Webinar: Wat is de waarde van jouw maatschappelijke initiatief?

Nederland Filantropieland NLFL.png03 september 2020

Datum

3 september 2020, 10:00 - 11:00

Inhoud

De waarde van maatschappelijke initiatieven is nu vaak onvoldoende zichtbaar en meetbaar. De vraag naar impact meten neemt toe omdat burgers steeds vaker bewust willen kiezen. En bedrijven verbinden zich meer aan maatschappelijke opgaven via inkoop, MVO-beleid en social return. Ook overheden en fondsen willen in hun beleid slimme keuzes maken. Dat vraagt om transparant, snel en eenvoudig kunnen afwegen. MAEX (De maatschappelijke AEX) ontwikkelde met de zgn. Social Handprint een manier waarop kleinere organisaties en initiatieven hun waarde inzichtelijk kunnen maken. Hoe dit precies werkt en hoe jij met jouw maatschappelijk initiatief hier gebruik van kan maken legt initiatiefnemer van de MAEX Social Handprint in dit webinar graag verder uit.

Ook het onderzoek dat MAEX deed naar de gevolgen van de Coronacrisis voor sociale initiatieven en oplossingrsrichtingen die MAEX voorstelt komen aan de orde tijdens het webinar.

Dit webinar is gericht op sociale en maatschappelijke organisaties die geen budget hebben om hun impact te laten onderzoeken en toch hun waarde willen tonen aan financiers of partnerorganisaties.

SPREKER: SILVIA OOSTWEGEL

Silvia Oostwegel is founder van MAEX . Zij is gestart  als bioloog  en werkte in het bedrijfsleven en bij de overheid. Sinds 1999 werkt zij als (sociaal) ondernemer vanuit Indema/2Participate in nauwe samenwerking met vele partners en professionals aan complexe verander-, innovatie- en participatie- en co-creatie trajecten. Sinds de oprichting van MAEX in 2014 werkt zij vooral aan het versterken van sociale initiatieven in Nederland. Samen meer social impact!

Moderator tijdens dit webinar is Deny de Jong. Deny is maatschappelijk ondernemer, trainer en organisatiecoach. Hij werkt al vele jaren voor organisaties in de goede doelen wereld, zorg/welzijn en onderwijs op het gebied van strategie, organisatie-ontwikkeling, communicatie en fondsenwerving. Hij is ook voorzitter van de Commissie Ontwikkelen van NLFL.

« Terug

Close