Lid worden van Vf? Meld je nu aan

LID WORDEN

Senior Fondsenwerver Nalatenschappen

Senior Fondsenwerver Nalatenschappen

Geplaatst op
12-9-2023
Functie
Senior Fondsenwerver Nalatenschappen
Organisation
Terre des Hommes
Standplaats
Den Haag
Opleidingsniveau
HBO/WO
Uren
32-36 uur p/w
Soort
Loondienst
Salarisindicatie
€3.737 - €4.821 (o.b.v. 36u)

Terre des Hommes Nederland maakt deel uit van de Internationale Federatie van Terre des Hommes-organisaties, een strategisch partnerschap van organisaties die dezelfde merknaam en kernwaarden delen voor gezamenlijke lobby en belangenbehartiging rond kinderrechten. Terre des Hommes Nederland (TdH NL) beschermt kinderen door kinderuitbuiting te voorkomen en te stoppen, en door kinderen in staat te stellen hun stem te laten tellen. Ons werk is gebaseerd op het VN-Verdrag voor de rechten van het kind en streeft ernaar de verwezenlijking van de Duurzame Ontwikkelingsdoelstellingen te ondersteunen.

In het kader van onze nieuwe Mondiale Strategie (2023 - 2030) herdefinieert en verfijnt TdH NL onze rol als kinderrechtenorganisatie, met de strategische ambitie dat Terre des Hommes Nederland in 2030 een katalysator is voor systemische verandering om de uitbuiting van kinderen te stoppen. We doen dit door kinderen en hun gemeenschappen sterker te maken, hen te verbinden met degenen die de macht hebben om verandering door te voeren, en door onze kennis en expertise te gebruiken om samen duurzame, op bewijs gebaseerde oplossingen te creëren.”

TdH Nederland wordt geleid door een tweekoppig Executive Team: de Managing Director en de Director of Programmes.

De waarden van TdH Nederland zijn: Verantwoordelijk, Gedurfd, Mensgericht en Speels.

De kernprincipes van de organisatie zijn: (1) Kinderen Centaal, (2) Intersectionaliteit en machtsbewustzijn, (3) Veiligheid en welzijn, (4) Duurzaamheid, en (5) Betekenisvolle en strategische partnerschappen.

In lijn met onze nieuwe strategie is TdH NL bezig met het opzetten van vier Global Programs waaronder ons portfolio van humanitaire en ontwikkelingsprojecten en -programma's zal worden beheerd. Dit zijn: 1. De ergste vormen van kinderarbeid, 2. Seksuele uitbuiting van kinderen, 3. Humanitaire actie, en 4. Kinderhandel en migratie. Ons programmatische werk wordt ondersteund door twee programma overschrijdende eenheden: Programmaontwikkeling en Kwaliteit (PDQ) en Onderzoek, Expertise en Lobby (REI). In lijn met onze nieuwe strategie, en gebaseerd op vele jaren ervaring als kinderrechtenorganisatie, streven wij ernaar onze expertise en programmamanagement te consolideren, op basis van onderzoek, om duurzame en systemische veranderingen in de levens van kinderen tot stand te brengen en onze plicht met volledige verantwoordelijkheid te vervullen.

Positie in de organisatie

Wij zijn op zoek naar een enthousiaste en resultaatgerichte senior fondsenwerver om ons team fondsenwerving te versterken. Als senior fondsenwerver nalatenschappen speel je een cruciale rol in het vergroten van onze financiële middelen door het werven van donaties via nalatenschappen. Met jouw inzet en ervaring help je ons om ons werk voort te zetten en onze impact op de samenleving te vergroten. Het team fondsenwerving maakt deel uit van de afdeling marketing, communicatie & fondsenwerving en je rapporteert aan de teamleider fondsenwerving.

Taken

 • Ontwikkelen en uitvoeren van een strategisch plan om nalatenschappen te werven en te beheren
 • Identificeren en benaderen van potentiële donateurs die geïnteresseerd zijn in het opnemen van onze organisatie in hun testament;
 • Opbouwen en onderhouden van sterke relaties met donateurs, notarissen en andere relevante stakeholders;
 • Adviseren en begeleiden van donateurs bij het opstellen van testamenten en nalatenschapsplanning;
 • Organiseren van evenementen en bijeenkomsten om donateurs te informeren en te betrekken bij onze organisatie;
 • Samenwerken met interne teams om ervoor te zorgen dat nalatenschappen op een ethische en transparante manier worden beheerd;
 • Het waarborgen van heldere en vlotte procedures in het accepteren en afwikkelen van nalatenschappen en legaten.

Functie-eisen en profiel

 • Je wilt je inzetten voor de bescherming van kinderen;
 • Je hebt HBO/WO denk- en werkniveau en een relevante studie afgerond;
 • Je hebt minimaal 7 jaar werkervaring;
 • Aantoonbare ervaring in fondsenwerving en specifiek in het werken met nalatenschappen;
 • Uitstekende communicatieve vaardigheden, zowel mondeling als schriftelijk, in het Nederlands en het Engels;
 • Een warme relatiebeheerder met een sterk ontwikkeld empathische vermogen;
 • Sterke onderhandelings- en overtuigingsvaardigheden;
 • Een netwerk van potentiële donateurs en notarissen is een pré;
 • Kennis van nalatenschapsrecht en -planning is een pluspunt;
 • Je bent resultaatgericht en datagedreven;
 • Je bent een teamplayer, proactief en enthousiast;
 • Je bent n staat om zelfstandig te werken;
 • Passie voor onze missie en waarden.

Ons aanbod

Een functie in een internationale werkomgeving met betrokken en enthousiaste collega’s. Hybride werken met natuurlijk een plek in ons kantoor in hartje Den Haag.

Er is veel ruimte voor eigen inbreng en persoonlijke groei. De salariëring is afhankelijk van opleiding en ervaring en valt in schaal 10: €3,737.77 - €4,821.39 bruto per maand bij een fulltime (36 urige) werkweek. Gestart wordt met een contract voor bepaalde tijd (12 maanden).

De startdatum voor deze rol zal zijn vanaf 1 december 2023, je hebt dus voldoende tijd om je huidige werkzaamheden of andere activiteiten af te ronden.

Informeren en solliciteren

Gaat jouw hart sneller klopen van het idee aan de slag te gaan als onze nieuwe Senior Fondsenwerver Nalatenschappen? We horen graag van je!

Solliciteren kan tot uiterlijk 30 september 18.00 uur, via deze link.

Close