Online Koffietafel: Destigmatisering

Fondsen in Nederland FIN 1520.png01 september 2022

Datum

1 september 2022, 11:00 - 12:00

Inhoud

In samenwerking met het Kansfonds organiseren wij een online koffietafel over het belang van juiste beeldvorming en de-stigmatisering.

Beter perspectief

Kansfonds streeft naar een samenleving waarin iedereen een thuis heeft. Één van de dingen die in de weg staan bij het oplossen van thuisloosheid is stigmatisering van mensen die geen thuis hebben. Daarom steunt Kansfonds Het Beelddepot

Op basis van onderzoek naar manieren waarop er over dak- en thuisloosheid geschreven wordt zien de onderzoekers van het Beelddepot dat er vaak negatief geladen termen en foto's gebruikt worden. Representatievere beeldvorming is hard nodig om stigmatisering tegen te gaan en het maatschappelijk frame bij te stellen. Dat geldt overigens niet alleen voor problematiek rondom dak- en thuisloosheid, maar ook voor het belichten van bijvoorbeeld armoede of psychiatrie.

Tijdens deze Koffietafel presenteren onderzoekers (Danielle AretsJessy de Cooker en Michiel Bles) van Het Beelddepot hun bevindingen en presenteren ze nieuwe beelden. Tevens zal er een gesprek plaatsvinden over de rol van fondsen in het bieden van een meer representatief perspectief.

De koffietafel vindt plaats op donderdag 1 september van 11:00 tot 12:00 uur. Na aanmelden ontvang je van ons een ZOOM link om deel te kunnen nemen.

Ja, ik meld me aan

« Terug

Close