Lid worden van Vf? Meld je nu aan

LID WORDEN

Advertentie

Procurios /Fundraising CRM voor goede doelen

Accountmanager Dierenhulp

Accountmanager Dierenhulp

Geplaatst op
16-1-2023
Functie
Accountmanager Dierenhulp
Organisation
Dierenbescherming
Standplaats
Noord Nederland
Opleidingsniveau
HBO/WO
Uren
38 uur p/w
Soort
Loondienst
Salarisindicatie
€2.943 - €4.722 (o.b.v. 38u)

De Dierenbescherming is een non-profit organisatie. Met de inzet van 480 bevlogen medewerkers en ruim 4.000 vrijwilligers komen wij op voor de belangen van dieren in Nederland. De Dierenbescherming werkt vanuit diverse landelijk gelegen locaties en een centraal kantoor in Den Haag aan een krachtige, professionele en zichtbare organisatie waarbij dierenwelzijn voorop staat. De Dierenbescherming droomt van een wereld waarin de belangen van dieren vanzelfsprekend worden meegenomen in het denken en handelen van mensen. 

Binnen de Dierenbescherming geeft de landelijke afdeling Dierenhulp uitvoering aan het bieden van hoogwaardige dierenhulp. Binnen deze afdeling vallen de dierenbeschermingscentra, preventieve dierenhulp, de meldkamer, de medische dierenhulp en een stafafdeling gericht op uitvoeringsbeleid, projecten en aanbestedingen. Jaarlijks rijden onze dierenambulances zo’n 70.000 keer uit en vangen we bijna 20.000 dieren op. Daarnaast zetten we ons in voor en geven uitvoering aan preventie-activiteiten, waardoor we steeds meer dierenleed kunnen voorkomen en er steeds minder dieren gered en/of opgevangen hoeven te worden. Een mooi voorbeeld hiervan is de inzet van Dierenbuddy’s, dat in steeds meer gemeenten uitvoering krijgt.

Accountmanager Dierenhulp

De Accountmanager Dierenhulp is verantwoordelijk voor het binnenhalen, vernieuwen, uitbreiden en behouden van gemeentelijke contracten (relatiebeheer en accountmanagement) en het bijbehorende contractmanagement met onderaannemers (ketenpartners). Genereert omzet door relatiemanagement, werving van nieuwe gemeenten en het promoten van het dienstenaanbod van de Dierenbescherming, zowel op het gebied van dierenwelzijn als preventieve dierenhulp. Daarnaast draagt de Accountmanager Dierenhulp zorg voor de uitvoering van een aantal contractuele verplichtingen, zoals periodieke rapportages, na signalering en voorbereiding door de binnendienst (de Tenderdesk). Je werkt daarbij nauw samen met collega’s van andere teams, zoals de Dierenbeschermingscentra (DBC) Managers, de regionale lobbyisten, de afdeling Financiën en de Tenderdesk.

Als Accountmanager maak je deel uit van de afdeling Staf Dierenhulp. Deze afdeling richt zich op het nakomen van de contractuele verplichtingen richting gemeenten, het begeleiden van projecten, het (door)ontwikkelen van beleid op tactisch en operationeel vlak, en het binnenhalen/vernieuwen/uitbreiden van contracten en dienstverlening. De Staf Dierenhulp bestaat uit de volgende teams:

 • Accountmanagement
 • Beleids- en projectmanagement
 • Managementondersteuning

Taken:

 • Je bent verantwoordelijk voor het behalen van de jaarlijkse doelstellingen t.a.v. (nieuwe) contracten, aanbestedingen en het nakomen van contractverplichtingen;
 • Je ontwikkelt en onderhoudt een relatienetwerk t.b.v. het binnenhalen, vernieuwen en uitbreiden van (gemeentelijke) contracten;
 • Je voert een proactieve klantbenadering, houdt rekening met de eisen en wensen van de klant maar verliest het commercieel belang hierbij niet uit het oog;
 • Je legt verbindingen, houdt overzicht en voert de regie op het proces om te komen tot concrete offertes en contracten;
 • Je bevordert het imago en de reputatie van de organisatie.

Wat zoeken wij? 

Naast dat je de doelstellingen van de Dierenbescherming onderschrijft heb je of ben je:

 • HBO/WO werk- en denkniveau;
 • Kennis van en een brede en aantoonbare ervaring op het gebied van relatiebeheer/ accountmanagement;
 • Aantoonbare ervaring met aanbestedingsprocessen en contractonderhandelingen binnen gemeenten is een pre, net als affiniteit met dierinhoud. 

En ben je:

 • Resultaatgericht, (sensitief) commercieel en een organisatietalent;
 • Communicatief sterk, met overtuigingskracht en onderhandelingsvaardigheden;
 • Een netwerker die organisatie- en omgeving sensitief is en samenwerkingsgericht.

Wat bieden wij?

 • Een functie bij een mooie organisatie waarin jouw werk er echt toe doet
 • Een arbeidsvoorwaardenpakket passend bij een goed doel
 • Een collectieve pensioenregeling
 • Brutosalarisindicatie op grond van ervaring en opleiding is € 2.943 tot max. € 4.722 (op basis van 38 uur)

Informeren en solliciteren

Naar aanleiding van jouw reactie wordt er gekeken of er een kennismakingsgesprek zal plaatsvinden. Uiteraard hoor je dit zo snel mogelijk van ons. Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld. Het nagaan van referenties en/of een assessment kan onderdeel zijn van de selectieprocedure. Heeft bovenstaande je enthousiast gemaakt en wil je solliciteren? Kijk dan op de website van de Dierenbescherming en reageer via de vacaturepagina.

Ter info: gesprekken voor deze vacature vinden plaats in week 7 en 8, op onze locatie in Amersfoort.

Close