Lid worden van Vf? Meld je nu aan

LID WORDEN

Specialist Communicatie

Specialist Communicatie

Geplaatst op
12-5-2022
Functie
Specialist Communicatie
Organisation
Humanitas
Standplaats
Amsterdam
Opleidingsniveau
HBO/WO
Uren
28-32 uur p/w
Soort
Loondienst
Salarisindicatie
Max. €3.961 (o.b.v. 36u)

Vereniging Humanitas is een landelijke vrijwilligersorganisatie. Onze vrijwilligers helpen jong, oud en een ieder daar tussenin die het even niet in zijn eentje redt. Mensen die bijvoorbeeld het overzicht op hun financiën kwijt zijn of wel wat hulp bij de opvoeding kunnen gebruiken. Iemand die nieuw is in Nederland, te maken heeft met verlies, of iemand zoekt om samen leuke dingen te doen. De vrijwilliger zoekt samen met de deelnemer naar de beste manier waarop hij/zij/het weer meer grip op zijn leven kan krijgen. De vrijwilligers van Humanitas worden ondersteund door de beroepsorganisatie waar jij als specialist communicatie deel van uitmaakt.

Taken

De collega die je vervangt is van vele markten thuis. Om de opdracht tijdens het zwangerschapsverlof behapbaar te maken zal jouw focus vooral liggen op de social media kanalen van Humanitas. Met een frisse blik mag je gaan kijken welke kansen je ziet die we onbenut laten. Vervolgens zoek je uit wat er nodig is om die kansen te grijpen. Het is daarbij erg handig als je weet hoe je social media kunt inzetten voor achterbanactivatie.

Zeker ook belangrijk:

 • Je bent contactpersoon voor onze webpartner Marvelous. Issues rondom de website los je op samen met onze ICT en Servicedesk.
 • Mocht je handig en ervaren zijn op het gebied van opmaak en ontwerpen. Dan vragen we je deze vaardigheden in te zetten rondom onze huisstijl, beeldmaterialen en de interne webshop.

Functie-eisen en profiel

De collega die we zoeken, heeft van nature een luisterende en begripvolle houding en geduld om zaken te begrijpen en uit te leggen. Je kunt je snel zaken eigen maken en tot actie overgaan in een setting waarin nog niet alles is uitgekristalliseerd vind je geen probleem. Je hebt inzicht in applicaties en draait je hand niet om in het leren werken met een CMS, bij voorkeur ken je Episerver en/of  verschillende anderen. Bij het stuiten op obstakels zet je jouw creativiteit in voor het vinden van andere mogelijkheden. Verder:

 • heeft het bedrijfsmatig inzetten van social media voor jou weinig tot geen geheimen.
 • snap je de waarde en complexiteit van een vereniging en heb je gevoel voor ieders rol.
 • is voor jou geen punt dat meningen verschillen, daar maak je chocola van.

Wat breng je mee?

 • Je hebt minimaal HBO werk- en denkniveau opgedaan door werk of studie.
 • Je communicatieve vaardigheden zijn uitstekend, mondeling en schriftelijk, online en offline.
 • Je hebt 3 jaar werkervaring in een vergelijkbare functie.
 • Ervaring in een vereniging is een pré, net als ontwerp vaardigheden (Adobe Creative Cloud, waaronder Photoshop en Illustrator).

Ons aanbod

 • Een werkplek met een rijke historie. De vereniging bestaat al sinds 31 mei 1945 en al vanaf dat prille begin werken we volgens de humanistische waarden: gelijkwaardigheid, behoud van regie over het eigen leven en verantwoordelijkheid voor jezelf en voor een ander.
 • Een aanstelling voor de duur van zes maanden (18 juli t/m 31 december 2022) ten behoeve van zwangerschapsverlof van onze collega.
 • Een gezellig en betrokken communicatieteam dat zich graag samen met jou inzet voor een optimale ondersteuning van onze lokale afdelingen, binnen een beweeglijke vereniging. Dit maakt het een dynamische werkplek.
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden conform de cao Sociaal Werk, schaal 8, maximaal € 3961,- bruto per maand op basis van een 36-urige werkweek.
 • Vergoedingen zoals vakantiegeld en eindejaarsuitkering worden uitgekeerd uit het individueel keuzebudget.
 • Deels thuiswerken is ook bij Humanitas ingeburgerd geraakt.

Informeren en solliciteren

Denk je bij het lezen van deze vacature: dit ben ik? Of wil je meer weten over de functie? Stuur dan een mail naar Lisa Tiggelaar (hoofd communicatie, fondsenwerving & opleiden) via l.tiggelaar@humanitas.nl. We ontvangen jouw motivatiebrief met cv graag vóór 30 mei 2022. Deze vacature hebben we intern en extern uitgezet. De eerste ronde gesprekken zijn op 7 juni in de middag. De tweede ronde is op 14 juni, eveneens in de middag.

Close