Lid worden van Vf? Meld je nu aan

LID WORDEN

Advertentie

Adviseur Fondsenwerving

Adviseur Fondsenwerving

Geplaatst op
6-1-2023
Functie
Adviseur Fondsenwerving
Organisation
Stichting Proefdiervrij
Standplaats
Den Haag
Opleidingsniveau
HBO/WO
Uren
24 uur p/w
Soort
Loondienst
Salarisindicatie
€3.782 - €4.551 (o.b.v. 40u)

Stichting Proefdiervrij is de grootste organisatie in Nederland die zich volledig inzet voor de belangen van proefdieren. Alles wat wij doen, doen we voor een toekomst waarin proefdieren niet meer nodig zijn. Samenwerking is key! Dit doen wij dan ook volop met wetenschappers, kennisinstellingen, overheid en andere belangengroepen in de maatschappij. Wij investeren in proefdiervrij onderzoek en motiveren anderen om dit ook te doen, omdat wij overtuigd zijn dat dit de weg is naar de lange termijn oplossing. Dit doen wij niet alleen: Naast ons staan onze 70.000 donateurs en fans op sociale media.

Taken

De Adviseur fondsenwerving vervult een belangrijke rol binnen ons team. Stichting Proefdiervrij is voor haar inkomsten volledig afhankelijk van particuliere donaties. In deze functie is het jouw taak om de fondsenwervende strategie op te stellen, te monitoren, te analyseren en bij te sturen waarbij je je laat leiden door data. Hiervoor hebben wij een uitgebreid dashboard tot onze beschikking. Daarnaast schakel je makkelijk tussen verschillende werkzaamheden en bewaak je het overzicht van de verschillende kanalen waarop wij actief zijn (o.a. online, straatwerving, telemarketing en direct mail). En natuurlijk kom je met nieuwe en innovatieve ideeën om de inkomsten op peil te houden, nu en in de toekomst.

De focus ligt op het coördineren en analyseren van activiteiten waarbij cijfermatig werken en besluitvaardig optreden belangrijk is. In alle communicatie met een fondsenwervend doel richting publiek en achterban, vragen we jouw input. Je werkt nauw samen met de medewerker fondsenwerving; jullie sparren veel samen, de medewerker is met name uitvoerend en onderhoudt het contact met samenwerkende bureaus.

De Adviseur Fondsenwerving heeft de volgende taken:

 • Stelt strategie op om 1) donateurs te behouden en 2) nieuwe donateurs te werven op verschillende kanalen (i.s.m. adviseurs op het gebied van communicatie en beleid)
 • Stelt planning en budget op voor campagnes en projecten op verschillende kanalen (telemarketing, direct mail, online en straatwerving)
 • Monitort, analyseert en evalueert fondsenwervingsstrategie en stuurt bij waar nodig (op basis van data)
 • Zorgt voor een aantoonbare groei in de inkomsten i.s.m. het team
 • Zorgt voor functioneel beheer van de relatiedatabase
 • Draagt bij aan besprekingen gericht op beleidsbepaling vanuit fondsenwervend oogpunt
 • Levert input vanuit fondsenwervend oogpunt voor dataontwikkeling

Functie-eisen en profiel

Voor deze maatschappelijk georiënteerde functie binnen een enthousiaste stichting zijn wij op zoek naar een medewerker:

 • Met een afgeronde opleiding binnen het vakgebied marketing en communicatie
 • Met minimaal hbo werk- en denkniveau
 • Met kennis van en ervaring met het werven van particuliere fondsen voor een goed doel
 • Met kennis van de AVG
 • Met gevoel voor en interesse in data-analyse
 • Die sterke vaardigheden in Excel heeft
 • Met sterke evaluatie-skills
 • Die digital-minded is; dus interesse in/gevoel voor digitale tools. Denk hierbij aan tools voor e-mailmarketing en het CRM-systeem

Wij zijn op zoek naar een collega die in eerste instantie tijdelijk aan de slag zal gaan (24 uur per week): het betreft vervanging tijdens zwangerschapsverlof. Feeling voor cijfers en sterke communicatie skills zijn een must. Bovenal zoeken we een flexibele medewerker die vanuit fondsenwervend oogpunt samenwerkt met het team op weg naar een proefdiervrije toekomst!

Ons aanbod

Wij bieden een tijdelijke functie voor 24 uur per week. Startdatum:1 april 2023. Wij bieden een prettige werksfeer in een klein team met betrokken collega’s. Inschaling volgens de CAO Rijksoverheid, richtlijn tussen schaal 10.4 (€3782,52 op basis van 40 uur) en schaal 10.9 (€4551,59 op basis van 40 uur) afhankelijk van kennis en werkervaring. Bovendien bieden wij een compleet pakket secundaire arbeidsvoorwaarden: combinatie van thuis en op kantoor werken mogelijk, 25 vakantiedagen (+extra ATV dagen) en aandacht voor persoonlijke ontwikkeling.

Informeren en solliciteren

Voor vragen over de vacature kun je tussen 9:00 en 16:00 uur contact opnemen via ons telefoonnummer +31 (0)70 306 2468. Je kunt dan vragen naar onze directeur Debby Weijers. Ben je geïnteresseerd en wil je solliciteren, stuur dan je motivatie en cv zo snel mogelijk naar Debby (weijers@proefdiervrij.nl).

Wij zijn op zoek naar iemand in loondienst, maar bij jij een interimmer of ZZP’er die deze functie op het lijf is geschreven? Pak gerust de telefoon; we maken graag kennis met je!

Acquisitie wordt niet op prijs gesteld.

Close