Advertentie

Ifunds Engage 365, Demo 1op1

Ervaren fondsenwerver

Ervaren fondsenwerver

Geplaatst op
29-6-2020
Functie
Ervaren fondsenwerver
Organisation
Kom over en Help
Standplaats
Nijkerk
Opleidingsniveau
HBO/WO
Uren
24-32 uur p/w
Soort
Loondienst
Salarisindicatie
Schaal 8 (CAO PKN)

Vind jij ook dat er geen mooier vak is dan mensen enthousiast maken voor jóuw goede doel? Frons jij je wenkbrauwen als anderen zeggen dat een fondsenwervende mailing een bedelbrief is? Ben jij een ondernemend type dat graag nieuwe wegen ontdekt?

Door het vertrek van een collega zijn wij op zoek naar een

Ervaren fondsenwerver (24-32 uur)

Kom over en help wil mensen in kwetsbare omstandigheden een hoopvolle toekomst geven. We helpen deze naasten zich te ontwikkelen en hun zelfredzaamheid te vergroten. De middelen die we daarvoor inzetten, zijn educatie, inkomstengenererende activiteiten en maatschappelijke zorg.

Doel van de functie

Als medewerker communicatie en fondsenwerving ben je medeverantwoordelijk voor het realiseren van de fondsenwervende doelstellingen van Kom over en helpt. In de komende periode zal de focus gelegd worden op het implementeren van het donateursplan. Zo werk je samen met je collega’s van deelteam communicatie en fondsenwerving aan het werven en behouden van donateurs, kerken en andere doelgroepen.

Verantwoordelijkheden

 • Je ontwikkelt plannen en voert deze uit met betrekking tot fondsenwervende activiteiten gericht op onder andere donateurs en kerken en stemt hierover af met interne en externe betrokkenen.
 • Je stelt met je collega’s het jaarplan fondsenwerving op, draagt bij aan de langetermijnstrategie en bent medeverantwoordelijk voor de succesvolle uitvoering van het plan.
 • Je ontwikkelt samen met je collega’s fondswervende campagnes.
 • Je kent onze (potentiële) donateurs en vertaalt deze inzichten, onder andere op basis van data-analyse, naar concrete wervende acties en campagnes om donateurstevredenheid te verhogen en donateurs zo lang mogelijk aan ons te binden.
 • Je volgt relevante trends en ontwikkelingen in de goededoelensector en vertaalt deze naar nieuwe fondsenwervende proposities en je zet pilots uit om ideeën te testen en te analyseren.
 • Je bent verantwoordelijk voor het beleid rond nalatenschappen en de uitvoering daarvan.
 • Je kunt goede wervende teksten schrijven voor magazines, columns en brochures.

Kennisniveau en competenties

 • Je beschikt over minimaal HBO werk- en denkniveau.
 • Je hebt meerjarige en relevante fondsenwervende werkervaring.
 • Je herkent jezelf in de missie en visie van Kom over en help.
 • Je leeft en werkt vanuit een christelijke levensovertuiging. Je hebt daarbij een uitstekend gevoel voor kerkelijke verhoudingen en diversiteit in de achterban.
 • Je beschikt over analytisch vermogen.
 • Je bent creatief, communicatief, een teamplayer, omgevingsgericht, betrokken, ondernemend, verbindend en resultaatgericht.
 • Je beschikt over uitstekende mondelinge en schriftelijke uitdrukkingsvaardigheden, zowel in het Nederlands als Engels.

Aanbieding

Wij bieden je een uitdagende functie binnen een groeiende, positief-christelijke en missiegedreven organisatie. Kom over en help hanteert de CAO PKN. De functie is ingeschaald in schaal 8.

Er liggen veel kansen en mogelijkheden om nieuwe activiteiten op te zetten. Dat past ook geheel bij het deelteam communicatie en fondsenwerving, waarvan je deel gaat uitmaken. Dit team is, net zoals het gehele team, ambitieus, open en gedreven.

Solliciteren

Herken je je in het functieprofiel en weet jij je geroepen om te dienen? Als je graag je fondsenwervende kennis en ervaring wilt inzetten zien wij jouw sollicitatie graag tegemoet! Ga je in je sollicitatiebrief ook in op je christelijke levensovertuiging?
Wil je meer informatie over Kom over en help, de functie en de procedure dan kun je contact opnemen met Gerben Heldoorn, directeur, tel. 06-55898672. Je sollicitatiebrief kun je sturen naar gheldoorn@komoverenhelp.nl.

Close