Advertentie

Advertentie

Advertentie

Communicatiemedewerker

Communicatiemedewerker

Geplaatst op
28-11-2019
Functie
Communicatiemedewerker
Organisation
Stichting Steun Emma Kinderziekenhuis
Standplaats
Amsterdam
Opleidingsniveau
HBO/WO
Uren
20 uur p/w
Soort
Loondienst
Salarisindicatie
Max. €4.078 (o.b.v. 36u)

Het is de ambitie van het Emma Kinderziekenhuis om ieder kind recht te geven op een maximaal leven. Stichting Steun Emma Kinderziekenhuis is een onafhankelijke stichting binnen het Amsterdam UMC. We brengen middelen bij elkaar om de ambitie van het Emma te helpen realiseren. Zo werven we fondsen en (materiële) ondersteuning voor:

 • Wetenschappelijk onderzoek
 • Bijzondere faciliteiten
 • Het verbeteren van de psychosociale omstandigheden van kinderen en hun ouders in het Emma. Hierdoor kan er innovatief  onderzoek gedaan worden en kunnen we zorgen voor de allerbeste zorg  en psychosociale omstandigheden voor kinderen in het Emma en hun families. Kortom: het doel van Stichting Steun Emma is het ondersteunen van het Emma om het een nog beter kinderziekenhuis te maken.

Vanuit het Emma worden initiatieven aangedragen bij de Stichting ter ondersteuning. Het grootste project van de Stichting voor de komende jaren is de realisatie van een vernieuwde afdeling IC Neonatologie.

Taken

Jij bent in deze rol verantwoordelijk voor alle communicatie uitingen van Stichting Steun Emma Kinderziekenhuis. Zowel online, als offline. Van het monitoren van de huisstijl, het schrijven van nieuwsbrieven, online marketing, social media, tot het schrijven van het Jaarverslag. Een voorbeeld van hoe je week eruit kan zien:

Dinsdag

 • Op dinsdag start je met het teamoverleg met de collega’s van de stichting en geef je een update over jouw werk. Daarna ga je naar één van de afdelingen van het Emma om fotootjes te maken voor social media. Als je terug op je werkplek bent – in het hart van het Emma Kinderziekenhuis – vul je de social media planning aan met de zojuist gemaakte foto’s en loop je de lopende acties voor de stichting door met je collega Acties en evenementen.
 • Na je lunch ga je aan de slag met een artikel dat contentbureau Tyrsday heeft gemaakt voor onze nieuwsbrief en steunemma.nl. Samen met de collega communicatie van het Emma Kinderziekenhuis doe je laatste redactionele check over de tekst. Vervolgens zorg je dat het artikel online komt door hem in het CMS in te voeren. Gedurende de hele week ben je bezig de laatste content te verzamelen voor de papieren nieuwsbrief die twee keer in het jaar verstuurd wordt. Als je alle teksten en foto’s gereed hebt gemaakt, kunnen die door naar de drukkerij.

Woensdag

 • Op woensdag plan je voor de komende zeven dagen de social posts in, die je eerder voorbereid hebt. De ene keer spring je in op de actualiteiten, de andere keer post je over een ludieke actie die wordt gehouden voor het Emma of een persoonlijk verhaal van een kind die we ook op onze website hebben gepubliceerd. Omdat je nu toch met de content bezig bent, loop je ook nog een keer de planning voor de digitale nieuwsbrief na. Als er een verpleegkundige uit het Emma bij de Stichting binnen loopt, raak je aan de praat en merk je dat daar een mooi verhaal in zit! Je vraagt of je later eens langs mag komen voor een kort interview over haar werk en plant dat in. Daarna moet je snel door naar de ‘parade’ in het Emma. Daar wordt door één van onze sponsors een creatieve activiteit gedaan met de kinderen in het Emma en daar maak je wat leuke foto’s. De middag maak je vrij voor plannen voor de nieuw in te richten website.

Vrijdag

 • Je werkt een halve dag, maar die tijd weet je nuttig te besteden! Je duikt in de analytics van de website en social media en maakt een heldere rapportage dat bij het bestuur van de Stichting gepresenteerd kan worden. Je monitort nog één keer de reacties op social media en sluit af voor deze week!

Functie-eisen en profiel:

 • We zijn op zoek naar een (jonge) ervaren communicatie specialist met hands-on mentaliteit.
 • Iemand die flexibel met uren om kan gaan en het leuk vindt om zelf de touwtjes in handen te hebben.
 • Het is een klein team, dus je krijgt veel verantwoordelijkheid en je doet het werk zelf.
 • We zoeken iemand met HBO en/of WO denkniveau, met communicatie/PR/online studie achtergrond.
 • Het is belangrijk dat je de Nederlandse geschreven taal uitstekend beheerst.
 • Ook is het in deze functie van belang dat je sociaal vaardig bent en goed met verschillende mensen/culturen om kunt gaan.
 • Je komt immers, naast major donors, bedrijven en actievoerders, ook in contact met patienten en gezinnen die verblijven in het Emma Kinderziekenhuis.

Ons aanbod

Wij bieden je ruime gelegenheid tot ontplooiing, verdieping en verbreding, extra scholing en een plek om te groeien! Werken bij Amsterdam UMC, locatie AMC, betekent werken in een inspirerende en professionele omgeving waar ontwikkeling, in alle opzichten, wordt gestimuleerd.

 • Het salaris bedraagt maximaal € 4.078,- bruto per maand op basis van 36 uur (schaal 9 CAO UMC)
 • Het salaris is exclusief eventuele toeslagen voor onregelmatige diensten, vakantiegeld (8%) en een eindejaarsuitkering (8,3%).
 • Wij bieden in eerste instantie een aanstelling voor 12 maanden, met uitzicht op een vaste aanstelling bij goed functioneren.
 • Naast uitstekende bereikbaarheid met het OV, heeft locatie AMC ook meer dan voldoende parkeerplaatsen voor medewerkers. Wil je op de fiets komen dan kan je gebruik maken van de fietsregeling.
 • Pensioen wordt opgebouwd bij het ABP. AMC draagt een groot deel van de premie bij (70%).
 • Wij hebben een zeer actieve personeelsvereniging en organiseren verschillende (sportieve) activiteiten en evenementen door het jaar heen.
 • Bij ons heb je gratis en onbeperkt toegang tot het trainingsaanbod van onze online leeromgeving GoodHabitz.

Kijk hier voor een overzicht van al onze andere arbeidsvoorwaarden. 

Informeren en solliciteren

Solliciteren kan via de website van het Amsterdam UMC, locatie AMC. Wil je eerst meer informatie? Eerst een dag(deel) meelopen? Dat kan altijd. Wij maken hier graag tijd voor! Neem dan gerust contact op met Gwen van Masum (Directeur Stichting Steun Emma Kinderziekenhuis), via 020- 5663933 of G.vanmansum@amsterdamumc.nl