Advertentie

Allround fondsenwerver

Allround fondsenwerver

Geplaatst op
7-10-2019
Functie
Allround fondsenwerver
Organisation
Stichting Vier het Leven
Standplaats
Huizen
Opleidingsniveau
HBO
Uren
24 uur p/w
Soort
Loondienst
Salarisindicatie
Schaal 9 (CAO Welzijn)

Ben jij onze nieuwe collega op fondsenwerving?

Stichting Vier het Leven wil het team fondsenwerving verder uitbreiden en is op zoek naar een enthousiaste, allround fondsenwerver met een extra focus op donateurswerving. Een nieuwe collega die veel affiniteit heeft met ouderen én cultuur en die zich graag actief inzet. Ben jij de persoon die donateurs weet te boeien en binden dan zoeken wij jou!

De werkzaamheden

Stichting Vier het Leven groeit. Op basis van de grote vraag onder ouderen naar onze activiteiten hebben we de ambitie gesteld om nog meer ouderen oprechte aandacht te geven en hen onder het motto ‘Samen uit, Samen genieten’, te begeleiden naar culturele uitstapjes. Om dit te kunnen realiseren, is het belangrijk dat we in de komende jaren meer financiële middelen werven. Samen met het team fondsenwerving en marketingcommunicatie geef je vorm en invulling aan de strategie om structureel donaties en giften te verkrijgen. Hieronder vallen onder meer de volgende taken:

Allround:

 • Je volgt actief de ontwikkelingen in de markt, signaleert kansen en vertaalt deze naar concrete plannen.
 • Het identificeren en het actief benaderen (doen van aanvragen) van fondsen, gemeenten en organisaties die vanuit hun specifieke doelstelling aansluiten voor fondsenwerving ten behoeve van onze ambitie en kernwaarden.
 • Een coachende en verbindende rol richting de regiocoördinatoren en vrijwilligers die in regio actief zijn.

En houdt daarnaast focus op beleid en coördinatie m.b.t. donateurswerving:

 • Het opstellen van een meerjarenplan m.b.t. het creëren van een structurele inkomstenstroom, waarbij jouw focus ligt op donateurswerving / Vrienden Van-programma (binding, behoud en werving).
 • Het uitwerken, coördineren en (mede) bedenken van fondsenwervende acties en campagnes gericht op de donateurs en (vermogende) particuliere schenkers.
 • Je draagt zorg voor de uitvoering van het relatiebeheer en bewaakt opvolging en afhandeling van afspraken en giften.
 • Het proactief opleveren van rapportages en analyses.

Over Vier het Leven

Vier het Leven is een goede doelen organisatie met CBF-Keur en is in 2005 opgericht om ouderen weer mee te laten doen met de maatschappij. Vier het Leven organiseert sociaal-culturele activiteiten voor kwetsbare ouderen in 280 gemeenten door het hele land (www.4hetleven.nl).

We willen we op een positieve manier bijdragen aan het verminderen van gevoelens van eenzaamheid, door mensen op hoge leeftijd in de gelegenheid te stellen om mee te blijven doen met de maatschappij.

Door hun deelname aan culturele activiteiten kunnen wij ze de gelegenheid bieden om anderen te ontmoeten, geïnspireerd te raken door cultuur en weer het gevoel te krijgen dat ze ertoe doen.

Dit doen we door ouderen regelmatig persoonlijk te begeleiden naar film-, musea, concert- en theatervoorstellingen. Wij nemen de drempels weg die oudere mensen tegenhouden om de deur uit te gaan. Hierdoor ontstaan nieuwe ontmoetingen en vriendschappen tussen mensen. Wij brengen ouderen in contact met ervaringen die het leven weer de moeite waard maken.

Over jou

Je bent een fondsenwerver met minimaal drie jaar relevante aantoonbare ervaring in- en kennis van fondsenwerving (idealiter bij een goededoelenorganisatie) Je beschikt over hbo werk-/denkniveau, een afgeronde opleiding in een bij voorkeur commerciële richting. Je bent creatief, niet snel van slag in een dynamische werkomgeving en jij:

 • bent zelfstandig, bewaakt deadlines en voelt je verantwoordelijk voor bet behalen van de doelstellingen uit het fondsenwervingsplan.
 • bent een resultaatgerichte, proactieve fondsenwerver en prettige collega.
 • bent allround en beschikt over overtuigingskracht en sterke commerciële vaardigheden;
 • hebt affiniteit met ouderen en het werk van Stichting Vier het Leven. Om uit ervaring te kunnen spreken, ben je bereid om af en toe ook mee te draaien als vrijwilliger bij activiteiten.
 • hebt uitstekende communicatieve vaardigheden, zowel mondeling als schriftelijk.
 • weet prioriteiten te stellen en werkt gestructureerd.
 • hebt kennis van donateurswerving, (loyaliteitsprogramma’s daarbij inbegrepen) en databasemarketing.
 • beschikt over een rijbewijs én eigen auto.

Interesse?

We bieden je een uitdagende functie voor 24 uur per week binnen een groeiende organisatie. Je werkt minimaal twee dagen op het kantoor in Huizen in een team met enthousiaste gepassioneerde collega’s die zich allen vanuit hun eigen discipline inzetten voor Stichting Vier het Leven, maar omdat je faciliterend aan de regio’s zal werken, werk je ook vanuit huis. Je salaris hangt af van je kwalificaties en ervaring en is ingedeeld in schaal 9 van de CAO Welzijn.

Solliciteren kan via Indeed.