Samenwerking met ABN AMRO MeesPierson stimuleert transparantie goede doelen.

Gepubliceerd op: 22 november 2012

Stichting Kennisbank Filantropie, die op onafhankelijke wijze informatie van goede doelen verzamelt en deze gegevens beheert in een databank, verstrekt de informatie uit haar databank aan diverse partijen. Ook ABN AMRO MeesPierson maakt nu gebruik van de databank voor het zoeken naar goede doelenorganisaties die aansluiten op de behoeften en wensen van haar klanten.

ABN AMRO MeesPierson kiest voor deze werkwijze opdat haar filantropieadvies op onafhankelijke wijze tot stand komt. Zij adviseert niet alleen goede doelen uit haar eigen netwerk, maar maakt een keuze uit zo’n 5.600 goede doelen die op dit moment in de databank zijn opgenomen voor zover deze beschikken over de fiscale anbistatus van de Belastingdienst. Voor goede doelenorganisaties uit het bestand van Kennisbank Filantropie betekent de samenwerking met de bank dat zij mogelijk onder de aandacht van vermogende gevers worden gebracht. De enige voorwaarde om meegenomen te worden in het filantropieadvies is dat organisaties complete informatie invoeren in de databank. Alleen dan kan ABN AMRO MeesPierson een volledig advies uitbrengen aan haar klant.

De samenwerking tussen ABN AMRO MeesPierson en Kennisbank Filantropie moedigt goede doelenorganisaties aan doelstellingen helder te formuleren, cijfers tijdig te publiceren en inzage te geven in prestaties. Dit bevordert de transparantie van de goededoelensector.

 

Geef uw commentaar

Leveranciers