Lid worden van Vf? Meld je nu aan

LID WORDEN

Relatiemanager

Relatiemanager

Geplaatst op
29-6-2022
Functie
Relatiemanager
Organisation
Artsen Zonder Grenzen
Standplaats
Amsterdam
Opleidingsniveau
HBO/WO
Uren
32-40 uur p/w
Soort
Loondienst
Salarisindicatie
€3.188 - €4.312 (o.b.v. 40u)

Onze teams van experts werken dag en nacht om mensen in crisissituaties te helpen. Van de chirurg in het veldhospitaal tot aan de fondsenwerver op straat. Medisch, menselijk en kritisch.  
 
We bieden medische noodhulp in conflictgebieden, bij natuurrampen en uitbraken van dodelijke ziektes. Als we onrecht zien, zal de wereld het weten. We sluiten niemand uit en laten ons niet tegenhouden. We zijn en blijven onpartijdig, deskundig en doeltreffend.  Dat maakt het verschil tussen leven en dood.

De afdeling Communicatie en Fondsenwerving zorgt ervoor dat alles wat onze teams in het veld doen en zien, zo impactvol mogelijk gedeeld wordt met Nederland. We maken bewust soms een vuist, werven fondsen, betrekken en activeren.

Binnen de afdeling Communicatie en Fondsenwerving (C&F) zijn wij per direct op zoek naar een:             
                                  Relatiemanager (bijzondere giften)
                                                 (80% - 100%)
                                            Locatie Amsterdam

Samen met je collega richt je je op onze bestaande donateurs (bedrijven, stichtingen en particulieren) waar nog enorm veel potentie ligt om het verder te ontwikkelen. Vandaar dat we een extra collega zoeken! Dit is een uitdagende baan voor een ervaren, enthousiaste en ondernemende relatiemanager die van aanpakken weet.
 
Belangrijkste verantwoordelijkheden;

 • Opzetten en uitvoeren van strategieën en actieplannen ten aanzien van behoud, upgrading en win-back van bijzondere giften onder bedrijven, stichtingen en particulieren. Goede samenwerking met jouw collega relatiemanagers in het acquisitieteam.
 • Onderhouden en verdiepen van relaties met bestaande relaties om betrokkenheid bij Artsen zonder Grenzen te behouden.
 • Het proactief identificeren van projecten die aantrekkelijk zijn voor je relaties en het doorvertalen naar voorstellen voor fondsenwerving.
 • Opzetten en uitvoeren van verschillende strategische projecten, waaronder het verbeteren van de customer journeys.
 • Maken van persoonlijke accountplannen voor donateurs om beter te voorzien in hun behoeften en hun betrokkenheid te vergroten.
 • Het opstellen van voorstellen en rapportages over het werk van Artsen zonder Grenzen voor jouw donateursportfolio.
 • Rapporteren, monitoren en evalueren van uitgevoerde activiteiten.
 • Onderhouden van contacten met andere afdelingen binnen Artsen zonder Grenzen die een bijdrage kunnen leveren aan de invulling van de relatie met onze donateurs.

Wie jij bent;

 • Een ervaren professional met minimaal HBO werk- en denkniveau
  en tenminste 3 jaar relatiemanagementervaring. Het is een pre als dit binnen de in de goede doelensector is.
 • Je bent een commerciële, datadriven en resultaatgerichte vakman/vrouw. Nimmer verlies je de kwaliteit, ethiek en de lange termijn relatie uit het oog.
 • Je bent goed in het scheiden van hoofd- en bijzaken op basis van impact en in staat om een grote groep relaties te managen.
 • Je bent een representatieve, sociale kameleon: in staat om goed contact te leggen en te kunnen schakelen met zeer uiteenlopende personen met verschillende achtergronden, leeftijden en interesses.
 • Je bent communicatief zeer sterk, zowel mondeling als schriftelijk. Je kunt engagerend vertellen, zowel 1-op-1 als ten overstaan van grote groepen.
 • Je hebt oprechte interesse in de inhoud van ons werk en de projecten die we in uitvoeren in de verschillende landen.
 • Jouw organisatiesensitiviteit is van doorslaggevend belang om succesvol te kunnen zijn binnen deze complexe, internationale non-profit organisatie.
 • En een goede beheersing van de Nederlandse en Engelse taal in zowel woord als geschrift is essentieel in deze functie.

Onze afdeling;  

De afdeling Communicatie en Fondsenwerving bestaat uit +/- 35 collega’s in teams ingedeeld op basis van doelstellingen met verschillende expertises: fondsenwerving, relatiemanagement, communicatie en media, content creatie, social mediamanagement, CRM, data-analyse, projectmanagement, eventmanagement en publiekscommunicatie. Op basis van de doelstellingen (Engage, Enlarge en Strengthen) wordt er afdelingsbreed samengewerkt. Je rapporteert aan de teammanager Strengthen.    

Wij bieden jou;

Een leuke, variërende baan in een internationale organisatie en een sprankelende afdeling in ontwikkeling. Een fijn kantoor in Amsterdam-Oost. Omdat we een grote, internationale organisatie zijn, zijn er tal van mogelijkheden om je kennis en ontwikkeling te verdiepen en te verbreden.

Een bruto maandsalaris tussen de € 3.188,- en € 4.312,- afhankelijk van werkervaring en op basis van een 40-urige werkweek.

We bieden een jaarcontract met de mogelijkheid op verlenging bij goed functioneren. Een passend maandelijks salaris op basis van een 40-urige werkweek. Daarnaast bouw je een premievrij pensioen op en heb je jaarlijks recht op 30 vakantiedagen.
 
Solliciteren;

Wanneer je jezelf herkent in dit profiel en voldoet aan de eisen, nodigen we je uit om direct te solliciteren via de Apply button op deze pagina. Dit doe je door een motivatiebrief + Curriculum Vitae te uploaden als één gecombineerd document (alleen sollicitaties met een motivatiebrief worden meegenomen in de procedure).

Voor verdere inhoudelijke informatie over de vacature kun je contact opnemen met Eline Deijs (coordinator a.i.) via eline.deijs@amsterdam.msf.org. Bellen kan via 06-51033156.

Voor verdere concrete informatie over het recruitmentproces kun je contact opnemen met Jan Papperse (recruiter) via jan.papperse@amsterdam.msf.org. Bellen kan via: 06-15670115.

Acquisitie naar deze vacature wordt niet op prijs gesteld

Close