Lid worden van Vf? Meld je nu aan

LID WORDEN

Manager Fondsenwerving & Communicatie / Lid MT

Manager Fondsenwerving & Communicatie / Lid MT

Geplaatst op
12-5-2022
Functie
Manager Fondsenwerving & Communicatie / Lid MT
Organisation
Resto VanHarte
Standplaats
Amsterdam
Opleidingsniveau
HBO/WO
Uren
32 uur p/w
Soort
Loondienst
Salarisindicatie
Marktconform

Resto VanHarte brengt mensen bij elkaar. Wij geloven dat samen eten het recept is tegen eenzaamheid. Daarom organiseren wij sinds 2004 door heel Nederland Resto-avonden. Bij Resto VanHarte in iedereen welkom om samen met buurtgenoten te genieten van een lekker, gezond en vers driegangendiner voor een laagdrempelige prijs. Bereid en geserveerd door vrijwilligers uit de buurt en begeleid door ervaren professionals.

Resto VanHarte werkt met vele partners samen. Mede door deze samenwerkingen met en de bijdragen van fondsen, de overheid (landelijk en lokaal) en bedrijfsleven verzorgen wij jaarlijks vele tienduizenden maaltijden en een veelvoud aan waardevolle ontmoetingen aan onze eettafels in onze Resto’s (nu 45 vestigingen). Daarnaast zetten we steeds meer in op preventie door actief met de jeugd aan de slag te gaan in onze KinderResto’s.

Resto VanHarte heeft gedurende de coronatijd haar strategie voor de toekomst herijkt en de eerste slagen op gebied van versterking van het merk en van de organisatie gemaakt. Daarnaast hebben we tijdens corona geleerd hoe groot en voelbaar het probleem van eenzaamheid in Nederland is. Onze ambitie zoals vastgelegd in onze koers 2024 blijft dan ook om door uitbreiding van onze activiteiten meer impact te maken, met een toekomstbestendig financieringsmodel als onderlegger.

Dit vraagt om de volgende stap op gebied van uitbreiding en professionalisering van fondsenwerving.

Wat ga je doen?

Je leidt en coacht ons team van fondsenwerving om, onder jouw verantwoordelijkheid, strategie, plannen en activiteiten op gebied van fondsenwerving te ontwikkelen en te realiseren. Je bewaakt en boekt resultaten conform de vastgestelde doelstellingen en targets. Ook ontwikkel je plannen voor o.a. vergroting van on-geoormerkte gelden, particuliere donateurs en lokale werving. Daarbij speel je een actieve rol waarbij je niet schroomt om als ervaren senior fondsenwerver actief deel te nemen.

Daarnaast ben je verantwoordelijk voor het strategische communicatiebeleid. Denkend als brandmarketeer positioneer, ontwikkel en realiseer jij met je team doelstellingen ten aanzien van corporate-, eventcommunicatie en PR & voorlichting.

Je bent het aanspreekpunt voor je team, dat bestaat uit 3,5 fte. bevlogen en kundige collega’s. Je ondersteunt hen in hun persoonlijke ontwikkeling en met jouw positieve energie en kennis motiveer je je team (als team en als personen) te groeien! Daarbij weet je overzicht en rust te bewaren in de drukte en weet je goed te prioriteren in korte- en langetermijnbeslissingen.

Wat zijn onder andere jouw taken en verantwoordelijkheden:

 • Je zorgt voor een versteviging en groei van onze beschikbare financiële middelen. Je haalt de doelstellingen die je zelf mede bepaalt en je zorgt voor uitbouw van rendabele wervingsmethoden en -bronnen.
 • Je geeft leiding aan het team Fondsenwerving en Communicatie (3,5 collega’s).
 • Je vertaalt onze organisatiedoelstellingen naar strategische plannen voor fondsenwerving en voert delen van deze plannen zelf uit (je denkt en doet). Daarbij maak je met je team plannen voor zowel dekking van onze lokale activiteiten als voor dekking van landelijke projecten, activiteiten en het merk Resto VanHarte.
 • Je maakt een strategisch communicatie- en actieplan en draagt zorg voor de uitvoering.
 • Je bent lid van het Managementteam en sparringpartner voor de directeur, ook als het gaat over onderhouden van contacten met partners en organisaties.

Wat bied jij ons?

 • Je bent intrinsiek gemotiveerd om mee te werken aan onze missie dat niemand ongewenst alleen is in Nederland.
 • Je bent inhoudelijk sterk genoeg om fondsenwerving en communicatiestrategie op een hoog niveau vorm te geven. Tegelijk ben je praktisch en werk je zelf actief mee in ons kleine team.
 • Je hebt relevante leidinggevende ervaring op gebied van fondsenwerving en –verantwoording, fondsenwervingsstrategieën en corporate communicatie en branding.
 • Je hebt minimaal HBO-opleidings- en/of werk- en denkniveau. Daarnaast is werken met een CRM-systeem je tweede natuur en heb je ruime kennis van (online) communicatietechnieken en social media.
 • Je hebt ervaring met het werken bij een fondsenwervende organisatie waarbij de core-business een sterk operationeel karakter heeft.

Wat bieden wij jou?

 • Een verantwoordelijke, uitdagende en zelfstandige functie in een groeiende non-profitorganisatie met een hoofdkantoor in Amsterdam;
 • Een inspirerende werkomgeving met een ondernemende sfeer;
 • Een salaris dat in overeenstemming is met de verantwoordelijkheden, kennis en ervaring en passend in de lijn van salariëring bij goededoelenorganisaties.
 • Bijpassende secundaire voorwaarden, onder andere:
 • Laptop en telefoon.
 • Goede pensioenvoorziening.
 • Reiskostenvergoeding.

Interesse

Word jij enthousiast van bovenstaande omschrijving? Stuur dan jouw CV en motivatie naar sollicitatie@restovanharte.nl. Voor vragen over de vacature kun je contact opnemen met Polle Janssens, directeur-bestuurder, 06 215 829 28.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Close