Controller

Controller

Geplaatst op
4-1-2021
Functie
Controller
Organisation
IMC Weekendschool
Standplaats
Amsterdam
Opleidingsniveau
HBO/WO
Uren
32-40 uur p/w
Soort
Loondienst
Salarisindicatie
€3.325 - €4.740 (o.b.v. 40u)

Wil jij onderdeel zijn van een ambitieuze organisatie die staat voor onderwijsvernieuwing en wil jij een bijdrage leveren aan de maatschappij? Wil jij samen met een team van gedreven collega  s de complete financiële administratie verzorgen en verder professionaliseren? Ga jij er met jouw expertise voor zorgen dat we verder kunnen groeien als organisatie? Dan is dit misschien wel dé nieuwe rol voor jou!

Stichting IMC Weekendschool verzorgt al ruim 22 jaar aanvullend, motivatie-gericht onderwijs voor jongeren van 10-14 jaar oud, op die plekken in Nederland waar dat het hardst nodig is. We zijn actief op 55 locaties door het land, via de programma’s IMC Weekendschool, IMC on Tour, IMC Alumni en IMC Basis. 2020 heeft in het teken gestaan van het verder professionaliseren van de organisatie en met name de staf afdelingen. Een centraal fondsenwervingsteam, een groter PR en communicatie team, P&O en office management; allemaal ter ondersteuning van de groeiende organisatie en de programma’s. Team financiën is ook een afdeling die in transitie is en hier zoeken wij een controller met stevige boekhoudkundige ervaring voor, die onze interim controller gaat vervangen.

Jouw toekomstige werkzaamheden als controller

Als controller heb je een breed takenpakket. Allereerst draag je zorg voor een optimale financiële administratie en professionele planning- en control cyclus. Tevens ben je als leidinggevende van team financiën ook verantwoordelijk voor de aansturing en coaching van het team (4 medewerkers) maar je steekt ook zelf de handen uit de mouwen.

Jouw functie kent de volgende taken en verantwoordelijkheden:

 • Je bent verantwoordelijk voor het inrichten, uitvoeren en bewaken van de planning- en control cyclus.
 • Je richt de AO/IC (Administratieve Organisatie en Interne Controle) processen in binnen de organisatie.
 • Je bent verantwoordelijk voor de samenstelling van de jaarrekening en periodieke verslaglegging en bereidt de accountantscontrole voor.
 • Je bewaakt de liquiditeit en beheerst risico’s.
 • Je stuurt de administratieve en boekhoudkundige verwerking van alle financiële stukken aan conform de voorgeschreven richtlijnen en controleert deze.
 • Je vergroot de interne kennis over financiële processen binnen en buiten het team financiën.
 • Je realiseert de financiële informatievoorziening (verschillen analyses, rapportages verzorgen, budgetten) en adviseert directie, MT en budgethouders.
 • Je voorziet de organisatie van stuur-en managementinformatie.
 • Je geeft gevraagd en ongevraagd advies en weet met je proactieve houding de financiële administratie verder te professionaliseren.

Functie-eisen en profiel

 • Je hebt aantoonbare boekhoudkundige ervaring of een accountancy achtergrond en weet hoe je de financiële administratie moet voeren.
 • Je hebt een afgeronde financiële opleiding op minimaal HBO niveau.
 • Je hebt aantoonbare leidinggevende ervaring en kunt laten zien dat je mensen mee kunt nemen en ontwikkelen.
 • Het is een pré als je eerder een financiële rol hebt gehad binnen een Goede Doelen organisatie of bekend bent met richtlijn 650.
 • Je bent iemand met een hands-on mentaliteit die een frisse, kritische blik heeft en mensen meekrijgt.
 • Je brengt expertise mee en bent in staat om mee te denken en de doorvertaling in cijfers te maken.
 • Bovenal heb je een maatschappelijk hart en wil je je graag inzetten voor onze organisatie!

Ons aanbod

 • Bij Stichting IMC Weekendschool heerst een cultuur van verantwoordelijkheid krijgen, nemen en dragen. Wederzijds respect, vertrouwen en collegialiteit zijn onze uitgangspunten. We willen dat al onze mensen prettig, veilig en goed kunnen (samen)werken. Onze medewerkers en vrijwilligers zijn ons kapitaal. Zij creëren het succes van Stichting IMC Weekendschool.
 • Je komt terecht in een informele werkomgeving met gedreven en betrokken collega’s. De bereidheid om samen te werken is groot en binnen deze functie krijg je de vrijheid om echt een stempel te drukken op de inrichting van de financiële administratie en de ontwikkeling van het team. Bij Stichting IMC Weekendschool heerst een sfeer van vertrouwen. Dit betekent dat je veel vrijheid krijgt. Hoe en waar je werkt, bepaal je zelf. Door de fase waarin we ons bevinden, dagen wij je uit om mee te helpen om verder te professionaliseren. Je kunt impact maken, zowel binnen de organisatie als in de maatschappij.
 • De schaal waar deze functie in past loopt van € 3.325 tot € 4.740 op basis van 40 uur en je krijgt een passend aanbod afhankelijk van jouw ervaring. Een greep uit onze overige arbeidsvoorwaarden: je krijgt 25 vakantiedagen plus één diversiteitsdag, je neemt deel aan een mooie pensioenregeling waarvoor je zelf 2% afdraagt en wij de rest en je kunt gebruik maken van een NS Businesscard. Het is mogelijk om zowel thuis te werken als (wanneer dit weer mogelijk is), op het hoofdkantoor in Amsterdam, daarin ben je flexibel. We investeren graag in jouw persoonlijke ontwikkeling en het volgen van training en opleidingen horen daarbij.

Informeren en solliciteren

Enthousiast geworden? Solliciteer! Zie jij jezelf al werken bij Stichting IMC Weekendschool als controller? Dan komen wij graag met je in contact. Solliciteer door je motivatie en CV te uploaden via de website. Voor aanvullende informatie kun je bij Mariëlle van Tilburg (P&O adviseur) terecht marielle.vantilburg@weekendschool.nl / 06 30606504. Wij stellen geen deadline voor deze vacature omdat wij het belangrijk vinden om de beste kandidaat te vinden. Als we wederzijds enthousiast zijn, kun je op korte termijn starten.

Procedure

Het eerste gesprek is met de interim controller en de P&O adviseur. Wanneer dit positief is, volgt een opdracht welke je voor het tweede gesprek maakt. Er volgt vervolgens een tweede gesprek met de operationeel directeur en collega uit het team. Tenslotte voeren we een arbeidsvoorwaardengesprek en bepalen we de startdatum.

Close