Lid worden van Vf? Meld je nu aan

LID WORDEN

Advertentie

Ifunds Engage 365, Demo 1op1

Fondsenwerver Botanische Tuinen Universiteit Utrecht

Fondsenwerver Botanische Tuinen Universiteit Utrecht

Geplaatst op
9-11-2021
Functie
Fondsenwerver Botanische Tuinen Universiteit Utrecht
Organisation
Botanische Tuinen Universiteit Utrecht
Standplaats
Utrecht
Opleidingsniveau
HBO/WO
Uren
22-27 uur p/w
Soort
Loondienst
Salarisindicatie
€2.968 - €4.078 (o.b.v. 38u)

Voor de Botanische Tuinen Universiteit Utrecht zijn wij op zoek naar een allround fondsenwerver. Je bent in deze functie medeverantwoordelijk voor het ontwikkelen en uitvoeren van het fondsenwervingsbeleid voor (vermogens)fondsen, particulieren (bezoekers), bedrijven en overige relaties van de Tuinen. Je hebt een goed gevoel voor verhoudingen en relaties en weet dat talent in te zetten om de verbondenheid van relaties met de Tuinen te vergroten. Je doet dit door middel van persoonlijk relatiebeheer en door het ontwikkelen van fondsenwervende proposities. Je werkt nauw samen met de collega’s van communicatie, marketing, educatie en de collega die verantwoordelijk is voor het Vriendenprogramma van de Botanische Tuinen. Daarnaast schakel je regelmatig met de fondsenwervers van het Utrechts Universiteitsfonds. Je rapporteert aan de programmamanager van de Botanische Tuinen.

Je hebt een gevarieerd takenpakket. Denk daarbij aan de volgende werkzaamheden

 • identificeren van geschikte fondsenwervingsproposities en het uitwerken en schrijven van de voorstellen;
 • innovatieve vormen van fondsenwerving opzetten en uitvoeren;
 • betrekken van alumni, studenten, bedrijven, medewerkers en overige (potentieel) geïnteresseerden bij de (filantropische) doelstellingen van de Tuinen;
 • het identificeren en benaderen van fondsen en organisaties die vanuit hun specifieke doelstelling of aandachtsgebied aansluiting bieden voor fondsenwerving ten behoeve van de Tuinen;
 • het fondsenwervingsplan verbinden met het Vriendenprogramma van de Botanische Tuinen.

Profiel

Wij zijn op zoek naar een gedreven, initiatiefrijke collega die communicatief sterk is en al werkervaring heeft als fondsenwerver. Je bent creatief en flexibel en je hebt oog voor nieuwe ontwikkelingen op het gebied van fondsenwerving. Met je goede gevoel voor verhoudingen en relaties weet jij particulieren en organisaties te betrekken bij de Tuinen.

Verder zien we graag dat je het volgende meebrengt

 • een afgeronde hbo of academische opleiding;
 • een overtuigend track record op het gebied van fondsenwerving;
 • aantoonbare netwerkvaardigheid;
 • affiniteit met de academische wereld en bij voorkeur met de Bètawetenschappen;
 • je spreekt en schrijft vloeiend Nederlands en Engels;
 • ervaring met CRM-systemen.

Aanbod

 • een dienstverband voor een jaar met uitzicht op verlenging;
 • een voltijds brutosalaris, variërend van € 2.968,- tot € 4.078,- in schaal 9;
 • uitstekende secundaire arbeidsvoorwaarden waaronder 8% vakantie en 8,3% eindejaarsuitkering;
 • gedeeltelijk doorbetaald ouderschapsverlof en flexibele arbeidsvoorwaarden op basis van de cao Nederlandse Universiteiten.

Naast de arbeidsvoorwaarden die zijn vastgelegd in de cao Nederlandse Universiteiten kent de Universiteit Utrecht een aantal eigen regelingen. Zo zijn er afspraken over professionele ontwikkeling, verlofregelingen en sport. Ook geven we je de ruimte om je arbeidsvoorwaarden zelf uit te breiden via het Keuzemodel Arbeidsvoorwaarden. Zo stimuleren we je graag om te blijven groeien. Meer informatie over werken bij de faculteit Bètawetenschappen vind je hier.

Over de organisatie

De Botanische Tuinen Universiteit Utrecht behoren tot de oudste nog bestaande universitaire tuinen van Nederland. De Tuinen zijn opgericht in 1639, drie jaar na de oprichting van de Universiteit Utrecht. De eerste tuin werd aangelegd op het toenmalige bolwerk Sonnenborgh, waar zich nu de Sterrenwacht bevindt. Later volgde de Lange Nieuwstraat waar nu het Universiteitsmuseum gevestigd is en op dit moment is de hoofdlocatie van de Tuinen te vinden op Fort Hoofddijk in Utrecht.

De Botanische Tuinen bestaan uit een aantal unieke thematische tuinonderdelen met ieder een eigen verhaal en functie. We hebben een Rotstuin, een Ontdektuin, een Evolutietuin en Tropische Kassen. In de Tropische Kassen staan alle écht tropische planten. De collectie is uniek in Nederland en speelt een belangrijke rol bij onderzoek, onderwijs en natuurbehoud. De Tropische Kassen bieden bovendien een unieke ervaring voor het publiek. Met een herziening van het kassencomplex waarbij we in willen zetten op een vergroting van het oppervlak en verbreding van de (thematische) indeling kunnen we niet alleen het huidige onderzoek blijven faciliteren maar ook het eigen onderzoek realiseren en tevens ruimte creëren voor evenementen, workshops, living labs en een verbreding van het (academische) onderwijs. Ten slotte biedt een herziening van het kassencomplex ook de mogelijkheid een sterke slag te maken op het gebied van verduurzaming en het terugbrengen van de energiebehoefte van de Universiteit Utrecht. Als fondsenwerver zal het meedenken in deze herziening van het kassencomplex en het werven van fondsen voor dit project van groot belang zijn.

Werken bij de faculteit Bètawetenschappen betekent vooral het bij elkaar brengen van knappe koppen van diverse achtergronden, uit verschillende vakgebieden en met uiteenlopende gezichtspunten. We ondersteunen de faculteit bij het verrichten van excellent onderzoek en het uitvoeren van inspirerend onderwijs. De faculteit Bètawetenschappen bestaat uit een heleboel fundamentele verbindingen. We hebben zes departementen, namelijk Biologie, Farmaceutische Wetenschappen, Informatica, Natuurkunde, Scheikunde en Wiskunde.

Bij de Universiteit Utrecht werken we samen aan een betere toekomst voor ons allemaal. Met meer dan 7.000 medewerkers zorgen we voor maatschappelijk relevant onderzoek en kwalitatief hoogstaand onderwijs. De universiteit is een actief en betrokken onderdeel van de maatschappij, met als toegevoegde waarde onze open blik op maatschappelijke vraagstukken. We werken samen met andere (internationale) universiteiten, het bedrijfsleven, overheden, de culturele sector en maatschappelijke organisaties. Werken bij de Universiteit Utrecht betekent werken bij de beste universiteit van Nederland.

Aanvullende informatie

Als je vragen hebt over deze functie, stel ze gerust aan Fenna van Charldorp - Hanraets (operationeel directeur Botanische Tuinen Universiteit Utrecht) via f.f.hanraets@uu.nl.

Heb je een vraag over de sollicitatieprocedure? Stuur dan een mail naar science.recruitment@uu.nl o.v.v. de functietitel.

Solliciteren

Iedereen verdient het om zich thuis te voelen bij onze universiteit. We verwelkomen medewerkers met een grote verscheidenheid aan achtergronden en perspectieven. Als je de kennis en ervaring hebt om uit te blinken in deze rol, reageer dan via de "Solliciteer" knop. We ontvangen graag je motivatie en CV.

Als deze functie niet is waar jij naar op zoek bent, maar je kent iemand anders die misschien wel geïnteresseerd is, stuur deze vacature dan naar hem of haar door.

NB Vanwege de situatie rondom het coronavirus (COVID-19) is de sollicitatieprocedure mogelijk aan veranderingen onderhevig.

Close