Lid worden van Vf? Meld je nu aan

LID WORDEN

Advertentie

Algemeen bestuurslid - Vrijwilligersbeleid

Algemeen bestuurslid - Vrijwilligersbeleid

Geplaatst op
23-5-2022
Functie
Algemeen bestuurslid - Vrijwilligersbeleid
Organisation
Achter de Regenboog
Standplaats
Vanuit huis
Opleidingsniveau
Uren
4-8 uur p/w
Soort
Vrijwillig
Salarisindicatie
-

Achter de Regenboog ondersteunt sinds 1993 kinderen en jongeren in Nederland die te maken krijgen met de dood, zodat deze gebeurtenis geen belemmering vormt om een gezond volwassen bestaan op te bouwen. Met dit doel organiseert Achter de Regenboog lotgenotencontact voor gezinnen en kinderen, geven wij informatie en advies en bieden we trainingen rondom kind en rouw. In het uitvoeren van de activiteiten werkt Achter de Regenboog met meer dan 100 vrijwilligers over heel het land.

Taken

Achter de Regenboog is op zoek naar een nieuw Algemeen bestuurslid.
Als bestuurslid zorg je, samen met de andere bestuursleden, ervoor dat er een duidelijke visie en strategie wordt neergezet. Dit vergt zowel een affiniteit met en kennis rondom rouw, als het vermogen om een stabiele organisatie met veel vrijwilligers te organiseren. Als Algemeen bestuurslid ben je onder andere verantwoordelijk voor het vrijwilligersbeleid, kwaliteitsborging, organisatieproces en technisch beheer van de werkomgeving in Teams. Achter de Regenboog is aan het werken aan de professionalisering van de organisatie. Dit betekent dat je om moet kunnen gaan met werken in een veranderende organisatie en het leuk vindt om deze mede vorm te geven.

Functie-eisen en profiel

De ideale kandidaat voor deze functie is iemand die zich betrokken voelt bij het werkgebied van Achter de Regenboog. De organisatie heeft geen kantoor, alle medewerkers moeten daarom een sterk verantwoordelijkheidsgevoel hebben en het werk zelfstandig kunnen uitvoeren. Specifiek voor de rol van algemeen bestuurslid is het daarnaast belangrijk dat je jezelf herkent in het volgende:

 • Je hebt ervaring met het opstellen van vrijwilligersbeleid en het implementeren daarvan (in nauwe samenwerking met de landelijk/regionale co√∂rdinatoren)
 • Je stelt richtlijnen en kaders op voor kwaliteitsborging van de activiteiten en bent verantwoordelijk voor evaluatie en optimalisatie hiervan (in nauwe samenwerking met Deskundigheidsbevordering)
 • Je stelt procedures en protocollen op ten behoeve van de organisatiestructuur en ondersteunt bij implementatie
 • Je hebt empathie en het vermogen om te verbinden
 • Je bent communicatief en betrokken
 • Je vindt het leuk om anderen te ondersteunen in het organiseren van hun activiteiten
 • Je houdt ervan om algemeen overzicht te houden
 • Je bent technisch vaardig en leert snel
 • Je vindt het leuk om bij te dragen aan het vormgeven van een organisatie in transitie

Ons aanbod

 • Het gaat om een vrijwilligersfunctie.
 • Voor deze functie geldt dat je ruimte krijgt om te werken aan je persoonlijke ontwikkeling en die van anderen.
 • Daarnaast is de werksfeer bijzonder vriendelijk en vanzelfsprekend mag je aansluiten bij activiteiten en trainingen die gegeven worden door de organisatie.
 • Reiskosten van de functie worden vergoed.

Informeren en solliciteren

Voor vragen over de vacature, solliciteren of over de procedure kun je contact opnemen met Yvet Lupgens (secretaris) via yvet.lupgens@achterderegenboog.nl

Close