Coördinator lotgenotencontact

Coördinator lotgenotencontact

Geplaatst op
10-6-2021
Functie
Coördinator lotgenotencontact
Organisation
Nederlandse Cystic Fibrosis Stichting
Standplaats
Baarn
Opleidingsniveau
HBO
Uren
16 uur p/w
Soort
Loondienst
Salarisindicatie
CAO Maatschappelijke Dienstverlening & Welzijn

De NCFS zet zich in voor een langer en beter leven van mensen met cystic fibrosis (CF, taaislijmziekte). Mensen met CF hebben taai slijm in hun lichaam, o.a. de longen, alvleesklier en lever gaan daardoor steeds slechter functioneren. CF is niet te genezen, de gemiddelde levensverwachting van CF-patiënten is ongeveer 45 tot 50 jaar. In Nederland hebben bijna 1.550 mensen CF. De NCFS behartigt de belangen van mensen met CF, maakt lotgenotencontact mogelijk en geeft voorlichting over CF. De stichting initieert, financiert en coördineert wetenschappelijk onderzoek en zet projecten op om de zorg voor mensen met CF te verbeteren. De NCFS is een ambitieuze organisatie met een open, informele sfeer en gedreven en betrokken medewerkers. Meer informatie over de NCFS en over CF vind je hier.  

Taken

 • Als coördinator lotgenotencontact breng je lotgenoten online en fysiek bij elkaar. Je organiseert bijeenkomsten voor contactouders, ondersteunt contactouders bij de organisatie van bijeenkomsten en organiseert en begeleidt online ervaringssessies waarbij kleine groepen lotgenoten ervaringen uitwisselen over een bepaald thema. Jij bent het eerste aanspreekpunt voor vrijwilligers en contactpersonen die hierbij betrokken zijn. Je stuurt, verbindt en durft knopen door te hakken.
 • Als spin in het web weet je waar de achterban van de NCFS behoefte aan heeft en speel je hierop in. Ook weet je nieuwe vrijwilligers en contactpersonen te selecteren en aan de NCFS te binden. Mensen weten jou te vinden omdat je een luisterend oor hebt. En weten jou te waarderen omdat je enthousiast, oprecht, ondernemend, motiverend en authentiek bent.
 • De NCFS heeft recent het online lotgenotenplatform gelanceerd. Jij wordt de nieuwe beheerder van het platform en gaat verder met de implementatie. Je brengt proactief steunpilaren en aanvragers bij elkaar (matchmaker), daarnaast stimuleer je en help je ervaringsdeskundigen om hun verhaal te delen.

Functie-eisen en profiel

 • Opleiding op HBO-niveau, bijvoorbeeld Toegepaste Psychologie, Maatschappelijk Werk of een andere sociaal maatschappelijke richting
 • Minimaal vijf jaar relevante werkervaring in een omgeving waar vrijwilligers belangrijk zijn, bij voorkeur in de hulpverlening, zorg of bij een patiëntenorganisatie
 • Ervaring met digitale communicatie Didactische vaardigheden
 • Zelfstandig en planmatig werken; je beschikt over organisatietalent
 • Uitstekende mondelinge en schriftelijke beheersing van de Nederlandse taal
 • Goede communicatieve vaardigheden, je bent nauwkeurig, hebt verantwoordelijkheidsgevoel en bent stressbestendig
 • Ervaring met het organiseren/begeleiden van ervaringskennis uitwisselen is een pré

Ons aanbod

 • Je komt te werken in een gezellig klein team.
 • Als coördinator lotgenotencontact maak je echt het verschil voor onze patiënt.
 • Op gebied van salaris wordt je ingeschaald in de CAO Maatschappelijke dienstverlening & welzijn.
 • Naast een maandsalaris ontvang je ook vakantiegeld (8%) en een van eindejaarsuitkering (8,3%).

Informeren en solliciteren

Voor meer informatie over deze functie kun je contact opnemen met Johanna Vermeulen, hoofd bedrijfsvoering: tel. 035- 6479257. Mail je sollicitatie uiterlijk 23 juni 2021 aan Jacquelien Noordhoek, directeur: info@ncfs.nl.

De eerste gesprekken vinden plaats op 28 en 29 juni 2021, eventuele tweede gesprekken op 2 juli 2021.

Acquisitie n.a.v. deze advertentie wordt niet op prijs gesteld. 

Close