Advertentie

Advertentie

Advertentie

Accountmanager Partnerships

Accountmanager Partnerships

Geplaatst op
13-1-2020
Functie
Accountmanager Partnerships
Organisation
Het Nationale Theater
Standplaats
Den Haag
Opleidingsniveau
Uren
32 uur p/w
Soort
Loondienst
Salarisindicatie
Marktconform

Het Nationale Theater zoekt een Accountmanager Partnerships die samenwerkingen aangaat met het bedrijfsleven. Jij draagt bij aan het realiseren van unieke theaterconcepten en projecten als HNTonbeperkt en TheaterInclusief die zonder steun van derden niet mogelijk zijn. Je bent in staat de ambities van de partner te realiseren via de (te ontwikkelen) diensten van Het Nationale Theater. Omdat je commercieel en creatief denkt en handelt, zijn je voorstellen van grote waarde. Je werkt toe naar duurzame relaties met huidige en nieuwe organisaties en leden van ons zakelijk netwerk. 

Ben jij onze nieuwe Accountmanager Partnerships? (32 uur per week) 

Het Nationale Theater is een nieuwe landelijke theaterorganisatie voor volwassenen en jeugd met drie eigen theaters in Den Haag: de Koninklijke Schouwburg, Theater aan het Spui en Zaal 3. We zijn continu op zoek naar nieuwe verhalen en andere manieren om het hart van de samenleving te veroveren. Alle verschillende stemmen die we horen brengen we met ons acteursensemble en team van regisseurs samen in de producties van Het Nationale Theater en jeugd- en jongerenproducties van HNTjong. We geven hierbij jonge acteurs en makers ruimte om te experimenteren en proberen nieuwe theaterformats uit, van bingewatchen tot zomerspektakel, van stand-up tot radiotheater. Jaarlijks programmeren we in onze huizen ruim 800 voorstellingen van cabaret tot toneel, van dans tot theatercollege ’s. 

Functie en werkzaamheden 

Het Nationale Theater is 180 man sterk. Je werkt samen met je vier collega’s development en commerciële events en staat onder leiding van het hoofd marketing & development. De afdeling werft voor diverse projecten binnen Het Nationale Theater bij vermogensfondsen en stichtingen, particulieren en bedrijven. 

  • Het werven van zakelijke partners en leden voor het zakelijk netwerk is je voornaamste focus. Je maakt gebruik van het netwerk van het theater, maar pakt ook de telefoon om nieuwe partners te interesseren. Je bent niet bang de ‘geef-vraag’ te stellen. Je stemt daarbij de ambities van Het Nationale Theater en de behoefte van de partner op elkaar af;
  • Relatiebeheer is cruciaal om bestaande en nieuwe partners aan je te blijven binden. Gemaakte afspraken komen we na en we geven invulling aan de samenwerking. Daarbij werk je nauw samen met de collega’s van artistiek (projectvoorstellen), marketing (zichtbaarheid voor de partner), kaartverkoop (reserveringen) en financiën; 
  • Om succesvol te zijn in deze rol is het belangrijk je netwerk te onderhouden en uit te breiden Je vertegenwoordigt het theater op eigen en externe evenementen en bent op de hoogte van de ontwikkelingen in de organisatie, weet wat de plannen zijn, waar de prioriteiten liggen en kan dit goed vertalen op papier als verbaal; 
  • Je bent verantwoordelijk voor de organisatie van events voor en door partners en voert deze uit in samenwerking met je collega’s van events. Doorgaans werk je tijdens kantoortijden maar avonden met relatie-ontvangsten horen erbij;
  • Je verwerkt en analyseert de contactmomenten in ons CRM systeem;
  • Je betrekt de zakelijke directeur en hoofd marketing & development waar nodig.

Wat wij jou aanbieden: 

Een werkplek in een organisatie die zich aan de frontlinie bevindt van de ontwikkelingen in theaterland. Je representeert een organisatie met een prachtig product waar veel organisaties zich mee willen associëren en hun klanten graag mee naar toe nemen. Het salaris is conform de CAO Toneel en Dans. 

Geïnteresseerd? 

Mail dan je cv en motivatie voor 29 januari 2020 naar vacatures@hnt.nl.Meer informatie over de functie kun je opvragen bij Monique Rutten, hoofd marketing & development 06 39072077.

Voor een nationaal podium dat zich midden in één van de vier grote steden bevindt, is het vanzelfsprekend dat naast onze producties en programmering, ook onze organisatie recht doet aan de bevolkingssamenstelling van Den Haag. Wij streven daarom naar een medewerkersbestand dat de diversiteit van de maatschappij weerspiegelt: jong en oud, arm en rijk, hoger- en lager opgeleid, met diverse culturele achtergronden. Uiteraard hanteren we de Code culturele diversiteit.