Dag van de Filantropie 2024

CFS 540-540.png19 juni 2024

Datum

Woensdag 19 juni 2024, 13:30 - 18:30

Locatie

ING Cedar, Bijlmerdreef 106, 1102 CT Amsterdam

Inhoud

Hoe is het geefgedrag en de maatschappelijke betrokkenheid veranderd in 2022?

2022 was een turbulent jaar met crises in binnen- en buitenland. 2022 wordt gekenmerkt door het einde van de COVID-19 pandemie, het begin van de oorlog in Oekraïne, de energie- en stikstofcrisis, hoge inflatie en financiële onzekerheid. Hoe hebben deze turbulente gebeurtenissen in 2022 het geefgedrag en het vrijwilligerswerk van huishoudens, fondsen, bedrijven en loterijen beïnvloed?

Op woensdag 19 juni 2024 organiseert het Centrum van Filantropische Studies aan de Vrije Universiteit Amsterdam de Dag van de Filantropie. De Dag van de Filantropie is een themadag voor de Nederlandse filantropie en staat in het teken van Geven in Nederland 2024. We presenteren de nieuwste onderzoeksresultaten en gaan dieper in op de trends die zich aftekenen in het geefgedrag en vrijwilligerswerk van Nederlandse huishoudens, fondsen, bedrijven en loterijen.

Maatschappelijk initiatief zichtbaar maken; zowel gevers en ontvangers in beeld

In deze veertiende editie van Geven in Nederland worden de bijdragen van huishoudens, individuen, fondsen, bedrijven en loterijen aan maatschappelijke terreinen in kaart gebracht. Welke maatschappelijke terreinen ontvangen hoeveel steun en op welke manieren? Hoe zijn de hoogte en de wijze van de bijdragen in de afgelopen jaren veranderd? Hoeveel vrijwilligers zetten zich in voor welke maatschappelijke terreinen? Nieuw in deze editie is dat we ook de ontvangende kant zichtbaar maken. Welke soorten organisaties dragen bij aan de verscheidene maatschappelijke terreinen? Hoeveel zijn er van elke soort? Hoeveel geld gaat erin om, en hoeveel vrijwilligers zijn actief op welke terreinen?

In dit symposium staat het zichtbaar maken van het maatschappelijk initiatief in Nederland – van zowel gevers als ontvangers – centraal.

We organiseren ook expertsessies waarin we dieper ingaan op:

  1. Overheid en maatschappelijk initiatief;
  2. Trends in en de toekomst van giften van huishoudens en nalatenschappen;
  3. Geven door bedrijven met speciale aandacht voor de maatschappelijke inzet van werknemers via werknemersvrijwilligerswerk en pro bono-werk;
  4. Vrijwilligerswerk in organisatieverband, maar ook in onderling verband voor elkaar, wijk of buurt of een online gemeenschap;
  5. De waarde van vrij besteedbare financiering. 
De Dag van de Filantropie 2024
De Dag van de Filantropie 2024 vindt plaats bij ING kantoor Cedar te Amsterdam op woensdag 19 juni 2024 tussen 13.30 en 18.30 uur.

Programma
13.30 – 14.00 uur inloop en registratie
14.00 – 15.25 uur Presentatie onderzoeksresultaten
15.25 – 15.45 uur Pauze
15.45 – 17.00 uur Expertsessies
17.00 – 18.30 uur Netwerkborrel
  
Inschrijving
 
Alle informatie over het evenement vindt u hier.
U kunt zich direct inschrijven via de volgende link.

Let op:
  • Inschrijving is noodzakelijk;
  • Met uw inschrijving rekenen wij op uw komst met zitplaatsen en catering;
  • Vanwege een beperkte zaalcapaciteit zijn de inschrijvingen beperkt (vol = vol);
  • Het wordt gewaardeerd wanneer het aantal inschrijvingen per organisatie beperkt wordt (max. 2 personen), zodat zoveel mogelijk organisaties de Dag van de Filantropie kunnen bijwonen.

« Terug

Close