Hoofd Marketing & Communicatie

Hoofd Marketing & Communicatie

Geplaatst op
11-4-2019
Functie
Hoofd Marketing & Communicatie
Organisation
Mauritshuis
Standplaats
Den Haag
Opleidingsniveau
HBO (Marketing, Communicatie, etc.)
Uren
36
Soort
Loondienst
Salarisindicatie
€3.653 – €5.087 (o.b.v. fulltime)

Het Mauritshuis zoekt een inspirerend en bevlogen Hoofd Marketing & Communicatie (36 u p/w)

Het Mauritshuis in Den Haag toont het beste van de Nederlandse schilderkunst uit de zeventiende eeuw. Het museum is uniek en geliefd vanwege de combinatie van de wereldberoemde collectie en het historisch gebouw. Het Mauritshuis heeft kwaliteit hoog in het vaandel staan, en dit vertaalt zich in onder meer in tentoonstellingen, publieksprogrammering, collectieonderzoek en educatie. Onze visie luidt: ‘Het Mauritshuis wereldwijd bekend maken als het museum van de Nederlandse schilderkunst van de Gouden Eeuw’.

Als hoofd van de afdeling Marketing & Communicatie ben je verantwoordelijk voor het totale marketing- en communicatiebeleid van het Mauritshuis. Je geeft niet alleen leiding aan de afdeling en het inrichten van (werk)processen, maar bent ook de inhoudelijke brug tussen het beleid en de activiteiten van de afdeling. In deze functie rapporteer je aan de directeur, maak je deel uit van het Managementteam en werk je inhoudelijk nauw samen met collega-afdelingen, waaronder Educatie en Development & Partnerships. Bij het Mauritshuis werken tachtig medewerkers.

De afdeling Marketing & Communicatie bestaat uit acht personen, en kent momenteel de volgende functies: Projectleider Marketing, Coördinator Marketing, Coördinator Marketing Projecten, Coördinator Pers & Publiciteit, Coördinator Online Communicatie, Coördinator Online Marketing en een Multimedia Producer.

Dit ga je doen

 • Je hebt een uitvoerende, signalerende, adviserende en bewakende rol op het gebied van marketing en communicatie en levert hiermee een bijdrage aan het ontwikkelen en realiseren van de museumstrategie. Je draagt zorg voor een sterke en effectieve profilering van het Mauritshuis.
 • Je vertaalt doelstellingen en programmering naar een samenhangend marketing- en communicatiebeleid en bent verantwoordelijk voor het bereiken van een zo groot en gevarieerd mogelijk publiek; in nauwe samenspraak met de medewerkers van de afdeling.
 • Je bent verantwoordelijk voor de ontwikkeling van een (lange termijn) visie op (corporate) marketing en communicatie, inclusief de visie op doelgroepenbeleid, positionering, imago, (publieks)onderzoek, inzet van instrumentenmix, huisstijl en het merkenbeleid van de organisatie.
 • Je bent op de hoogte van de huidige trends en kansen van (digitale) marketing en conversie-optimalisatie en weet met jouw kennis onze nieuwe digitale marketingstrategie te implementeren. Hiernaast heb je ervaring met persstrategie – en het bereiken van nationale- en internationale pers.
 • Je bent verantwoordelijk voor de dagelijkse aansturing van de afdeling Marketing & Communicatie in personele en financiële zin.

We zoeken iemand

 • Met tenminste een afgeronde HBO-opleiding op het vlak van marketing/communicatie of vergelijkbaar.
 • Die gedegen (marketing)communicatiekennis combineert met een hands-on mentaliteit, met aantoonbare projectmanagementervaring. Nieuwsgierig en innovatief is ingesteld, en denkt in oplossingen.
 • Met minimaal vijf à zeven jaar relevante werkervaring in een soortgelijke leidinggevende functie; beschikkend over ‘people-skills’ met een coachende stijl van leidinggeven.
 • Met uitstekende communicatieve vaardigheden in woord en geschrift, zowel in de Nederlandse als Engelse taal.
 • Die zich herkent in de volgende competenties: resultaatgericht, goed in plannen en organiseren, effectief communiceert met impact, flexibel, klant- en servicegericht.

We bieden je

 • Een uitdagende functie binnen een professionele en dynamische werkomgeving, in een van de mooiste musea van Nederland.
 • Een arbeidsovereenkomst van 36 uur per week voor de periode van een jaar, met de intentie om deze bij goed functioneren te verlengen.
 • Een salaris in schaal 12 (€3.653 – €5.087 bruto per maand) conform de museum cao, inschaling is afhankelijk van leeftijd en ervaring. Verder biedt de cao 8% vakantietoeslag en 3,4% eindejaarsuitkering

Belangstelling?

Stuur je motivatiebrief met cv uiterlijk 30 april 2019 naar vacature-marketing@mauritshuis.nl, onder vermelding van Hoofd Marketing & Communicatie. Neem voor meer informatie contact op met Renée Jongejan (Zakelijk Leider, bereikbaar op 15, 17, 24 april tussen 10.00 en 11.30 uur, via T. (070) 30.23.420). De eerste gesprekken vinden plaats tussen 13 en 17 mei 2019.

Het Mauritshuis stelt zich ten doel om een afspiegeling te zijn van de maatschappij. Bij gelijke geschiktheid gaat de voorkeur uit naar de kandidaat die de diversiteit binnen het team versterkt.

Voorafgaand aan de start van de dienstbetrekking moet een actuele Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) worden overlegd.

Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.

Meer informatie over deze vacature vind je hier.