Lid worden van Vf? Meld je nu aan

LID WORDEN

Fondsenwerver Particuliere Markt

Fondsenwerver Particuliere Markt

Geplaatst op
11-6-2024
Functie
Fondsenwerver Particuliere Markt
Organisation
Zuid-Hollands Landschap
Standplaats
Delft
Opleidingsniveau
Uren
32 uur p/w
Soort
Loondienst
Salarisindicatie
CAO Bos en Natuur (schaal 7)

Werken bij het Zuid-Hollands Landschap betekent werken aan meer en een betere natuur in de provincie Zuid-Holland. Heb jij een groen marketinghart dat warm wordt van zoveel mogelijk mensen betrekken bij dit doel? Dan past deze vacature misschien wel bij jou. Wij zijn op zoek naar een ervaren fondsenwerver die liefde heeft voor natuur én voor cijfers. 

Wie zijn wij?

Wij zijn Stichting Het Zuid-Hollands Landschap (ZHL). Bij onze organisatie werken ca. 70 bevlogen natuurliefhebbers.  Samen met 50.000 donateurs, honderden vrijwilligers en bedrijfspartners zetten wij ons in  voor de bescherming van natuur in de drukste provincie van Nederland zodat de natuur ook hier behouden blijft, planten en dieren de ruimte hebben en iedereen kan genieten van buiten zijn. Ook vinden we dat Zuid-Holland meer natuur nodig heeft; daarvoor voeren we campagne, kopen we nieuwe gebieden aan en voeren we projecten uit om natuur te ontwikkelen. Deze projecten variëren van het herstellen van biodiversiteit en ecosystemen tot het creëren van duurzame recreatiemogelijkheden voor de gemeenschap.

Waar kom je te werken? 

Als fondsenwerver werk je in het fondsenwervende team binnen de afdeling Marketing, Communicatie & Fondsenwerving (MCF). De afdeling is verantwoordelijk voor fondsenwerving en het vergroten van de naamsbekendheid van onze organisatie en ons werk. Het team MCF bestaat uit 13 medewerkers waarvan 5 in het team marketing & communicatie en 6 in het team fondsenwerving waar jij onderdeel van bent. Je werkt nauw samen met de coördinator fondsenwerving, de databasebeheerder, de online marketeer en de medewerker MCF. Je rapporteert aan het hoofd MCF. Ons centrale kantoor is gevestigd in Delft en er zijn drie regiokantoren in Ouderkerk aan den IJssel, Hoek van Holland en Oostvoorne.

Wat ga je doen?

 • Je bedenkt voor de particuliere markt nieuwe fondsenwervende acties en campagnes om meer donateurs aan de organisatie te verbinden Je ontwikkelt en implementeert deze en optimaliseert de inzet tot zo goed mogelijk resultaat.
 • Je beheerst meerdere fondsenwervende kanalen en bent in staat om campagnes te vertalen naar de diverse online kanalen, (E)-DM en TM.
 • Je geeft samen met onze databasebeheerder vorm aan dashboards en analyses.
 • Met jouw inzichten voed je de organisatie en specifiek het team MCF met advies voor lead- en fondsenwervende campagnes; op basis van inzichten pas je boodschap, kanaalkeuze en budgetallocatie aan.
 • Samen met de online marketeer stuur je ons mediabureau aan om de paid inzet op verschillende kanalen op te zetten en te verbeteren.

Pas je op deze rol? 

We zoeken een collega die al een paar jaar werkt als fondsenwerver en ervaring heeft met de inzet van (diverse) digitale kanalen.

 • Je weet dat je een goede fondsenwerver bent, dit doe je al jaren en je kan ons mooie voorbeelden geven van jouw resultaten.
 • We houden van een kritische denker. Iemand die analytisch is en gedreven door verbetering vanuit data-inzichten.
 • Je hebt uitstekende communicatieve vaardigheden en het onderhandelt effectief.
 • We doen veel en vaak ook tegelijkertijd. Krijg je daar energie van?
 • Je bent een daadkrachtige zelfstarter, proactief en ondernemend.
 • Je hebt affiniteit met natuurbescherming en duurzaamheid. In je kast staan ingelopen wandelschoenen, klaar om de natuur in te gaan.

Wat bieden wij?  

Werken bij het Zuid-Hollands Landschap betekent ruimte voor eigen initiatief, kansen om nieuwe dingen te testen en een leuk team!

 • Een contract voor bepaalde tijd (1 jaar) voor 32 uur/week met uitzicht op een vaste aanstelling.
 • Salariëring betreft schaal 7 conform de CAO Bos en Natuur, ondernemingsdeel De Landschappen.
 • Veel vrijheid en verantwoordelijkheid om je eigen werktijd in te delen.
 • Je standplaats is het kantoor in Delft, maar deels thuiswerken of op de kantoren in de regio’s behoort ook tot de mogelijkheden.
 • Kortom, een uitdagende en afwisselende functie, een tof team en betekenisvol werk!

Ben je enthousiast en is deze functie passend voor jou?

Mail dan een korte motivatie en CV, naar sollicitaties@zhl.nl t.a.v. José Rutten. Zodra we een aantal sollicitaties hebben ontvangen gaan we starten met de selectie, dus wees er snel bij! Voor vragen over de functie-inhoud kun je contact opnemen met de coördinator fondsenwerving Judith Maat, tel. 06 22 898 333 of stuur een mail naar j.maat@zhl.nl.

Ben je nieuwsgierig geworden?

Kijk dan even op onze website www.zuidhollandslandschap.nl. We hopen snel iets van je te horen!

Close