Lid worden van Vf? Meld je nu aan

LID WORDEN

Advertentie

MIC: Fondsenwerving met het bereik van social media en het gemak van een betaalverzoekje

Content Creator Social Media

Content Creator Social Media

Geplaatst op
18-1-2023
Functie
Content Creator Social Media
Organisation
Milieudefensie
Standplaats
Amsterdam
Opleidingsniveau
Uren
30 uur p/w
Soort
Loondienst
Salarisindicatie
€3.051 - €4.100 (o.b.v. 37,5u)

en jij creatief en is de online wereld jouw wereld? Kan jij verhalen vertellen met je eigen videoproducties? En sta jij te springen om viral content te maken voor de meest invloedrijke klimaatorganisatie van Nederland ? Dan hebben wij de perfecte baan voor je.

Wij hebben per direct een vacature voor de functie van:

Content creator social media met focus op video (30 uur per week)

De voertaal is Nederlands.

Wat ga je doen?

 • Ontwerpen en uitwerken van creatieve social media content voor onze campagnes (rake video‘s, mooie visuals en interactieve content).
 • Vormgeven en optimaliseren van online interactie: actief en reactief posten van content op relevante platforms. Voortdurende monitoring, analyse en optimalisatie is hierbij een vanzelfsprekendheid.
 • Opstellen en bewaken van een social media strategie, zodat we onze diverse doelgroepen beter bereiken, activeren en mobiliseren.
 • Je signaleert relevante ontwikkelingen in de online wereld en doet concrete voorstellen aan de organisatie op het gebied van digitale innovatie.
 • Je bent het creatieve brein achter onze visuele online communicatie.

Wat neem jij mee?

 • Je hebt goede kennis van creatieve software zoals Canva, Photoshop, InDesign en Adobe Premier Pro.
 • Je kan zelf filmen en editen.
 • Je bent digital minded. Je hebt kennis van ontwikkelingen op je vakgebied en overziet waar de online wereld naartoe gaat. En je hebt volop energie om daar op in te spelen.
 • Je hebt gevoel voor activerende publiekscommunicatie via social media, online en offline mobilising.
 • Je hebt ervaring in het werken met vrijwilligers en/of het begeleiden van stagiaires.
 • Je hebt affiniteit met de doelstellingen van Milieudefensie.

Hoe jouw dag eruit kan zien

Je dag start met de ‘dagstart‘, een kort overleg waarin communicatiemedewerkers, persvoorlichters en het online team afstemmen wat er die dag gebeurt op onze socials.

Je handelt openstaande taken af in Coosto. Je overlegt met de communicatieadviseur van het campagneteam. Hij heeft een nieuw artikel geschreven. Jullie overleggen hoe dit op de verschillende kanalen te verspreiden. Als uitwerking van het overleg maak jij je strategie per social kanaal en legt die bij hem terug. Je hebt in Canva al een snelle schets van je idee uitgewerkt om hem enthousiast te krijgen!

In de middag check je even wat de beste posts van afgelopen maand zijn geweest en werkt je het dashboard bij. Samen met de online marketeer bekijk je de eerste video‘s voor onze tiktok-advertentiecampagne die jullie samen uit gaan zetten.

Met wie werk je samen?

Je maakt deel uit van team Communicatie. Vanuit dit team bied je ondersteuning aan de communicatiespecialisten van onze campagneteams. Daarnaast werk je intensief samen met ons online team van marketeers en webmasters.

Wat bieden we jou?

 • Een contract voor een periode van 1 jaar, met mogelijkheid tot verlenging.
 • Een salaris, afhankelijk van je kennis en ervaring, tussen de € 3.051 en € 4.100 bij een volledig dienstverband. Bij Milieudefensie is dat 37,5 uur.
 • Een eigen laptop die je elke dag mee naar huis neemt, zodat je ook vanuit huis kan werken.
 • De mogelijkheid om je werktijden flexibel in te delen.
 • Een uitdagende baan in een inspirerende en betrokken organisatie, waarin je een belangrijke bijdrage levert aan een eerlijke en duurzame toekomst.
 • Een informele en open werksfeer met enthousiaste collega’s.
 • Een toereikende reiskosten- en thuiswerkvergoeding en verlofregeling.
 • Een kantoor in hartje Amsterdam, uitstekend bereikbaar met de fiets en het OV.
 • 2 dagen per week een veganistische lunch tegen een geringe vergoeding.

Medewerkers van Milieudefensie werken deels vanuit huis. We ontmoeten elkaar digitaal en op kantoor.

Wij geloven in de kracht van verschillen en streven naar een diverse samenstelling van ons personeel, met een evenwichtige vertegenwoordiging in gender, leeftijd, geaardheid, beperking en etnische achtergrond. Daarom nodigen we mensen uit groepen die ondervertegenwoordigd zijn binnen de klimaatbeweging met nadruk uit om te solliciteren.

Direct solliciteren?

Enthousiast geworden? Stuur je motivatie (maximaal 1 A4) en cv beide in pdf uiterlijk zondag 5 februari 2023 via het online sollicitatieformulier. De eerste gesprekken vinden plaats op donderdag 9 februari 2023 en de tweede gesprekken op maandag 13 februari 2023.

Wacht niet tot de einddatum als jij de beste kandidaat bent voor deze baan! Geschikte kandidaten kunnen al eerder uitgenodigd worden voor een gesprek.

Heb je vragen?

Neem contact op met Anne van Mierlo, interim afdelingshoofd Communicatie & Fondsenwerving, via: 0205507327.

Deze vacature wordt tegelijkertijd intern en extern uitgezet. Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Close