Advertentie

Procurios StayUnited

Bestuursleden

Bestuursleden

Geplaatst op
28-9-2020
Functie
Bestuursleden
Organisation
De Hollandsche Molen
Standplaats
Vanuit huis
Opleidingsniveau
Uren
2 uur p/w
Soort
Vrijwillig
Salarisindicatie
-

Vereniging De Hollandsche Molen zet zich sinds 1923 in voor de beleving, bescherming en belangen van de wind- en watermolens in Nederland. Ze is dé molenvereniging van Nederland. De vereniging is gevestigd te Amsterdam. Het bureau van De Hollandsche Molen (12 medewerkers) is verantwoordelijk voor de voorbereiding en uitvoering van het beleid. Het bureau staat onder leiding van een directeur. De vereniging richt zich op draagvlakverbreding en belangenbehartiging.

Taken

 • Het bestuurslid Communicatie en marketing speelt een belangrijke rol binnen het bestuur vanwege zijn/haar kennis op het vakgebied en visie om de ambities van het meerjarenbeleidsplan op het gebied van communicatie, marketing en fondsenwerving waar te maken.
 • Het bestuurslid Jongeren richt zich op het meer betrekken van Jongeren bij het molenveld en biedt een verfrissende input op het huidige beleid.
 • De bestuursleden werken samen met de rest van het bestuur en de directie richting te geven aan de vereniging.
 • Het bestuurslid heeft voldoende tijd om zich in te zetten voor De Hollandsche Molen (circa 2 dagdelen per maand) en is in staat om de vereniging regelmatig in het land te vertegenwoordigen. Gezien de samenstelling van het bestuur bestaat de voorkeur voor een vrouwelijke en/of jongere kandidaat.
 • Het bestuur van de vereniging vergadert gemiddeld 8 keer per jaar, meestal op maandagmiddag in Amsterdam. Daarnaast wordt aanwezigheid verwacht bij de Algemene Vergadering (zaterdag in april), vergaderingen van de Molenadviesraad (2 woensdagmiddagen per jaar) en de Molencontactdag (oktober). Ook doen zich regelmatig representatieve verplichtingen voor.
 • Er geldt geen bezoldiging; reis- en verblijfkosten worden vergoed.

Functie-eisen en profiel

 • Ruime bestuurlijke ervaring
 • Kennis en ervaring met communicatie en marketing
 • Een netwerk dat deuren opent voor de vereniging
 • Aantoonbare affiniteit met goede doelen en/of de erfgoedsector
 • Sterke communicatieve vaardigheden

Ons aanbod

Een goede en professionele organisatie welke zich met hart en ziel inzet voor de monumentale molens van Nederland.

Informeren en solliciteren

Voor informatie en reacties kunt u terecht bij de voorzitter, de heer N. Papineau Salm (info@nicosalm.nl) en de directeur Nicole Bakker (n.bakker@molens.nl) of 020 - 623 87 03. U kunt uw sollicitatiebrief sturen aan de vereniging, n.bakker@molens.nl. De procedure bestaat uit twee gesprekken met bestuursleden en de directeur. De deadline voor de sollicitatie is niet vastgesteld maar de procedure wordt gesloten zodra de vacature is vervuld. We hopen de nieuwe bestuursleden op de eerstvolgende ledenvergadering te kunnen verkiezen. Tot die tijd kunnen zij meewerken als aspirant bestuurslid.

Close