Ben jij al lid? Van het Filantropisch Vakblad van Nederland?

Word lid!

Senior Fondsenwerver

Senior Fondsenwerver

Geplaatst op
1-5-2019
Functie
Senior Fondsenwerver
Organisation
Nederlands Herseninstituut
Standplaats
Amsterdam
Opleidingsniveau
HBO/WO
Uren
Soort
Loondienst
Salarisindicatie
€3.637 - €4.978 (o.b.v. fulltime)

Omschrijving

Door middel van fondsenwerving streven we naar een optimale uitvoering van fundamenteel wetenschappelijk onderzoek bij het Herseninstituut. In de loop van de jaren heeft het Herseninstituut uit verschillende bronnen inkomsten ontvangen, maar tot nog toe weinig aandacht geschonken aan professionele en structurele fondsenwerving. De ervaren fondsenwerver die wij zoeken zal zich dan ook voornamelijk bezighouden met het opzetten en professionalisering van de fondsenwerving. Heb jij een stevige persoonlijkheid, affiniteit met onderzoek en ben je een netwerker die voor een goed doel aan de slag gaat? Ben je daarnaast analytisch sterk en goed in plannen en organiseren. Dan nodigen we je graag uit om te solliciteren.

Functietaken

 • Opstellen en uitvoeren van een fondsenwervingsstrategie en -plan, de realisatie van de fondsenwervende doelstellingen en het juiste relatiebeheer richting donateurs.
 • Opbouwen en onderhouden van een netwerk van donateurs.
 • Signaleren van kansen om het Herseninstituut meer onder de aandacht te brengen bij potentiele doelgroepen voor fondsenwerving en hierop te acteren.
 • Rapporteren aan de directie van het Herseninstituut en nauw samenwerken met de communicatiemedewerker.

Functie-eisen

 • HBO+/WO werk- en denkniveau.
  Minimaal 5 jaar ervaring op het gebied van fondsenwerving en/of relatiebeheer bij voorkeur bij/voor een NGO, specifiek voor wetenschappelijk onderzoek is een pré.
 • Je hebt een duidelijke visie over fondsenwerving en de aanpak van fondsenwerving voor wetenschappelijk onderzoek.
 • Je brengt bij voorkeur een relevant netwerk mee of je bent in staat om dit op te bouwen.
 • Je bent gegrepen door hersenonderzoek en hebt het vermogen om de onderzoeken in essentie te begrijpen.
 • Je bent een uitstekende communicator, zowel schriftelijk als mondeling in Nederland en Engels.
 • Je bent sociaal vaardig, kunt goed enthousiasmeren en weet zo verschillende doelgroepen te informeren over en betrekken bij de soms lastige materie over ons brein.

Aanstelling

Het betreft een tijdelijk dienstverband bij KNAW voor 1 jaar met uitzicht op verlenging bij goed functioneren.

Startdatum

Per direct.

Salaris

Afhankelijk van opleiding en werkervaring zal het salaris bij een fulltime aanstelling ligt het bruto maandsalaris bij een fulltime dienstverband tussen €3.637,- en €4.978,- (salarisschaal 11 conform CAO-Nederlandse Universiteiten), exclusief 8% vakantiegeld en 8,3% eindejaarsuitkering. Er is een uitgebreid pakket secundaire arbeidsvoorwaarden.

Standplaats

Nederlands Herseninstituut, Meibergdreef 47, 1105 BA Amsterdam.

Informatie

Voor nadere informatie over het Nederlands Herseninstituut, klik hier. Meer informatie over de Stichting Vrienden van het Herseninstituut is hier te vinden.

Voor informatie kunt u tevens contact opnemen met prof. dr. Dick Swaab (d.swaab@nin.knaw.nl) . Indien u meer wilt weten over de inhoud van deze functie kunt u contact opnemen met mevr. Nienke Teunissen (nienketeunissenadvice@gmail.com), de adviseur ten behoeve van deze werving- & selectieprocedure.

Sollicitaties

Uw sollicitatiebrief met curriculum vitae (word of pdf) gericht aan mevrouw L. van der Vecht, kunt u zenden naar vacatures@nin.knaw.nl onder vermelding van ‘Vacature Fondsenwerver’. Uw reactie dient uiterlijk 26 mei 2019 bij ons binnen te zijn. De gesprekken zullen plaatsvinden tussen 3 en 14 juni.

Wij streven ernaar dat ons personeelsbestand in o.a. leeftijd, geslacht, seksuele voorkeur en culturele achtergrond de diversiteit in de samenleving weerspiegelt. Wij stellen het dan ook zeer op prijs als kandidaten solliciteren die de diversiteit van ons team kunnen vergroten

Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.