Vakdag fondsenwerving 2019 Meld je nu aan!

AANMELDEN

Adviseur (Inter)nationale samenwerking

Adviseur (Inter)nationale samenwerking

Geplaatst op
4-2-2019
Functie
Adviseur (Inter)nationale samenwerking
Organisation
Koninklijke Bibliotheek
Standplaats
Den Haag
Opleidingsniveau
HBO/WO
Uren
40
Soort
Loondienst
Salarisindicatie
€3.682 - €5.064

Ben jij de zelfstandige en initiatiefrijke adviseur die deskundig is in het opzetten van (inter)nationale samenwerkingsprojecten? Heb je brede interesses in de wereld van erfgoed, wetenschap en openbare bibliotheek? Heb je daarnaast ook een vlotte pen en voer je makkelijk een gesprek? Lees dan snel verder.

Wat ga je bij ons doen?

Je gaat op zoek naar financieringsmogelijkheden voor onderzoeksprojecten, speelt een actieve rol om samenwerkingen met partners op te zetten en assisteert bij het schrijven van onderzoeksvoorstellen. Als Adviseur (Inter)nationale samenwerking ben je een schakel tussen collega’s die onderzoek doen en samenwerkingspartners buiten de KB. Hiervoor zijn de thema’s uit de KB Onderzoeksagenda en OB Kennisagenda leidend. Je ziet uiteenlopende kansen voor financieringen en samenwerkingen en bent in staat om diverse netwerken in te zetten en  op te bouwen. Hiervoor werk je direct samen met het hoofd van de afdeling Onderzoek en maakt deel uit van een enthousiast team met gedreven professionals met uiteenlopende expertises en achtergronden.

Wie zijn wij?

De KB, Nationale bibliotheek is een nationaal en internationaal bekend instituut: we zijn één van de grote Nederlandse erfgoed- en wetenschapsinstellingen en hebben een belangrijke coördinerende rol in het netwerk van openbare bibliotheken. Tot de taken behoren onder meer het bewaren, verzamelen en beschikbaar stellen van alle publicaties die in of over Nederland worden uitgegeven en het bouwen aan de nationale digitale bibliotheek.

Waar kom je bij ons werken?

Bij de afdeling Onderzoek, onderdeel van de sector Innovatie & ICT. Op de afdeling Onderzoek werken 16 medewerkers, die zich bezighouden met uiteenlopende onderzoeksonderwerpen: van Data science tot onderzoek voor de openbare bibliotheeksector. Wat de afdeling bindt is de ambitie om samen de voelsprieten voor trends en vernieuwing in het bibliotheekvak te zijn en de weg naar innovatie voor organisatie en werkveld voor te bereiden. 

Wat bied jij?

 • Academisch of HBO werk -en denkniveau
 • Minimaal 2 jaar ervaring in een soortgelijke functie
 • Een vlotte pen en een ongedwongen manier van converseren, zowel in het Nederlands als in het Engels
 • Een brede interesse in de terreinen waar de KB actief is: erfgoed, wetenschap en openbare bibliotheek
 • In staat om een breed netwerk op te bouwen en in stand te houden
 • Ervaring met opstellen van (onderzoek) e/o financieringsvoorstellen in samenwerking met partners
 • Creatief, flexibel, initiatiefrijk en wat we graag zien: leergierig!

Wat bieden wij?

 • Een tijdelijk dienstverband voor 40 uur per week, in eerste instantie voor de periode van 1 jaar, met uitzicht op een verlenging.
 • Een goed salaris tussen € 3.682,00 en € 5.064,00 bruto per maand (schaal 11) op basis van 40 uur, een dertiende maand (8,33%) en volledige vergoeding van je dagelijkse reiskosten.
 • Je bouwt pensioen op via het pensioenfonds ABP.
 • Een aantrekkelijk arbeidsvoorwaardenpakket dat je deels zelf kunt samenstellen, waaronder het kopen en verkopen van vakantiedagen.
 • Een goede balans tussen werk en privé vinden wij belangrijk. Daarom kun je afspraken maken over flexibele werktijden, heb je veel vakantiedagen (42 dagen per jaar bij een volledige baan) en wordt ouderschapsverlof gedeeltelijk doorbetaald. In veel functies behoort ook thuiswerken tot de mogelijkheden.
 • Alle ruimte om te leren en je verder te ontwikkelen.
 • Een werkplek op drie minuten lopen vanaf het Centraal Station.

Hebben we je interesse gewekt?

Stuur ons een e-mail met je cv en een motivatie waarom jij de ideale kandidaat bent voor de functie van Adviseur (Inter)nationale samenwerking naar solliciteren@kb.nl o.v.v. vacaturenummer 19-04-005. Om je alvast beter te leren te kennen vragen we je om in je motivatiebrief drie mogelijke financieringsbronnen te noemen die we samen met jou zouden kunnen verkennen. Je kunt solliciteren t/m zondag 17 februari 2019. De selectieprocedure bestaat uit twee gespreksrondes. De eerste ronde van gesprekken vindt plaats op {m.b.t. de externe werving hier datum 1e gespreksronde invullen}. Als je doorgaat naar de tweede ronde kan het uitwerken van een casus deel uitmaken van de procedure.

Wil je eerst meer weten?

Bel dan met Martijn Kleppe (Hoofd afdeling Onderzoek), tel 06-24221048.

Bel voor algemene vragen naar 06-21493839.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.