Advertentie

Advertentie

Advertentie

Algemeen Bestuurslid (met juridische achtergrond)

Algemeen Bestuurslid (met juridische achtergrond)

Geplaatst op
8-10-2020
Functie
Algemeen Bestuurslid (met juridische achtergrond)
Organisation
Sophia Vereeniging
Standplaats
Amsterdam
Opleidingsniveau
-
Uren
4-8 uur per maand
Soort
Vrijwillig
Salarisindicatie
-

De Sophia-Vereeniging is op zoek naar een

Algemeen bestuurslid met juridische achtergrond

De Koningin Sophia-Vereeniging tot Bescherming van Dieren komt op voor huisdieren in Nederland, al sinds 1867. Niet alleen als het kwaad is geschied, maar ook preventief. Zo voorkomt zij dierenleed door voorlichting te geven over het natuurlijke gedrag, de aanschaf en de verzorging van huisdieren. Met politieke lobby zet de Sophia-Vereeniging zich in voor betere wetgeving rond huisdieren en een strenge controle hierop.

Bestuur

Wil jij je inzetten voor een beter huisdierenwelzijn in Nederland? De Sophia-Vereeniging zoekt een algemeen bestuurslid dat de organisatie op vrijwillige basis bijstaat met zijn/haar juridische kennis en vaardigheden.

Het bestuur werkt met een rooster van aftreden, waarbij een zittingstermijn vier jaar duurt. Circa zes keer per jaar komt het bestuur bijeen op het kantoor van de Sophia-Vereeniging, in het centrum van Amsterdam. Vanuit dit kantoor zetten de directeur en zes medewerkers zich in voor de bescherming van huisdieren, geholpen door zo’n 150 vrijwilligers verspreid door Nederland.

Als algemeen bestuurslid heb jij:

  • Affiniteit met onze doelstellingen en onze strategie;
  • Een juridische/notariële achtergrond;
  • Bestuurlijke ervaring, bij voorkeur in een non-profitorganisatie.

Wij bieden:

  • Een spilfunctie in de besluitvorming, waarbij je het bestuur adviseert en het bureau bijstaat met je deskundigheid;
  • De mogelijkheid om bij te dragen aan een stabiele basis van de Sophia-Vereeniging en daarmee aan een verantwoorde uitvoering van onze dierenbeschermende activiteiten;
  • Een informele setting waarin het bestuur samen met de organisatie consciëntieus werkt aan inhoud en proces en waarbij we erop gericht zijn om van elkaar te leren;
  • Toegang tot een uitgebreid netwerk binnen de dierenbeschermingswereld.

Wil je ons helpen in onze strijd voor een beter huisdierenwelzijn in Nederland? Voor meer informatie over deze bestuursfunctie kun je contact met ons opnemen via 020 – 623 61 67 of info@sophia-vereeniging.nl. Gemotiveerde reacties, vergezeld van een curriculum vitae en met opgave van referenties, kunnen worden gericht aan bestuursvoorzitter Joachim Nieuwland en gestuurd worden naar info@sophia-vereeniging.nl of naar Nieuwezijds Voorburgwal 153, 1012 RK Amsterdam.

Close