Database manager / Particuliere fondsenwerver

Database manager / Particuliere fondsenwerver

Geplaatst op
26-3-2019
Functie
Database manager / Particuliere fondsenwerver
Organisation
Eye Care Foundation
Standplaats
Amsterdam
Opleidingsniveau
HBO/WO
Uren
32
Soort
Loondienst
Salarisindicatie

ECF werkt aan een wereld waarin onnodige blindheid niet langer de mogelijkheden vanmensen beperkt. Een wereld met toegang tot goede en bereikbare oogzorg voor iedereen. Want mensen die (opnieuw) goed kunnen zien kunnen naar school, werken, en zelfstandig aan hun eigen toekomst bouwen en bijdragen aan hun sociale omgeving.

Vind jij ook dat niemand buitengesloten zou moeten zijn door vermijdbare blindheid enslechtziendheid? En wil je werken in een internationale organisatie? Lees dan deze vacature met aandacht!

Wij zoeken iemand die: 

 • kansen ziet om onze database te verbeteren en verrijken
 • een proactieve speurneus heeft en van ontdekkingen in de database quick-wins voor fondswerving kan maken
 • voldoening haalt uit het behalen van gestelde doelen en daarmee zorgt dat iemand weer mee kan doen
 • ideeën heeft over hoe onze donateursdatabase beter ingezet kan worden voor fondswerving voor onze oogzorgprojecten

Herken jij jezelf hierin? Lees dan verder en solliciteer op deze functie! Wie weet wordt jij onze nieuwe collega in Amsterdam.

Eye Care Foundation (ECF) is een internationale non-profit organisatie. Wij helpen blindheiden slechtziendheid in ontwikkelingslanden voorkomen en genezen. Momenteel doen wij dat met programma’s in Nepal, Laos, Cambodja, Vietnam, Tanzania, Rwanda en Zambia (zie onze website www.eyecarefoundation.nl).

Positionering en doel van de functie

Als Database manager/Particuliere Fondswerver op ons kantoor in Amsterdam maak jij deel uit van een groeiend, bevlogen en warm team met een uitgesproken ambitie. Samen met onze collega’s in de programmalanden bereiken we veel. We hebben jou nodig om hetgebruik van de donateursdatabase te optimaliseren en de verdere implementatie van het managementinformatiesysteem te begeleiden. Je focus ligt hierbij op het verder inrichten enverbeteren van het systeem. Met als uiteindelijk doel: het werven van meer fondsen vooroogzorgprogramma’s voor mensen in ontwikkelingslanden.

Wat ga je doen? 

Je identificeert vragen over de toepassing van het management informatie systeem en gaat op zoek naar de oplossing. Je maakt selecties, voert analyses uit en draagt bij aan demaandelijkse management rapportages voor het team Development & Marketing. Ook signaleer je nieuwe ontwikkelingen en trends op het vakgebied en adviseer je de organisatieover toepassingsmogelijkheden en consequenties. Je onderhoudt contact over aanpassingenen verbeteringen in het informatiesysteem met de leverancier. Voor onze campagnes ben jehet aanspreekpunt voor het campagneteam. Je bent de linking pin tussen de teams Financiën, Development & Marketing en Programma’s. Je legt verantwoording af enrapporteert aan hoofd Development & Marketing.

Functie-eisen 

 • Relevante HBO/WO-opleiding, bij voorkeur met (database)marketing specialisatie
 • Minimaal drie jaar relevante werkervaring met data-analyses
 • Ervaring en/of affiniteit met marktonderzoek is een pré
 • Uitstekende kennis van en affiniteit met ICT-systemen (Pluriform is een pre) Googleanalytics, en Power BICompetenties
 • Oordeelsvorming 
 • Probleem analytisch vermogen 
 • Accuratesse 
 • Plannen en organiseren 
 • Proactief handelen 

Wie zoeken we? 

Je bent een gedreven professional die graag kennis deelt en analyseert. Je toont initiatief encombineert strategisch denken met een ‘getting things done’ mentaliteit. Daarnaast vind je het leuk om je te verdiepen in onze donateurs. Onze ideale kandidaat helpt mee dewerkprocessen van de organisatie te optimaliseren.

Eye Care Foundation biedt 

Een functie in een internationale werkomgeving, binnen een enthousiast team, vanuit ons kantoor in Amsterdam. ECF biedt haar werknemers een marktconformarbeidsvoorwaardenpakket, inclusief onder andere een 13e maand, een goede pensioenregeling en opleidingsmogelijkheden binnen de functie en voor persoonlijke groei.

Ben je geïnteresseerd? 

Voor vragen over deze functie kun je terecht bij Maaike van Veen, hoofd Fondswerving en Communicatie (06 - 8138 6863 of via m.vanveen@eyecarefoundation.nl). Stuur je motivatiebrief en CV zo snel mogelijk naar b.stenvers@eyecarefoundation.nlondervermelding van sollicitatie Database Manager/ Particuliere Fondswerver. Wij hanteren 1 april 2019 als sluitingsdatum en behouden ons het recht voor te starten met gesprekken indien zich al geschikte kandidaten melden.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld. Delen in je eigen netwerk wordt wel gewaardeerd!