op het thema Global Health is een pre

Wij geloven in een samenleving waarin ieder mens uniek is, optimaal talenten mag ontdekken en kan ontwikkelen vanuit gelijkwaardigheid en vertrouwen. Deel jij onze visie ook? Dan nodigen wij je uit om te solliciteren. Je bent welkom zoals je bent.

Solliciteren

Stuur je motivatiebrief en curriculum vitae naar info@wemos.nl. Voor deze vacature hanteren we geen deadline. Na beoordeling van binnengekomen sollicitaties, zullen we met geschikte kandidaten in gesprek gaan. Meer informatie? Neem contact op met Valeria Huisman, manager communicatie via e-mail: valeria.huisman@wemos.nl of telefoon: 020-4352050. Toch niet jouw droombaan maar wel hart voor gezondheid wereldwijd? Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief: www.wemos.nl/nieuwsbrief

Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld

Close