Webinar: Waarom zou ik toezichthouder worden?

Nederland Filantropieland.png04 juni 2020

Datum

4 juni 2020, 10:00

Inhoud:

WAAROM ZOU IK TOEZICHTHOUDER WORDEN?

Het derde webinar over modern toezicht alweer! Caroline Wijntjes en moderator Baukje Stam zullen dit keer ingaan op de vraag: waarom zou ik toezichthouder worden?

Caroline Wijntjes gelooft dat een toezichthoudende functie – die echt goed bij je past – op verschillende manieren goed is voor je persoonlijke ontwikkeling, maatschappelijke betrokkenheid en carrièrekansen. Wanneer past zo’n rol nou bij je? Wat zijn de mogelijke motieven van mensen om toezichthouder te worden en welke afwegingen zou je voor jezelf moeten maken? Wanneer doe je het bijvoorbeeld wel, en wanneer niet? Je gaat een bepaalde verantwoordelijkheid aan, je hebt bepaalde kennis nodig om dat te doen, je investeert tijd, het biedt je ontwikkelingskansen. In dit webinar zal Caroline Wijntjes alle overwegingen met je op een rijtje zetten. Wat het aantrekkelijk maakt, maar misschien ook wel spannend.

In dit webinar spreekt Caroline met Fusien Verloop en Vroukje Boenk. Fusie heeft een opleiding tot toezichthouder gevolgd en vertelt over haar ambitie en afwegingen. Vroukje is toezichthouder bij Stichting Resto Van Harte en deelt haar motieven en ervaringen.

Aanmelden kan via deze link: https://register.gotowebinar.com/register/3926127729568769035

Caroline & Baukje

Caroline is founder van De Erkende Toezichthouder. Zij ondersteunt ambitieuze toezichthouders en commissarissen die bouwen aan nieuw toezicht en die waarde willen toevoegen. Zij leert je op een andere manier toezicht te houden dan dat je gewend bent. Haar gedachtegoed vind je terug in De Erkende Opleiding tot Toezichthouder Nieuwe Stijl, in-company opdrachten en de werving en selectie van toezichthouders en commissarissen.

Baukje begeleidt non-profit organisaties bij hun strategie en koers. Daarin staat een driehoek centraal: 1 optimaal impact maken 2 een duurzaam businessmodel en 3 een goede relatie met achterban / stakeholders. Baukje helpt om in deze driehoek balans te houden of krijgen. Dat leidt tot een strategische positionering waarbij inhoud en marketing niet los staan, maar hand in hand gaan: mission based & market driven.

Over de eerste twee toezicht-webinars:

In het eerste webinar dat Caroline en Baukje verzorgden, stonden ze uitgebreid stil bij de kenmerken van modern toezicht en vooral bij: wat kun jij als fondsenwerver zelf doen om een aantrekkelijke gesprekspartner te zijn voor je toezichthouder. Leden van NLFL kunnen het webinar hier terugzien.

In het tweede webinar diepten ze verder de verschillen uit tussen toezicht houden in het bestuursmodel en in het raad van toezicht (RvT) model. Wat zijn nou de voor- en nadelen van beide modellen? Leden van NLFL kunnen het webinar hier terugzien.

« Terug

Close