Lid worden van Vf? Meld je nu aan

LID WORDEN

Advertentie

Procurios /Fundraising CRM voor goede doelen

Nieuws

  • Eerste Vakblad fondsenwerving (in een nieuw jasje!) verschijnt dinsdag 2 april

    28 maart 2024

    De afgelopen maanden hebben we, samen met onze nieuwe vormgevingspartner Deelstra en De Jong, gewerkt aan een nieuw jasje voor het magazine. Aanstaande dinsdag 2 april verschijnt het eerste nummer van het Vakblad fondsenwerving van 2024 in deze nieuwe stijl. In de daaropvolgende periode zullen alle stukken uit het blad ook weer online verschijnen. Deze keer gaan we onder andere in gesprek met Elizabeth Vroom, die terugblikt op haar werk voor Duchenne Parent Project, en zijn er artikelen over het belang van beloning bij crowdfunding, de staat van nalaten aan goede doelen in Nederland, het VK en Australië, en de kracht van Artificial Intelligence voor impactvolle fondsenwerving.

    Lees meer over "Eerste Vakblad fondsenwerving (in een nieuw jasje!) verschijnt dinsdag 2 april"
  • Ouderenfondsen Stichting RCOAK en Fonds Sluyterman van Loo verdiepen samenwerking

    26 maart 2024

    Stichting RCOAK (Roomsch Catholyk Oude Armenkantoor) en Fonds Sluyterman van Loo versterken hun samenwerking door elkaar te versterken op de aandachtsgebieden ouderen met een migratieachtergrond en creatieve ontwikkeling van ouderen. De organisaties werken al vijftien jaar samen, wat onder andere leidde tot de oprichting van het ‘Lang Leve Kunst Fonds’ in 2021.

    Lees meer over "Ouderenfondsen Stichting RCOAK en Fonds Sluyterman van Loo verdiepen samenwerking"
  • Schotse voetbalfans zamelen al twintig jaar geld in bij uitwedstrijden

    26 maart 2024

    Afgelopen week speelde het Schotse nationale voetbalelftal een oefeninterland in en tegen Nederland. Een grote schare Schotse fans reist de nationale ploeg achterna en zamelt al twintig jaar lang geld in voor een goed doel dat zich in het land waar ze zijn inzet voor (zieke) kinderen. Het ‘Tartan Army Sunshine Appeal’ schonk vorige week ruim vijfduizend euro aan Project Fearless uit Amsterdam.

    Lees meer over "Schotse voetbalfans zamelen al twintig jaar geld in bij uitwedstrijden"
  • SEO: ‘Geefsubsidie alternatief voor niet doelmatige giftenaftrek’

    26 maart 2024

    De giftenaftrek stimuleert geven, maar is niet doelmatig omdat er weinig extra door wordt gegeven. Dat is de conclusie van de onderzoekers van SEO, een bureau wat in opdracht van staatssecretaris Van Rij (Fiscaliteit en Belastingdienst) de giftenaftrek heeft geëvalueerd. De introductie van een geefsubsidie, zoals in het Verenigd Koninkrijk, zou een alternatief kunnen zijn.

    Lees meer over "SEO: ‘Geefsubsidie alternatief voor niet doelmatige giftenaftrek’"
  • Introductie maatschappelijke bv (BVm) laat nog op zich wachten

    26 maart 2024

    Er is weinig voortgang op het gebied van de introductie van de maatschappelijke bv als rechtsvorm. De plannen voor de BVm werden in 2021 aangekondigd en daarna via internetconsultatie besproken, maar sindsdien zijn er weinig vorderingen. Op Kamervragen van de ChristenUnie deze maand antwoordde minister Adriaansens van Economische Zaken (EZK) dat er nog ‘onopgeloste hobbels’ zijn bij het vormgeven van de rechtsvorm.

    Lees meer over "Introductie maatschappelijke bv (BVm) laat nog op zich wachten"
  • Rode Kruis: ‘Humanitaire catastrofe gaande in Gaza, nú voedsel nodig’

    26 maart 2024

    In Gaza voltrekt een humanitaire catastrofe zich, meldt het Rode Kruis. Ondervoede mensen kunnen niet langer wachten op hulp en houden zichzelf in leven door dierenvoer, cactusbladeren en onkruid te eten. ‘Het is vijf over twaalf,’ stelt het Rode Kruis over de situatie in het door oorlog getroffen Gaza.

    Lees meer over "Rode Kruis: ‘Humanitaire catastrofe gaande in Gaza, nú voedsel nodig’"
  • ‘Kinderen en kleinkinderen hebben invloed op loyaliteit donateurs’

    19 maart 2024

    Donateurs met kinderen of kleinkinderen zijn minder geneigd om loyaal te blijven aan een specifiek goed doel, omdat zij hun donatiegedrag beïnvloeden. Die suggestie wordt gemaakt in de vijfde editie van het Zwitserse geefrapport Rapport sur les dons Suisse dat ieder jaar wordt opgesteld door Swissfundraising en de Zewo Foundation, schrijft EFA.

    Lees meer over "‘Kinderen en kleinkinderen hebben invloed op loyaliteit donateurs’"
  • Islamitische filantropie voor vluchtelingenhulp recordhoog

    19 maart 2024

    UNHCR, de vluchtelingenorganisatie van de Verenigde Naties, heeft in 2023 een recordbedrag van 46 miljoen dollar via Islamitische filantropie ontvangen. Dat schrijft Alliance Magazine op basis van een rapport wat UNHCR uitbracht ter gelegenheid van het begin van de Ramadan. De toename van het aantal donaties vanuit de Islamitische gemeenschap is deels een reactie op het toenemende aantal conflicten en crises. Alleen vorig jaar raakten 114 miljoen mensen ontheemd.

    Lees meer over "Islamitische filantropie voor vluchtelingenhulp recordhoog"
  • Voorzitter FIN doet gooi naar bestuur Europese koepelorganisatie voor filantropie Philea

    18 maart 2024

    Ronald van der Giessen, voorzitter van fondsenkoepel Fondsen in Nederland (FIN), is kandidaat voor het bestuur van Europese koepelorganisatie voor filantropie Philea. Hij doet een gooi naar de positie die is bestemd voor een vertegenwoordiger uit de nationale brancheverenigingen (Philanthropy Infrastructure Organisations (PIO)).

    Lees meer over "Voorzitter FIN doet gooi naar bestuur Europese koepelorganisatie voor filantropie Philea"
  • Giro555 en Maatschappelijke Diensttijd (MDT) willen jongere generatie mobiliseren

    18 maart 2024

    Giro555 gaat de samenwerking aan met het programma Maatschappelijke Diensttijd (MDT) van het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap. Doel van de samenwerking is om jongeren te bereiken en te mobiliseren, zowel voor MDT als voor Giro555.

    Lees meer over "Giro555 en Maatschappelijke Diensttijd (MDT) willen jongere generatie mobiliseren"
Close