Lid worden van Vf? Meld je nu aan

LID WORDEN

Advertentie

Leaderboard Banner Whooz

Bestuurslid

Bestuurslid

Geplaatst op
18-11-2022
Functie
Bestuurslid
Organisation
Stichting Hoop voor Straat- en Zwerfkinderen
Standplaats
Den Haag
Opleidingsniveau
Uren
4 uur per maand
Soort
Vrijwillig
Salarisindicatie
-

Sinds 1995 biedt Juconi Nederland structureel hulp aan straat- en zwerfkinderen in Latijns-Amerika. Dit doen wij via ons eigen opvanghuis in Palmira Valle, Colombia. Het Corjuconi-huis biedt opvang, zorg en scholing aan straat- en zwerfkinderen uit de wijk Las Delicias, één van de armste en gevaarlijkste wijken van Palmira. Hiernaast ondersteunt Juconi ook andere tehuizen en instellingen op projectbasis. Zonder opvanghuizen zouden deze kinderen niet naar school gaan en de hele dag over de onveilige straten zwerven. In een opvanghuis kunnen ze weer even kind zijn en samen met leeftijdsgenoten spelen.

De naam Juconi staat voor ‘Junto con los niños’, ofwel: ‘Samen met de kinderen’. Dit vat de kern van onze werkzaamheden goed samen. Alleen wanneer de kinderen vrijwillig meewerken slagen de projecten. Het is dan ook van groot belang dat de kinderen zelf de vooruitgang ervaren, zodat zij geloven in een betere toekomst.

De activiteiten van Juconi worden door betrokken bestuursleden aangestuurd en uitgevoerd door één bureaumedewerker, met ondersteuning vanuit een bevriende organisatie. Het bestuur van Juconi is dringend op zoek naar een nieuwe bestuursleden ter versterking van het huidige bestuur.

Doelstelling van het bestuur

Het bestuur wil de kinderen door opvang (onderdak, verzorging, scholing en medische zorg) aantonen dat het leven meer kan inhouden en ze vervolgens op weg helpen om in de wereld een normaal bestaan te leiden. Verder wil Juconi de Nederlandse bevolking bewustmaken van de problematiek van de straatkinderen en geven wij informatie over het werk van de stichting in het algemeen en het werk in Colombia in het bijzonder. Voor een belangrijk deel geven wij voorlichting door middel van het verspreiden van o.a. nieuwsbrieven, het verstrekken van informatie via social media en digitale wegen en het voeren van persoonlijke gesprekken. Zo nu en dan is Juconi tijdens evenementen aanwezig om aandacht te vragen voor de problemen van deze groep.

Kernactiviteiten van het bestuur

 • Uitzetten van beleid en bepalen van de (fondsenwervings-)strategie
 • Verantwoordelijk voor (het fiatteren van) bestedingen
 • Toezicht houden op de activiteiten van de stichting.
 • Fungeren als klankbord voor de bureaumedewerker t.a.v. uitvoering van het beleid
 • Extern verantwoorden van de activiteiten van het fonds

Profiel

Voor de continuïteit van de stichting en haar liefdadigheidswerk, zoeken wij vrijwilligers die zich kandidaat willen stellen. Als bestuurslid heb je een frisse, progressieve blik op fondsenwerving en besturen in het algemeen. We zoeken voor onze stichting een algemeen bestuurslid dat:

 • Beschikt over organisatorische, zakelijke en/of bestuurlijke kwaliteiten en communicatief vaardig is
 • Gemiddeld ongeveer 4 uur per maand beschikbaar heeft
 • Een relevant netwerk heeft en dat actief in wil zetten voor de stichting
 • Bereid en in staat is om samen met de andere bestuursleden en de bureaumedewerker na te denken over het beleid en de strategie
 • Bereid is om zo vaak als nodig, maar minstens 3 keer per jaar te vergaderen
 • In een straal van 40 km rondom Den Haag woont

Kennis op financieel-economisch of juridisch gebied, en/of op het gebied van marketing en/of P.R. is zeker een pluspunt.

Wat bieden wij?

De mogelijkheid om bestuurlijke ervaring op te doen, een inspirerende en zinvolle bestuursfunctie en een vergoeding van gemaakte kosten.

De kandidaat stelt zich in principe beschikbaar voor een periode van 5 jaar met de mogelijkheid het bestuurslidmaatschap met nogmaals 5 jaar te verlengen.

Aanvullende informatie

Kijk voor meer informatie over de stichting op de website of neem contact op met Annik Wierenga (annik@juconi.nl of 070-3655650).

Reageren?

Voel je je aangesproken door bovenstaande en ben je bereid om je in te zetten voor een beter leven van straat- en zwerfkinderen in Latijns-Amerika? Stuur je CV en motivatie dan naar: annik@juconi.nl

Close