Lid worden van Vf? Meld je nu aan

LID WORDEN

Advertentie

Advertentie

Advertentie

Adviseur Onderzoekscommunicatie

Adviseur Onderzoekscommunicatie

Geplaatst op
2-7-2024
Functie
Adviseur Onderzoekscommunicatie
Organisation
KiKa
Standplaats
Amsterdam
Opleidingsniveau
HBO/WO
Uren
32 uur p/w
Soort
Loondienst
Salarisindicatie

Kinderen hebben de toekomst. Althans, die zouden ze moeten hebben. Maar nog steeds krijgen jaarlijks honderden kinderen in Nederland kanker. KiKa blijft daarom fondsen werven voor onderzoek. De resultaten daarvan willen we zoveel mogelijk onder de aandacht brengen bij het Nederlands publiek. Daarom zoeken wij een adviseur onderzoekscommunicatie (32 uur).

Jaarlijks krijgen bijna 600 kinderen in Nederland kanker. Op dit moment geneest 81% van deze kinderen. Dat moet en dat kán beter. Ons doel is om dit percentage te verhogen naar 100%. KiKa werft fondsen voor vernieuwend onderzoek en andere activiteiten op het gebied van kinderkanker, gericht op minder pijn tijdens behandelingen, meer genezing en een hogere kwaliteit van leven op latere leeftijd. Daarnaast richt KiKa zich op het geven van voorlichting over kinderkanker.

Voor meer informatie: www.kika.nl

Als adviseur onderzoekscommunicatie speel jij de centrale rol in de communicatie over het baanbrekende onderzoek dat KiKa mogelijk maakt.

Dankzij de steun van vele donateurs, actievoerders, bedrijven en sporters kan KiKa jaarlijks onder meer tientallen onderzoeksprojecten financieren via haar eigen financieringsrondes, bijdragen aan internationale onderzoeksconsortia en de onderzoeksafdeling van het Prinses Máxima Centrum voor kinderoncologie ondersteunen.

We informeren onze donateurs graag over de onderzoeken die wij ondersteunen en de behaalde resultaten. Zo kunnen zij zien hoe hun bijdrage KiKa helpt om haar visie; 100% genezing van kinderkanker, te realiseren. En daarin speel jij een cruciale rol. Jij vormt de brugfunctie tussen het onderzoeksteam en het communicatieteam van KiKa. Dankzij jouw achtergrond in de life sciences ben jij in staat wetenschappelijke publicaties, rapportages en presentaties te begrijpen. Proactief, maar ook met input vanuit het onderzoeksteam, ga jij op zoek naar onder meer aansprekende onderzoeken, veelbelovende resultaten en mooi onderzoeksnieuws. Met jouw communicatieskills vertaal jij deze naar begrijpelijke teksten en input waar het communicatieteam (samen met jou) mooie content van kan maken.

Daarnaast ben jij betrokken bij de communicatie richting onderzoekers, beheer je de redactie van het “onderzoeksgedeelte” van de website van KiKa en ben je betrokken bij het organiseren van evenementen zoals de Tom Voûte Awards.

Functie-eisen en profiel

Jij maakt onderdeel uit van het onderzoeksteam en voert je functie daarbinnen zelfstandig uit. Je werkt nauw samen met het onderzoeks- en het marketing & communicatie team van KiKa. Daarnaast ben jij, als adviseur onderzoekscommunicatie, hét aanspreekpunt voor alle vragen op het gebied van onderzoekscommunicatie binnen KiKa. Deze kunnen bijvoorbeeld ook vanuit collega's verantwoordelijk voor fondsenwerving, voorlichting, vrijwilligerscoördinatie of actievoerders komen. Je hebt daardoor geregeld contact met de circa 23 andere collega’s binnen KiKa. Door de relatief kleine teams zijn de lijntjes kort, is er veel ruimte voor eigen input en zijn je taken divers en afwisselend.

Wie ben jij?

  • Afgeronde opleiding binnen de life sciences, zoals biomedische wetenschappen, gezondheidswetenschappen, (technische) geneeskunde of wetenschapscommunicatie
  • Minimaal 3 jaar ervaring binnen wetenschapscommunicatie voor een algemeen publiek
  • Je bent in staat om inhoudelijke stukken moeiteloos te vertalen naar laagdrempelige communicatie voor diverse doelgroepen
  • Goede beheersing van Nederlands en Engels
  • Een deskundig professional, van nature nieuwsgierig en proactief
  • Je werkt zelfstandig, maar ook graag samen.
  • Pre: ervaring met visualiseren/illustreren van onderzoekstechnieken/resultaten (bijvoorbeeld d.m.v. illustraties of animaties)

Ons aanbod

We werken met jou samen als een professioneel en gemotiveerd team met een gedeelde missie en visie. Dat bindt ons. Natuurlijk zijn er spelregels, contracten en arbeidsvoorwaarden. We maken afspraken over wat we samen willen bereiken en hoe we dat gaan doen. Maar verder ben je een vrije, stevige, autonome professional. Wij bieden jou een arbeidsovereenkomst voor 12 maanden, met bij goed functioneren en voldoende budget de optie tot omzetting naar een contract van onbepaalde tijd. Het betreft een dienstverband van 32 uur. Wij werken vanuit het KiKa kantoor in Amsterdam-Zuid. Het is mogelijk om deels vanuit huis en/of vanuit het Prinses Máxima Centrum voor kinderoncologie in Utrecht te werken. Buiten een open en informele sfeer bieden wij, afhankelijk van opleiding en ervaring, een passend salaris.

Samen helpen we kinderkanker de wereld uit!

Informeren en solliciteren

Voor meer informatie over de functie kan je contact opnemen met Martine van Keimpema (Manager research) (email: martine.vankeimpema@kika.nl).

We kunnen niet wachten om jou te ontmoeten. Mail jouw sollicitatie naar personeelszaken@kika.nl of dien deze in via Indeed.

Close