Symposium en Oratie Pamala Wiepking

VU EVENT.png19 maart 2021

Datum

Vrijdag 19 maart, 13.00 - 14:30 (Symposium), 15:45 - 17:00 (Oratie)

Adres

In principe online, anders bij de Vrije Universiteit in Amsterdam

Inhoud

Op vrijdag 19 maart 2021 om 15.45 uur zal prof. dr. Pamala Wiepking haar inaugurele rede houden ter aanvaarding van de leerstoel “De maatschappelijke betekenis van goede doelen loterijen” bij het Centrum voor Filantropische Studies aan de Faculteit Sociale Wetenschappen van de Vrije Universiteit Amsterdam. Deze leerstoel is gefinancierd door een bijdrage van de Postcode Loterij.

Voorafgaand aan de oratie (tussen 13.00 uur en 14.30 uur) organiseert het team van de leerstoel in samenwerking met de Nationale Goede Doelen Loterijen een symposium over vrij besteedbare en lange termijn financiering van maatschappelijke organisaties.

Sinds de oprichting in 1989 financieren de Nationale Goede Doelen Loterijen beneficianten middels vrij besteedbare, langere termijn financiering. Recentelijk is er steeds meer aandacht voor het belang van het financieren van maatschappelijke organisaties op deze wijze. In Nederland, maar ook in de rest van Europa en in de VS, en zeker in tijden van crisis zoals nu met Corona, wordt het belang van deze flexibele manier van financiering duidelijk. Maar zijn er alleen maar voordelen aan deze vorm van financieren?

Tijdens dit symposium zullen verschillende nationale en internationale sprekers --vanuit de wetenschap, goededoelenloterijen, vermogensfondsen, maatschappelijke organisaties en overheid--, de voordelen, nadelen en mogelijke risico’s van vrij besteedbare financiering bespreken. Ook lanceren we een kenniscentrum om ideeën uit te wisselen over verschillende vormen van financiering.

U bent van harte uitgenodigd om de oratie en het bijbehorende symposium bij te wonen. Gezien de onzekerheid rond benodigde Coronamaatregelen in maart 2021 zullen beide evenementen in principe online worden georganiseerd. Mocht de situatie in maart het toelaten om een fysiek evenement te organiseren, dan zullen we u hiervan t.z.t. op de hoogte brengen. Er zal altijd een optie zijn de evenementen online bij te wonen.

U kunt zich aanmelden middels deze link.

We kijken er naar uit u (virtueel) te mogen verwelkomen op 19 maart 2021.

« Terug

Close