Lid worden van Vf? Meld je nu aan

LID WORDEN

Advertentie

Banner Nexios Leaderboard

Adviseur Fondsenwerving

Adviseur Fondsenwerving

Geplaatst op
8-5-2023
Functie
Adviseur Fondsenwerving
Organisation
Stek, stichting voor stad en kerk
Standplaats
Den Haag
Opleidingsniveau
Uren
12 uur p/w
Soort
Loondienst
Salarisindicatie
€2.792 - €4.669 (o.b.v. 36u)

Wij willen graag verschil maken. Stek, voor stad en kerk, wil mensen stimuleren zich met elkaar te verbinden, elkaar te beschermen, elkaar te versterken en elkaar te bezielen. Met ruim 45 enthousiaste medewerkers en 1.000 bevlogen vrijwilligers zetten wij ons in voor mensen in kwetsbare situaties. We zijn actief in opbouwwerk in de wijken, armoedebestrijding en individuele hulpverlening, de ondersteuning van vluchtelingen en mensen zonder geldige verblijfspapieren en in verschillende vormen van kinder- en jongerenwerk. Kijk maar eens op stekdenhaag.nl. Stek is de uitvoeringsorganisatie van de Protestantse Kerk en Diaconie in Den Haag.

Stek heeft een compacte afdeling Communicatie & Fondsenwerving. Voor zowel communicatie als fondsenwerving is stevige secretariële ondersteuning aanwezig. Het werk gebeurt in nauwe afstemming met de directeur, managementteam en staf en staat ten dienste van de collega’s in de projecten.

De verhalen van Stek

Vaak van mensen in kwetsbare situaties, die vertellen over de barsten in hun leven, maar ook van het licht dat er doorheen breekt. Verhalen van hoop en veerkracht, die laten zien dat we geloven in mensen.

Ben jij die strategisch denkende fondsenwerver, die de bezieling van onze organisatie om weet te zetten in aanstekelijke subsidieaanvragen?

Als adviseur Fondsenwerving leg je en onderhoud je de relaties met (vermogens)fondsen en je probeert hen te betrekken op het werk dat Stek doet. Fondsenwerving is van vitaal belang voor ons werk en met veel fondsen hebben we een goede relatie. Jij ontwikkelt de strategie voor de toekomst en geeft daaraan ook uitvoering. Met de projectleiders en de administrateur bereid je aanvragen en rapportages voor en stem je projectbegrotingen en -rapportages af. Soms schrijf je een aanvraag of rapportage zelf, een andere keer coördineer je vooral het proces en zorg je ervoor dat de aanvraag compleet en op tijd weg is. Je schrikt niet terug voor een financiële rapportage of taaie subsidieregeling.

Functie-eisen en profiel

Je bent een creatieve en doortastende persoon, die minimaal enkele jaren ervaring als communicatieadviseur en/of fondsenwerver heeft opgedaan bij een maatschappelijke of vrijwilligersorganisatie, met een aantoonbaar trackrecord. Je kunt laten zien dat je kansen hebt gepakt en omgezet ten goede van mensen in kwetsbare situaties. En je vindt het leuk om in een informele en bezielde organisatie samen te werken met gedreven collega’s, die voor mensen een verschil willen maken.

Als adviseur fondsenwerving ben je verantwoordelijk voor het ontwikkelen, aanpassen en doorvoeren van de fondsenwerving-strategie. Samenwerking is essentieel, allereerst met projectleiders en staf om aanvragen en begrotingen scherp te krijgen. Daarnaast bouw je aan relaties met fondsen en financiers en organiseert bijeenkomsten voor stakeholders. Je bent alert op nieuwe ontwikkelingen en hebt een scherp oog voor de kansen die er liggen om de werving te versterken en uit te breiden.

Ons aanbod

  • een uitdagende, soms veeleisende en altijd afwisselende baan in een informele, warme, gedreven en inspirerende organisatie;
  • een sleutelpositie in de organisatie, met veel verantwoordelijkheid en ruimte voor eigen invulling en met een aantrekkelijk en breed takenpakket;
  • goede en gemotiveerde collega’s die zich graag verder ontwikkelen;
  • een salaris ─ afhankelijk van opleiding en ervaring ─ van minimaal € 2.792,46 en maximaal € 4.669,87 bruto per maand (op basis van 36 uur per week);
  • prima arbeidsvoorwaarden (we volgen die van de Protestantse Kerk in Nederland), waaronder een 13e maand;
  • scholingsmogelijkheden en talentontwikkeling;
  • een dienstverband van 12 maanden, met de mogelijkheid van verlenging.

Informeren en solliciteren

Is deze vacature echt iets voor jou? Of wil je solliciteren op de combinatie van adviseur Fondsenwerving en adviseur Communicatie? Dan willen we je graag ontmoeten! Stuur je motivatiebrief en cv uiterlijk op 15 juni 2023 naar Riccardo Fabrizi (managementassistent), via rfabrizi@stekdenhaag.nl.

Heb je inhoudelijke vragen, dan kun je bellen met Derk Stegeman (directeur) via 070 318 1616. De eerste ronde van gesprekken willen we voeren op maandag 19 juni.

Close