Lid worden van Vf? Meld je nu aan

LID WORDEN

Advertentie

Leaderboard Banner Donateursbelangen

CRM-Officer / Applicatiebeheerder / Key-user

CRM-Officer / Applicatiebeheerder / Key-user

Geplaatst op
12-1-2022
Functie
CRM-Officer / Applicatiebeheerder / Key-user
Organisation
Dienst Universitaire Relaties en Fondsenwerving (DURF)
Standplaats
Amsterdam
Opleidingsniveau
HBO/WO
Uren
38 uur p/w
Soort
Loondienst
Salarisindicatie
€2.836 - €4.474 (o.b.v. fulltime)

Ben jij onze service-gerichte teamplayer die verantwoordelijk is voor het management van het CRM-systeem van DURF? Zoek jij een afwisselende functie in een nieuw te vormen team gericht op het beheren van de alumni, leden en externe relaties van de Vrije Universiteit Amsterdam (VU)? Ben je uitermate nauwkeurig, heb je plezier in het trainen en ondersteunen van je collega’s, en heb je een warm hart voor studenten en wetenschap? Solliciteer dan voor deze nieuwe functie bij de VU.

Functieomschrijving

Je bent verantwoordelijk voor het inhoudelijk beheer van Raiser’s Edge, het Customer Relationship Management (CRM) systeem van de externe relaties van de Vrije Universiteit Amsterdam. Hierin zijn alle alumni, vrienden en donateurs van de universiteit opgenomen, net als de relaties van het College van Bestuur. Het CRM systeem wordt onderhouden door het team Relatiebeheer binnen de Dienst Universitaire Relaties en Fondsenwerving (DURF). Als CRM-manager onderhoud je met plezier de contacten binnen de universiteit met betrekking tot de inrichting en gebruik van ons nieuwe CRM-systeem. Je vertaalt met gemak een marketingvraag naar een doelgroepselectie (met bijbehorende query en rapportages). Met jouw klantgerichte benadering maak je heldere en haalbare afspraken. Je bent gericht op samenwerking en van nature systematisch, nauwgezet en planmatig. Je vindt het prettig om vanuit een zelfstandige en daadkrachtige manier te communiceren en bent niet snel van je stuk te krijgen. Je kunt inhoudelijke vragen klantgericht vertalen naar output.

Je ondersteunt de uitvoering van online en offline relatiemarketing projecten waarbij producten als campagnes, mailingen en deelnemersregistratie gedetailleerd en correct tot stand komen. Als key-user train je andere zowel binnen als buiten DURF partners. Kortom, samen met jouw collega’s lever je een belangrijke bijdrage aan het beheren van onze maatschappelijke partners in het nieuw geïmplementeerde CRM-systeem van de VU. Uiteindelijk is het gehele proces erop gericht om de relaties van de VU zo goed en correct mogelijk te bedienen.

Jouw taken

 • beheer van de functionaliteiten en gegevens in Raiser’s Edge (CRM-systeem)
 • key-user voor zowel de interne gebruikers als de externe CRM-leverancier
 • gebruikersondersteuning en –training
 • specificaties voor ontwerp, aanpassing en implementatie van functionaliteiten van het CRM-systeem en interfaces (import- export modules, mail merges)
 • ontwikkelen en beheren van standaard queries en -rapporten
 • leveren maatwerk rapportages, selecties en informatiebestanden
 • gebruikersadministratie en autorisaties
 • beheer standaardqueries, -rapportages, -mailings, -exportbestanden en –betalingsbatches
 • beheer onlineformulieren (adreswijzigingen, evenementen, opt-ins en outs, betalingen)
 • beheer gebruikersmanuals en standaardinvoerconventies
 • beheer datakwaliteit en -integriteit
 • afstemming met de dienst IT over koppelingen met andere universitaire systemen
 • participeren in teamoverstijgende projecten van DURF 

Functie-eisen

 • HBO- of universitaire opleiding (of binnenkort afstuderend) bij voorkeur in de richting informatiekunde
 • gedegen kennis van CRM-systemen (Raiser’s Edge ervaring is een pré)
 • goede kennis van Microsoft Excel en rapportagetools
 • aantoonbare ervaring met online en offline relatiemarketing, bij voorkeur in een fondsenwervende context
 • goede beheersing van de Nederlandse en Engelse taal

Wat bieden wij

Een uitdagende functie bij een maatschappelijk betrokken organisatie. Het salaris bedraagt afhankelijk van opleiding en ervaring op voltijdse basis minimaal €2.836 (schaal 10) en maximaal €4.474 (schaal 10) bruto per maand. De functie is ingedeeld volgens UFO-profiel: Medewerker bestuurlijke informatievoorziening 1 en staat open voor ten minste 1 fte.

De arbeidsovereenkomst wordt in eerste instantie aangegaan voor een periode van 1 jaar. Verlenging van de arbeidsovereenkomst behoort tot de mogelijkheden.

Daarnaast beschikt de VU over aantrekkelijke secundaire arbeidsvoorwaarden en regelingen die een goede combinatie van werk en privé mogelijk maken, zoals:

 • maximaal 41 vakantiedagen bij een voltijds dienstverband
 • 8% vakantietoeslag en 8,3% eindejaarsuitkering
 • keuzemodel voor fiscale uitruil van bepaalde arbeidsvoorwaarden
 • gedeeltelijk betaald ouderschapsverlof
 • kinderdagverblijf aanwezig op VU campus

Over de VU

Bijdragen aan een betere wereld door onderscheidend onderwijs en grensverleggend onderzoek, dat is de ambitie van de VU. Een universiteit waar persoonlijke vorming én maatschappelijke betrokkenheid centraal staan. Waar we vanuit verschillende disciplines en achtergronden samenwerken aan innovaties en nieuwe inzichten. Ons onderzoek beslaat het hele spectrum: van alfa, gamma en bèta tot leven en medische wetenschappen.

Aan de VU studeren ruim 26.500 studenten en werken en meer dan 4.600 medewerkers. De uitstekend bereikbare VU-campus is gevestigd in het hart van de Amsterdamse Zuidas, een inspirerende omgeving voor onderwijs en onderzoek.

Diversiteit

Diversiteit is een kernwaarde van de VU. Wij staan voor een inclusieve gemeenschap en geloven dat diversiteit en internationalisering bijdragen aan de kwaliteit van onderwijs en onderzoek. We zijn dan ook voortdurend op zoek naar mensen die door hun achtergrond en ervaring bijdragen aan de diversiteit van onze campus. 

Over DURF

DURF is de nieuwe Dienst Universitaire Relaties en Fondsen van de VU. Werken bij DURF is bouwen, met een ondernemend en compact team, aan een breed loket voor externe partnerschappen en particuliere fondsenwerving. Binnen DURF werken de teams Alumnirelaties, Maatschappelijke profilering, A Broader Mind for Professionals, Fondsenwerving, Relatiemanagement en het team van de VUvereniging nauw samen aan het opbouwen en onderhouden van universitaire relaties van de VU. Dit doen we door middel van communicatie, campagnes, evenementen en inhoudelijke samenwerkingsprogramma’s.

DURF is ook verantwoordelijk voor het beheer van de gegevens van externe relaties. Ons brede aanbod aan activiteiten en programma’s richt zich op externe relaties met verschillende achtergronden die allen, vanuit hun ervaring en expertise, een bijdrage willen leveren aan de groei en de bloei van de VU-gemeenschap. Bij DURF werken in totaal 26 medewerkers (19 fte).

Solliciteren

Ben jij geïnteresseerd in deze functie? Solliciteer dan door middel van de solliciteer button op CRM-Officer / Applicatiebeheerder / Key-user - >Werken bij VU uiterlijk 23 januari 2022. Denk hierbij aan het uploaden van jouw curriculum vitae en motivatiebrief.  

De eerste gespreksronde vindt plaats op 31 januari en 1 februari. De tweede gespreksronde is op 3 februari.

Sollicitaties ontvangen per e-mail worden niet in behandeling genomen.

Vragen

Voor vragen over de vacature kun je bij voorkeur via mail tot donderdag 23 december en vanaf maandag 10 januari contact opnemen met:

 • Naam: Kirsten Walraven
 • Functie: Teamleider relatiebeheer
 • Telefoonnummer:  0641267552
 • E-mail: k.c.walraven@vu.nl

Deze vacature wordt gelijktijdig intern en extern opengesteld.

Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.

Close