Senior Marketeer

Senior Marketeer

Geplaatst op
16-9-2020
Functie
Senior Marketeer
Organisation
Wereld Natuur Fonds
Standplaats
Zeist
Opleidingsniveau
HBO/WO
Uren
32-40 uur p/w
Soort
Loondienst
Salarisindicatie
Marktconform

Wil jij samen met bevlogen collega’s werken aan het creëren van een wereld waarin mens en natuur floreren door het activeren van miljoenen mensen? En meebouwen aan de meest inspirerende en impactvolle natuurorganisatie van Nederland? Dat is wat je doet als je werkt bij het Wereld Natuur Fonds (WWF NL). De organisatie bestaat uit de afdelingen: Conservation, Engagement, Organization & Talent Development en Finance & Operations. De afdeling Engagement werkt agile met 7 squads, multidisciplinaire, zelforganiserende teams met een eigen verantwoordelijkheid.

Taken

De afdeling Engagement is verantwoordelijk voor het betrekken van doelgroepen bij de missie van het Wereld Natuur Fonds. Wij willen iedereen met een hart voor natuur inspireren, informeren en activeren om een persoonlijke bijdrage te leveren aan een wereld in balans, waar mens én natuur floreren. Zo bouwen we aan een beweging die zijn invloed doet gelden. Voor de afdeling Engagement zijn wij op zoek naar Senior Marketeer Nalatenschappen. Het WWF zoekt een geïnspireerde en gedreven Senior Marketeer (32-40 uur), verantwoordelijk voor het bedenken, de uitvoering en optimalisatie van proposities, en in dit geval specifiek gericht op toezeggers (mensen die aangeven – een deel van - hun erfenis aan WWF na te willen laten) inclusief het inzichtelijk maken van de customer journey en het handelen hierna. Het betreft een uitdagende, veelomvattende functie met veel eigen verantwoordelijkheid maar ook met nauwe samenwerking binnen het team.

Functie

Je levert een flinke bijdrage aan het totale jaarplan en stelt het marketingplan op om de wervings- en behoudsdoelstellingen op korte en lange termijn te realiseren. Je analyseert en beoordeelt de inkomstenontwikkeling en effectiviteit van campagnes en programma’s in relatie tot de doelstellingen en rolt op basis van deze analyses (nieuwe) proposities of programma’s uit. Wanneer prestaties achterblijven intervenieer je en stuur je bij. Je verdiept je in de motieven van donateurs/toezeggers en zet opgedane inzichten om in activiteiten. Je toont je hierbij proactief en werkt samen met andere afdelingen.

Wie ben je

Ben jij de persoon die de leidende positie van WWF verder kan bestendigen?
Kun je marketing vernieuwingen implementeren die creatief gebruik maken van zowel de beschikbare “fact-based” klantkennis als inspelen op de veranderende markt en klantbehoeftes? Ben je een bouwer die crossmediaal activatie realiseert en een neus heeft voor kansrijke innovaties op het gebied van werving, cross- en upsell en behoud, en deze succesvol implementeert? Voel je aan wat een consument nodig heeft om een donateur/toezegger te worden? Behoud je het overzicht in projecten en heb je ervaring in het werken in multidisciplinaire projectteams? Dan zoeken we jou.

Wat betreft kennis en ervaring zoeken wij een gedreven teamplayer met een afgeronde commerciële HBO/WO opleiding en minimaal vijf jaar (maar meer is een pre) ervaring als senior marketeer, met commerciële ervaring. Kennis van en ervaring met proposities bouwen, segmentatie en marketing communicatie is gewenst. De belangrijkste competenties in deze functie zijn: ondernemend, analytisch, creatief, consument- en resultaatgericht, communicatief sterk. Je rapporteert aan onze ChapterLead Customer Advocacy, Tosca Slag.

Je herkent je in de merkwaarden van het WWF:

  • Idealistisch pragmatisch
  • Open in verbinding
  • Aanstekelijk enthousiast
  • Gericht op impact

Ons aanbod

  • Het Wereld Natuur Fonds is een enthousiaste, dynamische en veelzijdige organisatie met een informele sfeer.
  • Als voorloper in de transformatie kun je je als pionier uitleven om verschillende expertisegebieden samen te laten komen.
  • Het WWF heeft een prachtig doel en gedreven medewerkers.
  • We bieden een marktconform salaris en goede secundaire arbeidsvoorwaarden.
  • Je hebt de mogelijkheid flexibel te werken vanuit kantoor of vanuit huis.

Informeren en solliciteren

Ben je geïnteresseerd in deze functie en herken je jezelf in bovenstaand profiel? Dan nodigen we je uit om te reageren via het sollicitatieformulier, deze kan je onderaan de pagina van onze vacature site vinden. Reageren kan tot uiterlijk 30 september a.s. Heb je vragen? Dan kun je contact opnemen met Rozalie Feenstra, HR Business Partner, via HR@wwf.nl. Vragen over de functie kun je stellen aan Tosca Slag, Chapter Lead Customer Advocacy: tslag@wwf.nl. We streven er actief naar dat onze medewerkers een afspiegeling zijn van de samenleving en van het internationale karakter van onze organisatie. Wij vinden de veiligheid en bescherming van onze collega’s belangrijk. We vragen je daarom om een integriteitsverklaring in te vullen en vragen mogelijk om referenties. Een Verklaring Omtrent Gedrag is voor alle functies vereist.

Close